Автор Гілка: І знову мережа  (Прочитано 8324 раз)

Відсутній Djkobraz

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • I Love Ukraine
Re: І знову мережа
« Відповідей #15 : 2005-10-09 15:12:31 »
Повторюю ще раз. В мене проблеми не з інтернетом а з локально мережою. Я перечитав 2 книжки виконав всі приведені вище поради але нічого не помагає. Та й сама тема в мене звучить не "І знову інтернет" , а "І знову мережа". Саме з нею в мене проблеми.!!! :-/

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2005-10-09 20:39:24 »
Гм, iptables кажете, а вони часом не ріжуть Вам усі пакети?

Відсутній Djkobraz

• Новачок
  • *
  • I Love Ukraine
« Відповідей #17 : 2005-10-09 22:44:11 »
Це гуртожиток студентський тут ніхто нікому нічого не ріже... І крім того... Я чайник і пояснюйте відповідно... Я вже руки опускаю  :-[.. Хелп  :'(

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #18 : 2005-10-09 23:15:49 »
Інтернет - це теж мережа :)
Ви впевнені що фізично правильно під'єднані до гуртожиткової мережі. Тобто, ваша сітьова карка під'єднана CAT5 кабелем до загального роутера (як українською?). Впевнені що помилково не використовуєте "twisted-pair" (як українською?)  кабель. Чи впевнені що вказали вірну IP адесу мережі, маску  трансляційну адресу (broadcast address). Чи впевнені що в мережі не використовується DHCP сервер що призначає адреси підключеним комп'ютерам?
Чого саме ви очікуєте після під'єднання до мережі? Як правило, якщо це мережа з Віндовс комп'ютерів, все що ви зможете, це пінгувати інші комп'ютери, якщо на них не запущені жодні сервіси. (Ви можете надати власні сервіси Віндовс комп'ютерам, такі як FTP, Samba, але це у віддаленій перспективі).

Praporshic

• Гість
« Відповідей #19 : 2005-10-11 01:06:36 »
Кажучи про різанину пакунків я мав на увазі те, що жоден пакунок не виходить (чи не входить) до мережі, тобто знищується все що йде чеоез мережеву картку. Бо інколи налаштування роблять за схемою "заборонити все, що стане потрібно потім буде дозволено". Ще питання, а як інщі Вас бачать? Йде ping? Для початку раджу: sudo service iptables stop

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #20 : 2005-10-11 12:10:52 »
Так.

Приходиться втрутитися %))

1) не досить інформаціі. Який рівень безпеки було встановлено під час інсталяціі Mandriva?
Поясню - на серверних рівнях безпеки ping, наприклад, блокується на рівні ядра

2) Як я зрозумів, треба пояснити як для вчорашнього віндузятника ;)
Меню->Система->Налаштування->Налаштування комп'ютера
Увести пароль рута
Вибрати: Мережа та інтернет->Переналаштування інтерфейсів

Правильно вказати адресу, маску, шлюз (якщо адреса видається статично, це важливо! Інакше - треба налагоджувати DHCP)
Впевнитися, що адреса DNS вказана правильно.

Натиснути OK

Далі вибрати: Безпека->Налаштування файрволу

Вибрати "До всіх(файрвол відключено)"

Це тимчасове рішення, робиться для того, щоб впевнитися, що файрвол не заважає. Після налаштування мережі та перевірки її працездатності файрвол треба буте також налаштовувати.

Натиснути OK

Вийти з Центру налаштування

Перевантажити машину.

PS. До постійних відвідувачів форуму: Знаю, опис невірний у тому, що провокує людину нічого не вивчати. Але тут нічого не поробиш - усе більше людей з офтопіку пробують переходити на лінукса, тож їм треба поясняти у звичних їм термінах.

PPS. 2 Djkobraz. RTFM, RTFM, RTFM. Це найбільш вірний шлях. На МОЮ думку, накраща відповідь на питання на форумі - man <команда> або лінк на howto. У твоєму випадку проблема у тому, що треба було трохи почитати опис первісного налаштування та як ставити Mandriva. Взагалі цієї проблеми не мало з'явитися, бо настройка мережі проводится ще на етапі інсталяціі й чудово працює, якщо вказати правильні дані.

Відсутній Djkobraz

• Новачок
  • *
  • I Love Ukraine
« Відповідей #21 : 2005-10-13 21:22:15 »
Народ я вот вже все робив ... Я вже не повністю даун ... Вибачте... Але я і себе пропінгувати не можу... Доречі поміняв дистрибутив на Мандріву... Виключив фаєрвол... Самба настроєна... Потрібні процеси включені... Ну все що треба вже тут і не сам розбирався ..Сидить вот толпа наробу руками розводить :(

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #22 : 2005-10-14 15:03:05 »
Напишіть, будь ласка, що виводять наступні команди:
ifconfig -a
ping 127.0.0.1
cat /etc/resolv.conf
tcpdump :)
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Praporshic

• Гість
« Відповідей #23 : 2005-10-15 21:28:49 »
Зіткнувся нещодавно за схожою проблемою. Все ніби вірно, все працювало на іншому компі, з якого клонувалась система, а мережі немає (старий вимкнений, тому конфлікту адреси немає). Замінив мережеву картку Genius на Planet (обидві rtc8139 та ще й з однаковою версією чипсету та відрізняються лише компонуванням) і все запрацювало, хоча усі апаратні індикатори казали про вірне підключення заліза (лінк є). Може теж варто придивитись до мережевої картки?

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #24 : 2009-08-31 18:36:42 »
Хтось може підказати що значать параметри:
DEVICE=eth1
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:50:FC:C3:AA:74
ONBOOT=yes
METRIC=10
MII_NOT_SUPPORTED=no
USERCTL=no
RESOLV_MODS=no
IPV6INIT=no
IPV6TO4INIT=no
DHCP_CLIENT=dhclient
NEEDHOSTNAME=no
PEERDNS=yes
PEERYP=yes
PEERNTPD=no

Чи де можна подивитись опис?
Linux. The future is open.

romi

• Гість
« Відповідей #25 : 2009-08-31 18:38:35 »
DEVICE=eth1
Вказує яка саме мережева карта має працювати.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #26 : 2009-08-31 18:45:29 »
Чи де можна подивитись опис?
man ifcfg
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #27 : 2009-08-31 21:09:38 »
man ifcfg

Добре, але там нема MII_NOT_SUPPORTED та USERCTL.

І ще, декілька розбіжностей, зокрема HWADDR в мене працює причудово, а в man сказано, що MACADDR...

Я хочу розкулупати, який параметр відповідає за автоматичне підняття картки, бо неможливо зробити ifconfig eth1 down. Вернише можливо, але інтерфєйс знову піднімається... таке враження, що хтось йому ifconfig eth1 up робить. Колись я з таким стикався й прибирав, тільки не пам’ятаю, чи то через центр керування, чи через той скрипт ifcfg-eth1, знаю, що в скрипті якісь параметри мінялися.

Це все до того, що поки піднята eth1 (через яку вихожу в интернет), не можу війти в интернет через ppp (це резервний канал)...
Linux. The future is open.