Автор Гілка: Усі так мучаються?  (Прочитано 14982 раз)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
Re: Усі так мучаються?
« Відповідей #15 : 2007-05-12 02:01:53 »
Поки що поставив назад Мандріву (і із неї зараз пишу), бо тут проблеми тільки з відеокартою лише, а в кубунту щось не зрозуміле робиться.. Та і софту тут більше.
Приведу повну конфігурацію свого заліза:
  AMD Athlon64 3800+ (2.4Ghz)
  Foxconn nForce4Ultra 8AA
  Ati Radeon X800GTO 256/256 (Express x16)
  DDR 1Gb 400Mhz
  HDD Hitachi 250Gb 16M Cashe
  DVD-RW LG Double-Layer
  Б/Ж 400 Вт
  Монітор LCD Philips 190X7 19'
  Миша & Клавіатура PS/2
« Змінено: 2007-05-12 02:07:29 від nickson »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #16 : 2007-05-12 12:04:45 »
ADSL - це спосіб з"єднання з глобальною мережею через виділену лінію.
Ну, не зовсім. Принаймні, у мене ADSL йде по телефонній лінії. Якщо я, звичайно, правильно розумію вжитий вами термін "виділена лінія"...
Цитата
Конретно для лінукса це означає прописання ІР, шлюзу і DNS (якщо з"єднання через DHCP, то інтернет сам має з"явитися без додаткових рухів)
А ось це - не обов'язково. Принаймні, укртелекоміські модеми зазвичай налаштовані для роботи через PPPoE.
Інша справа, що їх можна переналаштувати для роботи в режимі роутера - тоді все буде як ви сказали.

2nickson:
Що за модель модему?

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #17 : 2007-05-12 12:26:05 »
Callisto821+. Все вірно, модем налаштований на PPPoE. Спочатку я налаштував eth0, вказавши ip та шлюз, потім створив з'єднання DSL на основі PPPoE. Тільки от що мені не подобається, що у треї (я хоч не помилився, в лінуксі теж так називають праву частину панелі задач чи якось інакше?) не показується активність з'єднання, тобто мініатюні монітори, як в оффтопі.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #18 : 2007-05-12 13:30:49 »
Callisto821+. Все вірно, модем налаштований на PPPoE. Спочатку я налаштував eth0, вказавши ip та шлюз, потім створив з'єднання DSL на основі PPPoE. Тільки от що мені не подобається, що у треї (я хоч не помилився, в лінуксі теж так називають праву частину панелі задач чи якось інакше?) не показується активність з'єднання, тобто мініатюні монітори, як в оффтопі.
є такі штуки і для лінукса. Тільки не знаю, як називаються, якийсь Network Manager
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #19 : 2007-05-12 14:18:55 »
Учора у мене навіть 3D Desktop із compiz'ом запрацював. Але радості було ненадовго. Коли я спробував установити драйвер, потім ще оперу ставив, і пару пакетів, які потребував драйвер, а потім перезавантажив - і все, екран весь в полосках, жах одним словом :)
« Змінено: 2007-05-12 14:19:31 від nickson »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #20 : 2007-05-12 14:34:52 »
Здається ваша модель підтримує режим роутера.
Тільки документ як це робиться що я знайшов звалив мені ООо - недостатньо пам'яті ;) ( http://si2000.ru/forum/viewtopic.php?t=489&postdays=0&postorder=asc&start=0 )
Я свій зухель налаштовував через telnet, є ще й веб-інтерфейс ( http://www.kyiv.ukrtelecom.ua/ua/ctempd/callisto/ )... До речі, до зухеля на диску йшов мануал, де це описувалося (хоча там й так можна розібратися). Єдина трабла, яку довго шукав - VCI та VPI, два номери, що характеризують канал, так от, для укртелекому це 1 та 32.
А стосовно індикатора - в гномі його можна додати до панелі правим кліком, хоча якщо kubuntu, то там KDE...
« Змінено: 2007-05-12 14:37:52 від ISBear »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #21 : 2007-05-12 16:04:47 »
Ну й нафлеймили!
Ага. За добу сотня нових публікацій. Я ж не встигаю відписувати :)
3) Справді, краще починати з "живчиків" (LiveCD) [151] якщо, звичайно, пам'яті не менше 512 МБ.
Кноппікс останній на 256 доволі пристойно совається. Ну, у всякому разі, кіно запускає без суттєвих гальмів; інтернетрі інтернетрять і не губляться і все таке.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #22 : 2007-05-12 22:29:52 »
Приведу повну конфігурацію свого заліза:
  AMD Athlon64 3800+ (2.4Ghz)
  Foxconn nForce4Ultra 8AA
  Ati Radeon X800GTO 256/256 (Express x16)
  DDR 1Gb 400Mhz
  HDD Hitachi 250Gb 16M Cashe

