Автор Гілка: Графічний файловий менеджер на дві панелі  (Прочитано 3940 раз)

Відсутній Mallavar

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Шановне товариство!

Чи не знає хто двопанельний графічний файловий менеджер, за функціональністю аналогічний  Total Commander. Правовірним гуру-консольщикам і просто «зубрам», що вже намірилися кидати в мене гнилі помідори - прошу відзначити, я не вимагаю "а подати мені сюди точну копію Тотала", але прошу вказати на програму, що повторює функціональність TC. До речі, не тільки собі прошу, а скоріше для кращої і якнайшвидшої адаптації "підвіконників" в Лінуксі (8 з одинадцяти знайомих, кому було показано різні дистри порівняно з офтопікомХР, відзначали якраз "Добре, переконав ти нас - майже для всього аналоги єсть... а де зручний двохпанельний менеджер??? га?")

Upd: про існування МС знаю, я його як читалку юзаю – так, як ФАР у офтопіку) цікавить саме графічний двопанельний, під ікси тобто...

з цим якраз і заковика дотепер - Міднайт двохпанельний, але в консолі, а всі відомі мені проекти під Х - чи то хороші, але однопанельні, чи то дуже вже бідні функціональністю.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
8 з одинадцяти знайомих, кому було показано різні дистри порівняно з офтопікомХР, відзначали якраз "Добре, переконав ти нас - майже для всього аналоги єсть... а де зручний двохпанельний менеджер??? га?"
Змініть знайомих, цих ви вже не пересадите. Наступним питанням було б "а де тут антивірус?" Може й на краще, що все закінчується на цьому етапі і вони не отримують тяжку душевну травму...

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
Але якщо дуже хочеться - http://tuxcmd.sourceforge.net/

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Krusader, але він під КДЕ.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Gentoo (файломенеджер двотанельний, не плутати з однойменним метадистрибутивом) gnome-commander -- вони не під кедами, але до крузадера їм дуже далеко.
Тотал командер, до речі, не погано йде під вайном.
В тім, як на мене - можна і на міднайта забити: чиста консоль має досить сильну функціональність  ::)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Krusader, але він під КДЕ.
+1.
А про середовище, на яке пересаджує, автор нічого й не сказав. (Хоча, якщо віндузятники, мабуть же KDE).

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
Off-topic:
Хоча, якщо віндузятники, мабуть же KDE
/me аплодує.

Так тонко сказати каку про користувачів KDE ще не вдавалось навіть мені=)

Praporshic

• Гість
Off-topic:
/me аплодує.
/me перезаряджає та наводить....

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Off-topic:
/me аплодує.

Так тонко сказати каку про користувачів KDE ще не вдавалось навіть мені=)
Ну так — по собі ж і суджу. В GNOME ви мене і не заманите. XFCE ліньки напилком пиляти. *box-и всякі дуже вбогими видаються. А в KDE "все включено" — сідай та й працюй.

Оце в тему. На днях прибігла сусідка, якій терміново треба було зробити і роздрукувати документи, взявши текст і зображення з пошти. Я завантажив OpenSUSE 11 з KDE 3.5.9 (хоча міг і Win2000); відразу відкрився Konqueror (я його ніколи не закриваю, бо є актуальні каталоги). Так тітка пенсійного віку, яка крім підвіконника нічого в житті не бачила, без жодних питань сіла за konqueror, відкрила пошту, знайшла файли. Я їй тільки показав, що треба користуватися вкладками, щоб по історії не бігати — і все. Вона, гадаю, навіть не зрозуміла, що в незнайомій операційці знаходиться. Дуже швидко все зробили (там ще мені треба було по художній частині втрутитися).

Так що не треба злорадствувати.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • linux kettle
Так що не треба злорадствувати.
А я й не злорадствую. Просто вважаю, що не варто достатньо адекватний інтерфейс KDE3 порівнювати з віндою. Якщо перше, незважаючи на численні недоліки, досить зручне і цілком придатне до використання, то другим не можна користуватись без матюків. Різниця інтерфейсів велетенська, нічого спільного практично нема.

• Літератор
Не знаю чому, але ще за Федори під кедами вседіти мені було досить проблематично. З гномом - нормально вживався/юсь. Сиджу зараз під xfce (наутілус злегка почав поглюкувати - я від нього втік), торчу від IceWM.
При цьому я бачу морду ікспи мало не щодня (ненависні сусіди нею користуються  :P ).

Відсутній Mallavar

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Цитата
А про середовище, на яке пересаджує, автор нічого й не сказав. (Хоча, якщо віндузятники, мабуть же KDE).

От чорт.... і справді, офтопікова якась звичка...

На основній моїй машині користуюся от ні разу не КДЕ. Льодяник (тобто IceWM) мені полюбився дуже здавна, дотепер його й тримаю на свіжій Мандріві.

А питання файл-менеджера зашкреблося отак: дісталася мені старенька машина (Пень ММХ 166, 32 мізків) - якраз згадати молодість і відвести душу, вдосталь наколупавшись. І водночас надибав у Мережі легенький дистр Лінукса, ПаппіРус (східносусідська версія Puppy Linux). Власне, демонстрація сусідам і просто знайомим різноОСевих світів так і відбувалася - офтопікХР (паралельно з Мандрівою) - на семпроні 2800 з гігом пам"яті, а поруч - вищевказана машинка світить ребрами у корпусі без бічних стінок, і моніком блимає 14-дюймовим 800x600 SVGA
« Змінено: 2008-09-16 17:19:23 від mallavar »

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Off-topic:
Льодяник (тобто IceWM) мені полюбився дуже здавна, дотепер його й тримаю на свіжій Мандріві. ... - на семпроні 2800 з гігом пам"яті
економний ви наш ;D
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

• Літератор
Mallavar не економить - мабуть йому страшно подобається конфігурувати того льодяника.
« Змінено: 2008-09-17 16:18:18 від serg_ik »

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
Віддаю належне іронії пана Raven'а  :), але черговий холівар про Гном та КДЕ тут зовсім ні до чого.
А питання про файловий графічний файловий менеджер дійсно хороше, тому що я був неприємно здивований, не знайшовши нормальну заміну Тотал Командеру. Визнаю, що багато операцій справді набагато логічніше робити з консолі, але існує великий клас дій - додати кілька файлів до плейлисту плеєра (ну не робити це ж з консолі, панове кулхакери!), швидкий перегляд графічних файлів, специфічні прийоми копіювання, використання деяких специфічних шорткатів тощо, - які можливі лише в нормальному графічному менеджері!
Серед переваг Лінукса називають те, що він надає різні інтерфейси - і текстовий, і графічний. Так якщо часто все зводиться лише до текстового, то яка з цього перевага?
Поки що користуюсь Gnome Commander'ом, хоча інтерфейс у нього, м'яко кажучи, неприємний, але користуватись Наутилусом все одно не хочеться.