Автор Гілка: Ubuntu - хочу встановити  (Прочитано 13181 раз)

Відсутній sigito

• Кореспондент
  • дописів: 105
Re: Ubuntu - хочу встановити
« Відповідей #15 : 2009-06-04 14:58:40 »
Може хтось знає ресурс, крім офіційного ubuntu.com, де можна почитати документацію на зрозумілій мові?
якщо для Вас російська не виявиться надто складною, то можу запроновувати ось це: http://ubuntologia.ru/. Описано досить багато по Убунті.
Debian/wheezy x86_64, lxde

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
« Відповідей #16 : 2009-06-05 07:57:57 »
Дякую за посилання, непоганий ресурс.
Отже, я таки встановив!!! ;D :'( (сльози щастя)
При запуску з CD вибрав пункт Встановити Ubuntu. На кроці 4 з 7, там де треба підготувати дисковий простір під ОС, вибрав пункт Вручну. Потім змінив віновий диск D, відщипнувши від нього максимально місце для убунту.. В свою чергу утворене пусте місце (новий логічний диск) розділив ще на два: 2 Гб під область підкачки (своп) і все інше під файлову систему Ext3.
Диски вінди C i D примонтував в кореневий каталог до якихось папок, створений диск Ext3 до кореневого каталогу /.
Таким чином я не переписував свої дані з віндового диску D і всі вони залишились живі і здорові.
Ще раз УРА!!!
Поки що єдиний глюк, який помітив - не перезавантажується лаптоп. Замісць цього на чорному екрані з'являється напис [ 5200.625815] Restarting system. і блимкає курсор - і все, далі нічого не відбувається. Треба вручну вимикати комп...
Що це може бути?

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #17 : 2009-06-05 10:18:44 »
Вітаю.

/home дарма не створили окремим розділом. При наступному встановленні (я за перший місяць використання Лінукс його рази 3 перевстановлював :) ) обов'язково створіть. Тоді ви не втратите при наступних перевстановленнях ані потрібних файлів, ані настройок програм і системи вцілому.

2 Гіга на своп, імхо забагато. Я так розумію, що у вас гіг аперативи і ви користувались рекомендацією під своп виділяти у 2 рази більше, ніж об'єм аперативи. Ця рекомендація більш актуальна, мабуть, для маленьких розмірів аперативки.

Поки що єдиний глюк, який помітив - не перезавантажується лаптоп. Замісць цього на чорному екрані з'являється напис [ 5200.625815] Restarting system. і блимкає курсор - і все, далі нічого не відбувається. Треба вручну вимикати комп...
Що це може бути?
Перше що на думку спадає - дрова на відео  :(

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
« Відповідей #18 : 2009-06-05 13:46:17 »
А скільки місця краще відвести для /home, і для розділу де буде власне убунту?

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #19 : 2009-06-05 14:44:44 »
Залежить від кількості програм, які ви інсталюєте. home окремим розділом можна не робити. Якщо система переставляється , то настройки беруться не тільки з /home, але й з /etc

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #20 : 2009-06-05 16:11:59 »
А скільки місця краще відвести для /home, і для розділу де буде власне убунту?
Власне під убунту має вистачити 15 Гб. Під /home багато місця не буває. Якщо Убунта буде вашою основною системою, то в /home будуть зберігатись усі користувацькі файли: документи, музика, фільми і т.п. Тобто, під /home - скільки не шкода.

Відсутній d3dxdll

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
« Відповідей #21 : 2009-06-05 16:42:02 »
Може хтось знає ресурс, крім офіційного ubuntu.com, де можна почитати документацію на зрозумілій мові?
http://forum.ubuntu.kiev.ua/index.php
http://forum.ubuntu.ru/index.php :-?

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
« Відповідей #22 : 2009-06-05 17:15:08 »
Власне під убунту має вистачити 15 Гб. Під /home багато місця не буває. Якщо Убунта буде вашою основною системою, то в /home будуть зберігатись усі користувацькі файли: документи, музика, фільми і т.п. Тобто, під /home - скільки не шкода.
Я зрозумів. /home це свого роду диск D.
Тільки щось не пойняв наступного: якщо перевстановлювати Убунту - треба форматувати кореневий розділ / ? Якщо так, то чи не призведе це до форматування і папки /home також, адже вона вкладена в / ?.

romi

• Гість
« Відповідей #23 : 2009-06-05 18:26:27 »
Я зрозумів. /home це свого роду диск D.
Тільки щось не пойняв наступного: якщо перевстановлювати Убунту - треба форматувати кореневий розділ / ? Якщо так, то чи не призведе це до форматування і папки /home також, адже вона вкладена в / ?.
Не призведе. Просто при наступному встановленні системи примонтуєте її і все.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #24 : 2009-06-05 18:33:54 »
Власне під убунту має вистачити 15 Гб.
А звідки ви таке число берете?

romi

• Гість
« Відповідей #25 : 2009-06-05 18:56:46 »
Незнаю яким методом розрахунку користувався Moses, але ось мій метод розрахунку:
Весь жосткий диск - Windows/Хріндовз - скільки потрібно на власне справжню операціну систему (Linux) - своп= Скільки залишилось для /home.
« Змінено: 2009-06-05 19:01:35 від romi »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #26 : 2009-06-05 23:11:19 »
Мені на кореневик 10-ти ГБ вистачає, щоправда, я маю встановлений список програм, якими користуюся і досить рідко експериментую, доставляючи багато нового софту.
Якщо ви примонтовуєте розділи до кореневого - типу /home, чи переносних носіїв у /media - вони лише ззовні здаються частиною однієї файлової системи, дерева тек. Звичайно, насправді це різні логічні розділи, форматування одного на інші не впливає.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній sigito

• Кореспондент
  • дописів: 105
« Відповідей #27 : 2009-06-05 23:35:43 »
2 Гіга на своп, імхо забагато. Я так розумію, що у вас гіг аперативи і ви користувались рекомендацією під своп виділяти у 2 рази більше, ніж об'єм аперативи. Ця рекомендація більш актуальна, мабуть, для маленьких розмірів аперативки.
а як на мене то якраз те діло! хоч дивлячись як систему будеш завантажувати.
В мене фаєрфокс із 50...60+ вкладками з'їдає інколи навіть більше 1.5Гб свопа.
Debian/wheezy x86_64, lxde

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #28 : 2009-06-09 10:33:38 »
Це моя особиста рекомендація.
Інтереси у мене різноманітні, тож і софту ставлю багато різного. Плюс різні віконні менеджери, подивитись яке воно КДЕ 4, наприклад. Тож, 10 - малувато, а 15 - як раз.
Я ж нічого поганого не порадив? Після якогось терміну користування людина й сама буде знати, скільки їй потрібно. А зараз, там де немає правила, людині потрібні рекомендації.
« Змінено: 2009-06-09 10:34:14 від Moses »

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
« Відповідей #29 : 2009-06-09 14:13:45 »
Знайшов в неті PDF-книжку посібник по убунту. Напевно всім початківцям буде корисно мати її під рукою:
http://www.ubuntupocketguide.com/download_main.html