Автор Гілка: Firefox. Проблеми з масштабом  (Прочитано 1607 раз)

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
Доброго ранку :)
Існує у мене на разі така проблема. Mozilla Firefox якось незрозуміло поводить себе у плані масштабування. Деякі сайти вона відкриває нормально, красиво, всі картинки як потрібно, шрифти прийнятного розміру. А деякі відкриває абсолютно як заманеться. Одна частина може бути нормально відмасштабована, інша з дуже дрібним текстом, явно відсутнє чи то зглажування зображень чи шось дуже до цього близьке. Ну і звісно при зміні масштабу погіршується якість всіх забражень і т.д. У налаштуваннях наскільки я пам'ятаю, міняв тільки шрифти, але повернув назад, можливо неточно, нічого не змінилося. Пробував перевстановити, не допомогло. Що ви можете порадити зробити? Дякую :)
P.S. На скріншотах одна і та ж сторінка у Firefox та у Konqueror.

Це Firefox.

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
Re: Firefox. Проблеми з масштабом
« Відповідей #1 : 2009-07-20 08:30:18 »
А це Konqueror. При здобутті однакових зображень, шрифт явно виглядає краще, або хоча б більше.

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #2 : 2009-07-20 09:29:07 »
В меню "View" (я використовую англомовний інтерфейс), тобто "Вигляд" або щось таке, є пункт "Zoom" ("масштабування"), а в ньому підпункт "Zoom text only". Після вибору цього підпункту у Вашому вогнелисі масштабуватиметься лише текст при незмінних розмірах зображень.

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
« Відповідей #3 : 2009-07-20 09:44:50 »
Точно, дякую. Це воно :) І як я не додумався спробувати цей checkbox клацнути :)

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2009-07-20 09:52:26 »
Хм. Знаєте, а google так і не вилікувався :( Текст результатів пошуку та всі оці службові посилання стають нормального розміру тільки, коли звичайний нормальний текст стає більшим ніж норма, та і кнопки форми теж стають непристойно великими. Пробував ставити опцію мінімальний розмір шрифта, але інші сайти тоді дуже великі шрифти видають. Шось тут, мабуть, все-таки не так.

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
« Відповідей #5 : 2009-07-20 09:59:26 »
Спробував поекспериментувати з Google. Ніби все нормально працює.  :-?

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2009-07-20 10:01:56 »
А як можна повністю перевстановити браузер, бо у мене шось і флеш ніяк не хоче працювати? :(

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
« Відповідей #7 : 2009-07-20 12:37:19 »
А як можна повністю перевстановити браузер, бо у мене шось і флеш ніяк не хоче працювати? :(
Для встановлення/видалення програм існують менеджери пакетів. Відкрили --> вибрали пакет --> видалили/встановили.
Щодо флеш відео - навіщо одразу видаляти браузер? Знайдіть причину і усуньте її. Головних причин - дві:
1) ваш браузер не має модуля для перегляду флеш відео - лікується закачкою з сайту Мозіли відповідного модуля;
2) маєте занадто повільний інтернет - лікується закачкою з сайту Мозіли модуля, котрий вміє закачувати (і, можливо, конвертувати в інший формат) флеш відео.

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2009-07-20 13:39:08 »
В тому то і справа, плагін я встановлював і через rpm, і через nsplaginwrapper (mozilla-plugin-config), але працювати він не хоче, ну і наскільки я зрозумів, сам браузер його не бачить. Але команда mozilla-plugin-config -l показує, що флеш є, і навіть два рази (знаю, дивно якось).
P.S. Я завалив систему драйверами для відео карти. Я їх з 2007 року намагаюся іноді все таки змусити працювати (один раз навіть вийшло завдяки DalekiyObriy) на різних дистрибутивах, але як це не дивно, не вийшло. Так от, довелося переставити систему, і тепер (спеціально нічого не чіпав) з масштабом все прекрасно :)

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
« Відповідей #9 : 2009-07-20 16:15:18 »
Flash просто принципово не хоче працювати. Що я вже тільки не пробував. Ставив вже і 32 бітну мозілу, щоб до неї нормально став 32 бітний плагін, вона просто відмовилася запускатися. Купа обговорень цієї проблеми, купа інструкцій, всі приблизно схожі, але жодна шось працювати не хоче :(

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #10 : 2009-07-23 01:23:46 »
команда mozilla-plugin-config -l показує, що флеш є, і навіть два рази (знаю, дивно якось).
Можливо, є новіша версія, і вона запрацює (у мене теж якось флеш відвалився; зараз з версією 10.0 r22 все працює, паралельно стоїть 10.0 r15).

Що я вже тільки не пробував. Ставив вже і 32 бітну мозілу, щоб до неї нормально став 32 бітний плагін, вона просто відмовилася запускатися.
64-бітна OS?

Відсутній silentsage

• Дописувач
  • **
« Відповідей #11 : 2009-07-23 07:59:57 »
Так, 64 бітна. Проблему виправив. Знайшов в macromedia labs мабуть не фінальну версію 64 бітного плагіна і встановив його. Все начебто прекрасно працює.