Автор Гілка: Ім’я хосту на стільниці  (Прочитано 3029 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Ім’я хосту на стільниці
« Відповідей #15 : 2009-08-04 18:11:55 »
Парк з 6 компів. Щоби користувач легко розумів, як називається його комп, коли звертається з проблемою, то виникло бажання пронумерувати їх, а назву з номером розташувати на десктопі. Встановлені кеди третього розміру на базі відомого дистрибутиву від чорних братів. Пам'ять в середньому під 1 гіг на кожному з компів. Не знаю, які ще потрібні характеристики...
А не простіше присобачити наліпку з номером до монітору - тоді нехай хоч і з консолі його бачитимуть.

Власне я вже було про це подумав. Але быльш радикально, написати маркером для дисків на моніторі та клаві - бо наліпки мають властивість відліплюватись....
Ви можете просто заблокувати можливість зміни шпалер з потрібним вам написом для користувача.
http://docs.kde.org/development/uk/kdebase-runtime/userguide/locking-down-kde.html
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #16 : 2009-08-04 18:32:28 »
Парк з 6 компів. Щоби користувач легко розумів, як називається його комп, коли звертається з проблемою, то виникло бажання пронумерувати їх, а назву з номером розташувати на десктопі. Встановлені кеди третього розміру на базі відомого дистрибутиву від чорних братів. Пам'ять в середньому під 1 гіг на кожному з компів. Не знаю, які ще потрібні характеристики...
А не простіше присобачити наліпку з номером до монітору - тоді нехай хоч і з консолі його бачитимуть.

Власне я вже було про це подумав. Але быльш радикально, написати маркером для дисків на моніторі та клаві - бо наліпки мають властивість відліплюватись....
Ви можете просто заблокувати можливість зміни шпалер з потрібним вам написом для користувача.
http://docs.kde.org/development/uk/kdebase-runtime/userguide/locking-down-kde.html

Тобто створити шпалери під кожний комп....?

Відсутній StarWolf

• Кореспондент
  • дописів: 109
  • Олхімік
« Відповідей #17 : 2009-08-04 19:00:38 »

Тобто створити шпалери під кожний комп....?
6 шпалер це багато?
[Arch Linux] [Awesome WM]

Відсутній diligent

• Кореспондент
  • дописів: 201
« Відповідей #18 : 2009-08-04 19:27:44 »
root-tail точно не підходить - він придатний скоріш для виводу постійно оновлюваної інформації. З пораду з джимпом дякую :)
Хм, а в чому проблема не оновлювати цю саму інформацію?
root-tail /etc/hostname. Чи ви дуже часто змінюєте ім'я машин?
Software is like sex: it's better when it's free.  (c) Linus Torvalds

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Re: Ім?я хосту на стільниці
« Відповідей #19 : 2009-08-04 23:54:11 »
SuperKaramba+тема типу "Utils Meter".
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x