Автор Гілка: Що для КОРИСТУВАЧА?  (Прочитано 4054 раз)

Вітталій

• Гість
Я не ПРОГРАММЕР, я - КОРИСТУВАЧ!
Я - USER, Користувач!!! За допомоги комп'ютера я заробляю на життя та розважаюсь НЕ програмуванням, а ВИКОРИСТАННЯМ програм! Від офісу до цяцьок. Я не вмію і не бажаю вчитись програмуванню, конфігуруванню і т.п.
А що всі тут бажають і головне уміють самостійно відремонтувати чи поліпшити двигун свого авто, пилосос, мікрохвилівку, телевізор, газову плиту, протікаючий унітаз і т.д. чи відшпаклювати стінку або причепити вагонку? Я, наприклад, вмію і ще дуже багато іншого. А скільки з вас уміє відремонтувати звичайнісіньку розетку?
Це питаннячка до тих лінуксоїдів, які вважають себе пупом землі бо навчились налаштовувати для себе Лінукс, а інші, якщо не вміють і не розуміють - хай ідуть до... дядька Біла! Бо самі дядьки де Біли! Їм я теж побажаю не користуватись нічим, чого не вміють і не розуміють - від розетки до автобуса! І жити з лінуксом у кам'яному віці!
Вибачте, на інших лінукс-форумах допекли "грамотєї", особливо на Убунту...  >:(

А питання просте - який лінукс-дистрибутив обрати НОВАЧКУ-КОРИСТУВАЧУ щоб КОРИСТУВАТИСЬ. а не  бити об стінку собі голову?
І безумовно, щоб з українською чи російською мовою. Вибачте - далеко не повний поліглот! Ангельські шматки глОтаю через раз.  :(
---------------------
М: Хотів вилучити, так багато народу відповіло. На майбутнє - не будуйте свої питання в такій категоричній формі, читайте правила та користуйтеся пошуком по форуму - це питання обговорювалося неодноразово. Задля користування пошуком ані програмувати, ані правити вручну конфіги не потрібно.
P.S. В нас гарно ставляться до новачків, якщо ті адекватно себе поводять.
« Змінено: 2009-06-05 23:26:13 від Piktor »

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
Re: Що для КОРИСТУВАЧА?
« Відповідей #1 : 2009-06-05 17:22:09 »
Я для себе вибра Убунту, яку встановив вчора. Чому саме цей дистрибутив? Щось десь читав і склалось таке враження. Як сказав путін про медвєдєва "Я йому довіряю".
Там теж графічний інтерфейс, в інсталі є набір потрібних на перших порах програмок - і офісні і мультимедійні.  
Повна локалізація  ОС виконується після встановлення через інтернет.

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
« Відповідей #2 : 2009-06-05 17:58:26 »
Думаю, Ubuntu підійде.
Починати т... еее налаштовувати я почав із Debiana  :D
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2009-06-05 18:21:52 »
У-у-ух, зараз поб’ють... :)

Mandriva, openSUSE або Fedora (старих версій, ні в якому разі не свіжа).
Чудові центри керування, за допомогою яких можна все налаштувати.
Переклад з основних гілок програм. Перекладачі, до яких можна звернутися по виправлення.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

romi

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-06-05 18:29:25 »
А питання просте - який лінукс-дистрибутив обрати НОВАЧКУ-КОРИСТУВАЧУ щоб КОРИСТУВАТИСЬ. а не  трахати собі голову?
І безумовно, щоб з українською чи російською мовою. Вибачте - далеко не повний поліглот! Ангельські шматки глОтаю через раз.  :(
DeepStyle - єдиний український дистрибутив, який на сьогоднішній момент все ще підтримується. Недавно вийшла версія 3.1
Вважаю, що він найкращий. І ніяких Убунту!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-06-05 20:48:44 »
Я не ПРОГРАММЕР, я - КОРИСТУВАЧ!
Я - USER, Користувач!!! За допомоги комп'ютера я заробляю на життя та розважаюсь НЕ програмуванням, а ВИКОРИСТАННЯМ програм! Від офісу до цяцьок. Я не вмію і не бажаю вчитись програмуванню, конфігуруванню і т.п.
А що всі тут бажають і головне уміють самостійно відремонтувати чи поліпшити двигун свого авто, пилосос, мікрохвилівку, телевізор, газову плиту, протікаючий унітаз і т.д. чи відшпаклювати стінку або причепити вагонку? Я, наприклад, вмію і ще дуже багато іншого. А скільки з вас уміє відремонтувати звичайнісіньку розетку?
Це питаннячка до тих лінуксоїдів, які вважають себе пупом землі бо навчились налаштовувати для себе Лінукс, а інші, якщо не вміють і не розуміють - хай ідуть до... дядька Біла! Бо самі дядьки де Біли! Їм я теж побажаю не користуватись нічим, чого не вміють і не розуміють - від розетки до автобуса! І жити з лінуксом у кам'яному віці!
Вибачте, на інших лінукс-форумах допекли "грамотєї", особливо на Убунту...  >:(

А питання просте - який лінукс-дистрибутив обрати НОВАЧКУ-КОРИСТУВАЧУ щоб КОРИСТУВАТИСЬ. а не  трахати собі голову?
Windows Vista Ultimate Edition. Обґрунтування тут: http://mefbeztufel.livejournal.com/166026.html

поза тим, найбільш простими в обслуговуванні є Mandriva, Ubuntu, OpenSuse, Fedora.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
« Відповідей #6 : 2009-06-05 23:13:13 »
Убунту - дуже простий, але є одна проблема - тільки полізите руцями щось серйозно колупатися або конфігурацію системи зміните - система може повністю поламатися, тоді доведеться все ставити знову. Із плюсів - просто ідеальна робота з пакетами, котрих надзвичайно багато і навіть не потрібно задумуватися про джерела оновлення та встановлення - все стаиться саме. Також дистри, особливо 9.04 працює надзвичайно швидко при екст4.

Як варіант - Мандріва (краще 2008, адже КДЕ4 і більше як на мене просто відстій). В ній робота з пакетаи трохи повільніша і менш зручна ніж в Убунту, але система є більш надійна та гнучкіша. Із недоліків - більша орієнтація не на домашнього користувача в порівнянні з Убунту, також працює трохи повільніше

Як варіант - МОПС, перевага - там іде просто грандіозна кількість програм при встановленні і не доведеться вручну доставляти.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #7 : 2009-06-05 23:42:56 »
Якщо ви хочете гарно користуватися будь-якою ОС - вчитися всеодно потрібно. Навіть на Windows. До мене неоднократно звертаються за допомогою у вирішенні елементарних питань непрацездатності кватирок, звісно за гроші. Тому у вас вибір - або вчитеся, або платите комусь, хто вже вивчився. Немає операційних систем, що взагалі не потребують звикання та навчання для підтримки їх в нормальному стані. Є, скажімо, Ubuntu, що відносно проста у використанні, але рано чи пізно у вас всеодно виникнуть питання, вирішення яких потребуватиме хоч трошки повчитися.
Так, звичайно, прогрес іде вперед, багато речей, які п'ять-десять років тому користувач мусив робити самостійно - тепер працюють із коробки. І зовсім необов'язково вчити всі консольні команди, що небуть компілювати і т. д.
Але не порівнюйте Linux з мікрохвильовою пічкою чи пилосмоком - це зовсім різні за складністю речі. Врешті і до мікрохвильової печі є інструкція, яку бажано почитати.
Особисто я рекомендую Alt Linux, з коробки українська та російські мови, непогана документація для початківців російською.
Ну і щодо майбутніх питань - якщо ви мігруєте з Windows - у вас вони виникнуть. Наприклад, при підборі аналогів до використовуваного вами софту, його освоєння, або запуску віндового софту під wine. Щасти.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #8 : 2009-06-06 12:53:31 »
У Fedor’і є центр керування?  :-?

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #9 : 2009-06-06 15:33:33 »
[/color]

Звичайнісіньку розетку вміє відремонтувати кожен, в кого руки ростуть хоча б трішки вище пояса, як і зробити половину перерахованого Вами. А те, що залишається, кваліфіковані юніксоїди робити не будуть по одній простій причині - їх гонорари на порядок вищі зарплат сантехніка, автослюсаря, шпакльовщика чи ще когось, і не доцільно тратити на це свій час.
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2009-06-06 19:22:29 »
http://gka-linux.blogspot.com/2008/01/fedora-control-center-im-impressed.html

;)
« Змінено: 2009-06-06 19:23:03 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #11 : 2009-06-06 23:30:28 »
http://gka-linux.blogspot.com/2008/01/fedora-control-center-im-impressed.html

;)
Там написано про Gnome Control Center. Так що не рахується :P

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2009-06-07 00:01:00 »
Campana, що таке «центр керування»?

Всі налаштування системи у GNOME знаходяться в меню System, яке ну дуже складно не помітити, навіть якщо перший раз бачиш це середовище.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #13 : 2009-06-07 01:38:22 »
В KDE теж є свій центр керування. І в XFCE є свій. Але це не центри керування, належні Fedor’і чи ще якомусь дистрибутиву. Ось у Mandriv’і, OpenSUSE та ALT-і є власні центри керування.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2009-06-07 16:02:54 »
так що таке центр керування? що таке «центри керування, належні Fedor’і чи ще якомусь дистрибутиву.»?
Меню System — це не «центр керування» GNOME, а меню, де знаходяться абсолютно всі графічні програми, які щось налаштовують у системі. Наприклад, Synaptic Package Manager, який аж ніяк не є частиною Ґнома, або AWN Manager, що налаштовує Avant Window Navigator — док-панель, яка не прив’язана до жодної стільниці.

Якщо по-вашому, центр керування — це не меню, а віконце з ярликами, єдиною функцією якого є виглядати як Панель керування у офтопіку, то інформую, що ту Панель керування у офтопіку теж можна зробити у вигляді пунктів меню, як і в Ґномі.

Поза тим, якщо ми все-таки говоримо по темі, а темою є зручність для новачка, то хотів би почути, як «центр керування» слугує у цьому і яка є його перевага над «нецентрами керування».
« Змінено: 2009-06-07 16:04:20 від noddeat »