Автор Гілка: Злетів Ubuntu  (Прочитано 2416 раз)

Grandhaker

• Гість
Злетів Ubuntu
« : 2009-03-11 19:14:47 »
буквально щойно вирішив змонтувати нтфс розділ кватирок,ввів команду sudo mount /dev/sda2 /home -t -ntfs -mask 0220 (приблизно,вже від хвилювання забув).а далі вже не зміг зайти в будь яке меню,натиснув Ctrl-Alt-Bacspace,але не допомогло.Немлжливий вхыд в систему.Хто може допоможіть,або напишіть команди recovery mode.
Наперед дякую!
« Змінено: 2009-03-11 19:18:56 від Grandhaker »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Злетів Ubuntu
« Відповідей #1 : 2009-03-11 20:31:46 »
А ви його точно в /home монтували? Там-же ваша домівка, яка перестала бути видимою (хоча, не зникла) Ясне діло, що ви наслухалися від системи всього, що вона про вас думає. Перезавантажтеся.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-03-11 21:02:40 »
Велике дякую!перезавантаження допомогло ;),і мені здається я спочатку команди забув ввести sudo і можливо це була якась системна команда.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #3 : 2009-03-11 21:31:42 »
Сонце моє ясне, я-ж пояснюю - в /home знаходяться персональні директорії користувачів, на жаргоні - "домівка". Там всі ваші користувацькі файли, робочий стіл, персонаьлні налаштування і т. д. Коли ви виконали mount в цю директорію - все, що там лежить стало невидимим для системи (хоча не зникло). Потім ви спробували щось зробити, а потрібних службових файлів то немає! Користувача немає! Система "поламана". Але, оскільки, ви не внесли жодних змін в системну конфігурацію, після ребуту Убунта про інцидент забула.
Так ось - є тека /mnt, в якый створюються пыдтеки для монтування. Пишемо sudo mkdir /mnt/ntfs, чи як ви там назвете, і тільки туди монтуємо.
Увага! Якщо надумаєте монтувати два або більше розділів - робіть в /mnt на кожен по директорії.
Використана література: man mount
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-03-11 22:19:51 »
Абсолютно згоден,так і трапилось а при перезавантаженні системі монтування було скинуто і все пішло гаразд.А ви не знаєте якусь цікаву літературу про Linux?(повторюю в пінгвінячій справі я початківець)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-03-12 13:25:00 »
Цитата
Так ось - є тека /mnt, в якый створюються пыдтеки для монтування. Пишемо sudo mkdir /mnt/ntfs, чи як ви там назвете, і тільки туди монтуємо.
в убунту краще в /media монтувати, тоді змонтований диск з’явиться в «Місцях» наутілуса та на стільниці.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2009-03-12 13:27:10 »
Абсолютно згоден,так і трапилось а при перезавантаженні системі монтування було скинуто і все пішло гаразд.А ви не знаєте якусь цікаву літературу про Linux?(повторюю в пінгвінячій справі я початківець)
почніть з хелпа! він доволі змістовний. або онлайн звідси почніть: https://help.ubuntu.com/8.10/index.html
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2009-03-12 14:04:18 »
в убунту краще в /media монтувати, тоді змонтований диск з’явиться в «Місцях» наутілуса та на стільниці.
Гм. Я в Debian монтую в /mnt по старій слакварній звичці, в "Місцях" показує. Невже так відрізняється Убунта в цьому плані?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-03-17 22:30:32 »
будьласка видаліть тему.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #9 : 2009-03-18 15:21:54 »
будьласка видаліть тему.
Навіщо?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #10 : 2009-03-18 15:40:27 »
ну,щоб місце не займало.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2009-03-18 19:32:31 »
ну,щоб місце не займало.
ага, ага. а через роки три ви буде із злістю писати новачкам «така тема вже була! юзай пошук!» та давати посилання на цю тему :)

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #12 : 2009-03-18 20:07:31 »
Цитата
Цитата
ну,щоб місце не займало.

ага, ага. а через роки три ви буде із злістю писати новачкам «така тема вже була! юзай пошук!» та давати посилання на цю тему :)
Ви маєте рацію.