Автор Гілка: blender vs UBUNTU  (Прочитано 3748 раз)

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
blender vs UBUNTU
« : 2009-05-08 10:24:13 »
Привіт Всім! Ось намагаюся стати щасливим власником лінукс системи. Обрав УБУНТУ 9.04 все встановилося чудово, бігає швидко, але одразу є запитання. Комп на який встановлено систему до мережі не підєднано, а за замовчуванням blender відсутній. У мене є дистр. з офіційного сайту, але після розпакування й спроби запуску виконуваного файлу не відбувається нічого, взагалі. У чому помилка моя? Будьте ласкаві...

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
Re: blender vs UBUNTU
« Відповідей #1 : 2009-05-08 15:50:54 »
Є, хто живий?
А взагалі, як встановити програму, якщо немає доступу до інтернет...

Відсутній AntonG

• Дописувач
  • **
  • дописів: 54
« Відповідей #2 : 2009-05-08 16:49:01 »
Пане, ви поясніть краще детальніше, де у вас проблема виникла. Живих тут достатньо, а от телепатів немає.

Цитата
У мене є дистр. з офіційного сайту
Якщо ви про блендер, то це не дистр, а пакунок. Якщо офіційний сайт - http://www.blender.org/ - то ви трохи поспішили зі скачуванням. Там лише сирцеві коди лежать, а не готові пакунки для дистрибутивів. Не треба воно вам.

Якщо досі відповіді були "Так" - ідіть ось сюди, в самому низу сторінки є посилання на зібрані для убунту пакунки до різних архітектур. Виберіть вашу архітектуру і скачайте готовий пакунок з будь-якого дзеркала, що вам до вподоби.

Потім перенесіть його на той комп’ютер, що без інтернету, і встановіть командою
sudo aptitude install blender*.deb
Більше про встановлення пакунків, зокрема й без інтернету є тут.

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2009-05-08 17:43:08 »
Спасибі телепат!

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2009-05-08 23:01:46 »
sudo aptitude install blender*.deb - ця команда не працює. Система пише, що пакунки не найдені. А може потрібно в якусь специфічну папку покласти блендер?

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2009-05-08 23:16:26 »
як запустити файл з консолі? якою командою?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2009-05-08 23:25:26 »
aptitude install ставить пакунки з бази, dpkg -i blender*.deb - встановлює пакунок з конкретного вказаного файлу. Але... Кожен пакунок має свої залежності, у вас може не виявитися. (воно про це повідомить, звичайно). Іще, для безінтернетного встановлення відвідайте www.lafox.net
А, до речі, просто двічі клацніть по файлу пакунка в Гномі. Має запуститися фронтенд, що позбавить вас зайвого клопоту.
« Змінено: 2009-05-08 23:27:10 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #7 : 2009-05-08 23:30:09 »
"Воно" повідомило! Але там такий список великий, що це займе велику купу часу, а отже ще мабуть самі недостаючі пакунки мають свої залежності. Не можу зрозуміти, чому у списках команд відсутня команда запуску файла, це, що секрет?

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #8 : 2009-05-08 23:33:48 »
Off-topic:
Не можу зрозуміти, чому у списках команд відсутня команда запуску файла, це, що секрет?
А чого б це архів мав сам щось там робити?
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #9 : 2009-05-08 23:40:05 »
О тепер блендер є серед графічних програм, але не запускається...

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #10 : 2009-05-08 23:41:26 »
cadca. а до чого тут арчів?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #11 : 2009-05-09 00:03:37 »
Ага, воно у вас встановилося. Але без залежностей, тому не запускається. Або качайте репозиторій, або замовляйте на Лафоксі диски, інакше не вийде.
sudo cadca
cadca. а до чого тут арчів?
Ну, в Unix-like системах програми розповсюджуються у формі пакунків, по суті - архівів. Це як у мобілці jar-файл з жабоігрулькою. Ці архіви бувають різними. Для Debian-похідних систем (Ubuntu) - це файли з розширенням .deb. Вони містять саму програму, певну документацію до неї та інформацію щодо встановлення.
Якщо ви хочете встановити програму з такого пакунку - мусите використовувати пакетний менеджер. У вашому випадку - команди aptitude, dpkg чи гномівський фронт-енд.
Це у Windows програми встановлюють себе самі - куди хочуть і як хочуть, і інсталятор можна запускати.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Dima

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #12 : 2009-05-12 18:20:33 »
Дуже дякую, але як закачати репозиторій, та якщо закачати, тоді як з нього встановлювати?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #13 : 2009-05-12 20:03:23 »
Ви хочете закачати репозиторій. Далеко ходити не потрібно.
Почитайте man wget - я забув як заставити його потягнути звідти все. Попереджаю - там досить багато гігабайтів.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній ayak

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
« Відповідей #14 : 2009-05-15 21:53:33 »
Дякую за посилання, але не зовсім зрозуміло, що це таке. А замовлення дисків якось не стикується із безкоштовною системою. Отже це питання виникло не одразу. Спершу я встановлював Федору, і мав проблеми з відеодрайвером, через, що блендер не працював. Тут порадили Убунту, але тепер я не можу його встановити хоча-б. Чи є спосіб одразу виявити усі залежності, завантажити іх окремо, перенести на комп із системою та встановити одразу й одночасно не качати гігабайти непотрібного? Те саме стосується відео й музичних файлів, що посилаються на плагіни. Буду дуже вдячний.