Але яку програму скачувати: для Лінукса чи для Вінди. Я так в принципі зрозумів, що це залежить від того, яка буде основною. Вірно?
І яку версію Mandriva качати? Я розумію, що задаю ідіотські запитання, оскільки у кожної системи є свої плюси і мінуси. Але мені треба обрати щось одне, з чого можна почати, і при цьому, щоб у мене вся робота на тижні не стала.
Програму для вибору системи при перезавантаженні.
Даруйте, але в межах UA-IX не знайшов.
Тобто, я качаю тут http://www.mandriva.com/en/download оце: "Mandriva Linux Free 2009"?
Але зараз у мене к бісу вилатіла Віста, та ще так, що й заново встановлюватися не хоче.
поїду на Петрівку і куплю диск із мінімальним набором програм для Лінукса. Я знаю ларьок, де збувають дуже хороші кустарні ДВД з розумним набором необхідних програм по темах. Надіюсь, що автор і у Лінуксі розбирається.
Заздалегыдь вибачте за офтоп.Мені як гуманітарію потрібен для мастдая на роботі опенофіс українською, linux.org.ua вже другий день не відкриваються. Що з сайтом, чи працюватиме і де можна закачати.
Цитата: Lanselot від 2009-02-13 04:37:08поїду на Петрівку і куплю диск із мінімальним набором програм для Лінукса. Я знаю ларьок, де збувають дуже хороші кустарні ДВД з розумним набором необхідних програм по темах. Надіюсь, що автор і у Лінуксі розбирається.Чи варто? По-перше, є підозра, що будь-який продавець з Петрівки нічого не розуміє в Лінуксі і в очі його не бачив. По-друге, самозбірні диски з Петрівки для *nix-ів видаються вельми сумнівним придбанням. Мені суб’єктивно видається, що ті, хто їх записує, суть віндузятники і не розуміють, а тому й не перевіряють деякі важливі речі — такі, як бінарна сумісність записаних програм або цілісність образу (купив я колись давно на Петрівці Мандрейк, так довелося здати, бо інсталятор не вантажився в пам’ять).
...Але коли вперше стикаєшся з якоюсь зовсім "білою" для тебе темою - варто купити. На ДВД буде великий смітник, і щось та знадобиться.
а чим вас не влаштовує стягнути з сайта офіційного виробника дистрибутива? ви не довіряєте солідним компаніям?річ у тім, що для роботи з лінуксом вам і так не обійтися без мережі: жоден DVD не має всіх необхідних програм. якщо ви встановлюватимете програми лише з репозиторіїв виробника дистрибутива, боятися нема чого.