Автор Гілка: Достатні антивірусні міри в Лінукс  (Прочитано 7428 раз)

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
Re: Достатні антивірусні міри в Лінукс
« Відповідей #15 : 2009-03-26 00:34:44 »
Flood:
... недавно  в одному із елітних магазинів мені намагалися довести що DDR3 можна вставити в слот з DDR2 :o)
Що Вам сказати... Мені позаторік один постачальник на тендері з піною доводив, що процесори AMD Athlon є аналогами процесорів Intel Pentium IV (це при тому, що у запиті були вказані і одні і другі, просто він - представник AMD). Єдиним аргументом, який його переконав, що вони не аналоги у даному випадку, було моє запитання, чи замінить він мені процесор і материнку по гарантії, якщо я за допомогою кусачок і молотка (інакше ніяк не влазить) таки заб?ю бідного Атлона у сокет від Пентіума...
-----------
М.: Щось я сьогодні добрий...
« Змінено: 2009-03-26 00:59:35 від cadca »

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #16 : 2009-03-26 00:35:24 »
А які є файрволи для Linux?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #17 : 2009-03-26 01:02:36 »
iptables

Він встановлений у вас по дефолту. На жаль, конфігурація не є тривіальна. У Федори є графічний конфігуратор для iptables, у інших дистрах може не бути (в Ubuntu нема, наприклад).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #18 : 2009-03-26 07:15:05 »
iptables

Він встановлений у вас по дефолту. На жаль, конфігурація не є тривіальна. У Федори є графічний конфігуратор для iptables, у інших дистрах може не бути (в Ubuntu нема, наприклад).
В Ubuntu є ufw і ось таке. У Mandriva є net_applet, у інших дистрибутивах теж мабуть щось є.
Крім того, для GNOME є firestarter, а для KDE 3 kmyfirewall.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Grandhaker

• Гість
« Відповідей #19 : 2009-03-26 12:23:41 »
Дякую! ;)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #20 : 2009-03-31 13:25:22 »
Хробак Psyb0t заражає роутери і модеми на машинах з Linux.
Він використовує брут форс, тобто підбір паролів. На небезпеку наражаються користувачі, які мають на модемі/роутері простий пароль або не поміняли стандартний заводський.
Я сам тільки нещодавно дізнався, що мій модем має пароль і логін. :)

Для очищення від хробака достатньо поміняти пароль на складніший і перезапустити модем.

Хробак також аналізує трафік і збирає паролі, для инших сайтів, так що  старі паролі взагалі краще оновити і більше не використовувати, адже вони моги потрапити в список брутфорс.
« Змінено: 2009-03-31 13:32:07 від vitre »

empty

• Гість
« Відповідей #21 : 2009-03-31 13:56:59 »
Хробак Psyb0t заражає роутери і модеми на машинах з Linux.
Пан часом не журналіст? Бо перебрехав вже непогано.

На небезпеку наражаються користувачі, які мають на модемі/роутері простий пароль або не поміняли стандартний заводський.
Я сам тільки нещодавно дізнався, що мій модем має пароль і логін. :)
А, мабуть таки домогосподарка...

Для очищення від хробака достатньо поміняти пароль на складніший і перезапустити модем.
І нічого не зміниться.

Хробак також аналізує трафік і збирає паролі, для инших сайтів, так що  старі паролі взагалі краще оновити і більше не використовувати, адже вони моги потрапити в список брутфорс.
Угу. «Галактеко опасносте». Може спочатку головою подумаєте, і лише потім будете щось писати?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #22 : 2009-03-31 14:15:23 »
ну якщо культурніше, ніж емпті, пояснити, то, пане vitre, будь-яка машина з відкритим у інтернет ssh-доступом, з дозволеним рутовим логіном по ssh, та з паролем рута root admin, є вразливою.

архітектура лінукса тут ні до чого, вона дозволяє будувати як вразливі, так і захищені системи.

ваш роутер навряд чи «світить» в інтернет, тож і боятися не потрібно. хоча, звісно, стандартний пароль на ньому не треба залишати.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

empty

• Гість
« Відповідей #23 : 2009-03-31 15:03:57 »
ну якщо культурніше, ніж емпті, пояснити, то, пане vitre, будь-яка машина з відкритим у інтернет ssh-доступом, з дозволеним рутовим логіном по ssh, та з паролем рута root admin, є вразливою.

Но-но, я - сама культурність. Якби я називав речі своїми іменами.......

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #24 : 2009-03-31 16:07:57 »
/me походив по сайтах антивірусів, нічого цікавого на цю тему не знайшов, лише у блогах та новинах у супроводі солідних флеймів. 100% судити не беруся, але попахує [:|||:].
« Змінено: 2009-03-31 16:11:52 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer