Дякую що усне але тема дійсно не розкрита - я розумію що тут більшість програмістів...а як бути простим смертним?
Цитата: djalin від 2009-03-18 09:07:56Дякую що усне але тема дійсно не розкрита - я розумію що тут більшість програмістів...а як бути простим смертним?Це ви кого програмістом назвали? Якщо бажаєте розкриття теми - задайте її у більш зрозумілому викладені.
незрозумів що поганого у програмістах
питання як зробити щось на зразок "мій компютер"
але проблема №2 - не маю доступу до розділів жорсткого диску.
а якщо по темі - купив диск з мандрівою 2009 встановив - спочатку поставив кдє4 пустий робочий стіл - питання як зробити щось на зразок "мій компютер", далі поки я переставив його на гноме - але проблема №2 - не маю доступу до розділів жорсткого диску. для початку булоб більш ніж досить розберемось тут питатиму далі.
Цитатанезрозумів що поганого у програмістахпоганого нічого, тільки тут більшість не програмісти. я от взагалі програмувати не вмію. друга річ — це те, що тут більшість — не телепати. на жаль, ті телепати, які є, зараз у відрядженні в Р’льєсі, тож якщо хочете вирішення вашого запитання — ставте питання правильно.Цитатапитання як зробити щось на зразок "мій компютер"права кнопка миші — Appearance settings -> обрати Dektop type "folder view". А взагалі не юзайте KDE4.Цитатаале проблема №2 - не маю доступу до розділів жорсткого диску. див. про телепатів. які у вас розділи? що ви зробили, щоб з’ясувати, що доступу ви не маєте?і покажіть вміст файлу /etc/fstabу консолі під рутом (sudo -s) виконайте команду fdisk -l та покажіть результат.
Взагалі, Мандріва дуже простий дистрибутив і плюсом є те, що багато чого вона сама налаштовує і відпадає необхідність часто копирсатися в системі. Але перед тим як ставити собі Лінукс, необхідно хоч трохи орієгтуватися в системі, потрібно хочаб знати як розташовані різні папки в Лінуксі, адже дисків D або C як у Вінді тут не має. Для цього потрібно зайти на сайт тієї ж Мандріви і почитати якусь найпростішу документацію. Лише зазначу, що в Лінуксі є корінний каталог котрий позначений як "/" , а всі інші примонтовуються до нього, наприклад домашня тека буде знаходиться в /home/"домашня тека"/ . Щодо ярлика Мій компютер, то тут може замінити ярличок Долфіна, якщо КДЕ4, або ярличок Конгверера, якщо КДЕ3. А взагалі, краще поставити собі Крусадер, він схожий на Тотал Командер і дуже зручний.Але все-одно, якщо взагалі не мати уявлення про розташування папок в Лінуксі і знаходження примонтованих пристроїв, то буде дуже складно, це як ходити наосліп.
P.S. А чи можна на вже встановленому Лінуксі зміновати кдє на гноме й гноме на кдє? Якщо можна то як? зараз стоїть гноме.