При такій конфігурації Мандріва літати повинна  [smiley=20.gif]

Здається ваша модель підтримує режим роутера.
Модем підтримує режим роутера + сервер DNS + фаєрвол.

Тільки документ як це робиться що я знайшов звалив мені ООо - недостатньо пам'яті ;) ( http://si2000.ru/forum/viewtopic.php?t=489&postdays=0&postorder=asc&start=0 )
Я свій зухель налаштовував через telnet, є ще й веб-інтерфейс ( http://www.kyiv.ukrtelecom.ua/ua/ctempd/callisto/ )... До речі, до зухеля на диску йшов мануал, де це описувалося (хоча там й так можна розібратися). Єдина трабла, яку довго шукав - VCI та VPI, два номери, що характеризують канал, так от, для укртелекому це 1 та 32.
Всю документацію можна знайти на офіційних сайтах обласних відділень Укртелекому + на форумах там же: як налаштувати режим роутера (через веб-інтерфейс), скорочений(!) переклад інструкції до модему, посилання на повний російський переклад оригінальної інструкції, нестандартні заводські (стандартні admin/admin) ім'я_користувача/пароль (це, якщо Вам "повезло" з модемом, купленим не в офіційного представника словенської фірми в Україні), різні версії прошивок модему.
« Змінено: 2007-05-12 22:39:48 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #23 : 2007-05-18 17:33:13 »
Мій перший досвід - це Unix в 1996р....
ого, я в тоді взагалі не знав, що таке компутер, тільки  калькулятор в мене був, я ним в школі користувався.
Серйоозно кажу.

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
  • Хай!
« Відповідей #24 : 2007-05-24 10:43:58 »
Я перший раз сів за Лінукс 2006році ( FC4) такі і до сьогоднішнього дня працюю на Федорі правда вже 5  ;D
Спочатку бло дуже важко, тай зараз не легше, багато не зрозумілих речей (дехто їх називає глюками). На мою думку глюки бувають в голові але точно не ОС Лінукс, там бувать проблеми тільки коли ти недосвідчений (або клоли досвідчений але ще незрозумів цю проблему). Зараз я ні заякі гроші не пересів би на Віндовс.
Краще ломати голову в Лінуксі ніж взагалі її позбутись під Віндовсом ;)

А автору теми хочу сказати: "Небійся труднощів, вони тебе тільки зміцняють, коли ти повністю доведеш свою систему до пуття ти зрозумієш різницю між Лінукс і Віндовс:)"

P.S. За весь час я ще нізазу не переставляв Лінукс і нізару він в мене не глючив (тільки дешо не працювало  :()

Відсутній rpalyvoda

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #25 : 2007-05-26 01:53:57 »
За останній тиждень я встанавлював дві системи - Mandriva 2007 і (сьогодні) Kubuntu 7.04 (DVD). Перед цим усим я багато читав про лінукс, в............................................................................................
Зразу хочу сказати, що я не жаліюся ні кому ні на що, просто хочу для себе вияснити ці питання.

Мій перший Лінукс теж була Мандріва, років 4 тому, і мушу сказати, що з того нічого хорошого не вийшло: постійні глюки. Мені це надовго відбило бажання ставити собі Лінукс, а нелюбов до KDE досі лишилася.

Але років 2 тому, коли мене доконав дурний вірус, якого ніяк не міг позбутися, я знову вирішив спробувати Лінукс, і вибрав Убунту (Gnome, а не KDE). З того часу - жодних проблем, головним чуном завдяки www.ubuntuforums.org. Тому з власного досвіду раджу Убунту.

Спочатку таки довелося помучитися, і перевчатися: я людина від IT далека, простий юзер  ;D
І переставляв систему спочатку не раз.

