Автор Гілка: Ubuntu - хочу встановити  (Прочитано 13183 раз)

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
Re: Ubuntu - хочу встановити
« Відповідей #30 : 2009-06-09 15:17:41 »
У мене нема інтернету. Я хочу встановити якусь корисну суперпуперюзерфрендлі прогу - качаю DEB-файл (пакунок, package). Звичайно що  :'( для його роботи потрібні інші пакунки, яких я не завантажив.
Питання таке: як можна побачити весь список повязаних пакунків, які треба завантажити?
Які репозиторії порадите, якими самі користувались?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #31 : 2009-06-09 23:15:14 »
Вручну визначати і скачувати всі deb пакунки по залежностях - це із опери Linux from scratch, от тільки там tgz з сирцями. Скачати весь репозиторій - це десятки гігабайт. Як варіант - потягнути iso образи дисків, скажімо із ftp.linux.kiev.ua, або замовити їх на lafox.net, що недорого і поштою.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #32 : 2009-06-10 13:21:37 »
Краще використовувати packages.ubuntu.com. Там всі залежності вказані

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
« Відповідей #33 : 2009-06-10 13:57:36 »
Що це за формат файлів - .tar.bz2  :o ?. DEB уже знаю, а це щось новеньке...
Скачав програмку такого формату, чи можна буде її поставити в Убунті?

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #34 : 2009-06-10 14:18:46 »
Відповіді на такі питання можна знайти і самостійно, взагалі-то.
tar.bz2 - це архів. Ви завантажили джерельні коди програми. Щоб їх поставити, потрібно їх спочатку скомпілювати. Як це зробити - пошук допоможе.
Хоча, думаю, простіше вам буде .deb пакети знайти.

romi

• Гість
« Відповідей #35 : 2009-06-10 14:20:16 »
Це сирці.
Їх треба спочатку зкомпілити,а потім запакувати, і уже потім уже встановлювати.
« Змінено: 2009-06-10 14:21:38 від romi »

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #36 : 2009-06-10 16:16:58 »
Ось так одразу, з місця в кар’єр. Як вище вже відзначили, .tar.bz2 — це архів (один з двох найбільш розповсюджених форматів архівів у *nix-системах). В ньому міститься джерельний код програми; в цьому вигляді програма написана, але для того, щоб вона працювала, її ще треба скомпілювати в машинні коди.

Вам буде простіше на початку ставити вже готові .deb-и. Тим більше, що сьогодні хочеться поставити одну програму, завтра ще дві... кожного разу викачувати файли — явно марудна справа. Найкраще рішення — стягнути з інтернета або купити весь дистрибутив Ubuntu (ось, наприклад, підбірка Ubuntu 9.04 PACKAGES); там будуть практично всі програми, на які Ви можете натрапити в найближчому майбутньому.

Але якщо в руки вже потрапив архів, то можна зібрати програму і з нього. Для цього рекомендую мати в системі програму Midnight Commander (на вигляд така сама, як досівський Norton Commander), яка запускається в командному рядку командою mc. Можна обійтися і без неї, але з нею зручніше. Встановіть цю програму (здається, на install-диску її немає), а  тоді

1. Відкрийте який-небудь емулятор терміналу (пошукайте в меню) і наберіть mc —> Enter.

2. Знайдіть потрібний архів tar.bz2 і на ньому натисніть F2, виберіть з виниклого меню "Extract the contents of a compressed tar file" для розархівування програми.

3. Перейдіть в отриманий при розархівуванні каталог і почитайте (F3) файли README та INSTALL. В них описуються залежності, які спершу треба задовольнити, та метод встановлення програми. Швидше за все, там рекомендуватимуть послідовно виконати три команди: ./configure
make
sudo 'make install'
(sudo потрібна для виконання команди make install від рута). Для зручності на час виконання цих команд можете приховати панелі mc (Ctrl+O); виконувати команди слід в розпакованому каталозі.

Мені особисто такий метод не подобається, бо для нього не існує способу автоматичної деінсталяції програми, якщо вона виявиться непотрібною. Можливо, дебіановоди підкажуть, як користуватися dpkg-buildpackage -rfakeroot, це, мабуть, правильніший шлях.

Відсутній Сергій Личко

• Новачок
  • *
  • дописів: 25
  • Що новенького?
« Відповідей #37 : 2009-06-10 16:22:01 »
У мене нема інтернету. Я хочу встановити якусь корисну суперпуперюзерфрендлі прогу - качаю DEB-файл (пакунок, package). Звичайно що  :'( для його роботи потрібні інші пакунки, яких я не завантажив.
Питання таке: як можна побачити весь список повязаних пакунків, які треба завантажити?
Відкрийте для себе apt-zip. Він вміє формувати список потрібних пакетів, причому потрібних версій (якщо Ви вирішите обновитися).

Відсутній Pit

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
« Відповідей #38 : 2009-06-19 18:30:22 »
Привіт. Замовив собі убунту 9,04, почав ставити, все було добре, але під час коміювання файлів(27 %) видало повідомлення, що неможливо скопіювати файл. Хіба може бути глюк в оригінальному диску??? в чому проблема?

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #39 : 2009-06-19 18:51:18 »
Можливий і дефект диску. Але, можливо, що проблема з Вашим DVD-пристроєм - він не може прочитати якісь сектори. Спробуйте прочитати диск на іншому пристрої.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #40 : 2009-06-19 22:35:08 »
Ну, як варіант, перевірити md5 диску. Або спробувати скопіювати цей файл вручну диска на HDD - подивитися, чи скопіюється коректно.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #41 : 2009-06-20 00:54:04 »
Перевірка диска вбудована в саме меню інсталяції Ubuntu. Треба запускати звідси

Відсутній Pit

• Новачок
  • *
« Відповідей #42 : 2009-06-20 13:08:36 »
після нехитрих тестів, дослідив, що проблема в приводі. Вирішив поставити з флешки. скопіював його туди, хотів загрузитись з біос,  а воно ніяк. Тож прошу розжувати,як ставити його з флешки.
« Змінено: 2009-06-20 13:11:31 від Pit »

Відсутній Pit

• Новачок
  • *
« Відповідей #43 : 2009-06-20 15:46:35 »
Ну я вже в відчаї... насилу надибав, шо треба з лайв сіді загрузитись, вибрати адміністрування> Create a USB startup disk
Записав на флешку, перезагружаюсь, в біос завантажуюсь з флешки, пише Not Found .

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #44 : 2009-06-20 18:07:37 »
треба з лайв сіді загрузитись, вибрати адміністрування> Create a USB startup disk
Записав на флешку, перезагружаюсь, в біос завантажуюсь з флешки, пише Not Found .
У BIOS'і "Legacy USB" увімкнено?
« Змінено: 2009-06-20 18:07:51 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x