Але тепер - на мастдай не вернуся. Стабільність і спокій, яакі ти здобуваєш поставивши і вивчивши хоч трохи Лінукс, - це щось

Тому порада: не втрачай духу, а користуйся пошуком на Гуглі  ;)

З залізом проблеми бувають хіба якщо воно дуже свіже, а так - то в тебе, як для Лінукса, звір, а не машина....
« Змінено: 2007-05-26 01:57:31 від rpalyvoda »
Endeavour OS

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #26 : 2007-05-26 20:23:20 »
Хех!

а то!

я теж мав багато невиправданих очікувань від лінукса. а глюків я набачився від 99 року, коли побачив живу і доступну редхет ..... !

тому тільки зараз в 2007 , ще  в січні серйозно почав подумувати над Лінуксуванням. За цей час лінукс зробила такий революційний ривок, що перехід виявився вдалим. З убунту я надовбався з тими кодеками (та я це вже й не вперше, а можливо і не востаннє кажу) і тому чухав потилицю і гадав що робити далі, бо без мр3 ( ну через тиждень я таки настроїв його) без мр4, ДВД (навіть відеодвд не програвалися!) без квіктайма, рар'а (через кілька днів знайшов пізіп, здається, але він кирилицю не розумів!), без ще кількох заморочок звичайного такого собі українця комп не комп, а така от недоладна залізяка....

А потім я натрапив на Мінт, де всьо було в коробці! і ніяких тобі заморочок із терміналами, командами, скриптами.... Звичайно, що без консолі я сьогодні вже ніяк, але ... з САМОГО ПОЧАТКУ ВСЕ руцями ставить? :-/

тому радості моїй не було меж, коли скачана мною мінт 2.1 запрацювала! а от зараз думаю на 3.0 переходить бо там є підтримка ЗАПИСУ на нтфс-диски ( що вже теж досить дістало, вірніше її відсутність - і відсутність запису на ехт3 диски з під вінди - в мене 4 ОС : убунту 6+Мінт 2.1 Та хр+віста  8-)
Прям хоч бери по два диски (сд або двд-р) пиши - один з під лінукс, інший з під вінди. Зараз от думаю поставить 3г і писати з лінукса. Хоча неро пише диски краще. Скільки вже раз було - лінукс не може(або не хоче ;-) ) диск записати , а неро без проблем пише!

так що удачі і наполегливості!
« Змінено: 2007-05-26 20:23:53 від Nickispeaki2 »

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #27 : 2007-05-26 20:29:58 »
стось щось чув (а краще працював!) з ріал-тайм лінуксом?
я чув що новел збиралася рт-лінукс випустити для брокерів, але чи таки випустила....
я чого пишу . Та ДІСТАЛО, що треба чекати секунд 20 поки запуститься опенофіс (тільки що взяв годинника 46!секунд), 10 секунд вогнелис....

а у вогнелиса так взагалі така чудернацька риса останнім чам помітилася: при кількості закладок більшій за 10-15 і розміром у памяті 150-200мб (це при тому, що ВІЛЬНА память в компі ще є!)  просто тупо вилітає у трубу ! а іноді просто із панелі задач зникає у якийсь віртуальний простір... хоча по альт+табу знайти можна..

ото я і питаю чи є нормальні рт-лінукси?

чи їх треба сісти і самому зробити?  :)

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #28 : 2007-05-26 20:32:34 »
я чого пишу . Та ДІСТАЛО, що треба чекати секунд 20 поки запуститься опенофіс (тільки що взяв годинника 46!секунд), 10 секунд вогнелис....

і це не на старому, на новому компі із Селероном 2.6, 512 мб, гефорс 7300 128Мб...

я уявляю, що відчувають ті, у кого р2 або хоча і б р3 і треба запускати того велетня ооо2.2 .... :o

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #29 : 2007-05-27 00:51:49 »
Цитата
і відсутність запису на ехт3 диски з під вінди
ееее....google?
Тільки попереджую, що це дуже небезпечна штука, адже фактично під віндою будете мати всі теки і файли лінукса з правами 777. А своп-розділ вінда буде пропонувати відформатувати, і якщо ви натиснете "Так"...ви будете без свопу.
« Змінено: 2007-05-27 00:52:20 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"