Автор Гілка: Одина система на реальні і віртуальні машині  (Прочитано 1341 раз)

Відсутній kissarat

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
Чи можливо і чи складно поставити один дистрибутив (зі спільними конфігураціями і встановленими програмами) на розділ жорсткого диску і віртуальну машину.
Наскільки я розумію для цього треба зібрати лише ядро з модулями окремо для віртуальної машини.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Я не пробував, але теоретично просте qemu -hda /dev/sda має спрацювати. Якщо ви, звичайно, не запускаєте його зсередини цього самого дистрибутива. Якщо зсередини - то дуже не рекомендую, можете втратити обидва. Можна спробувати монтувати файлові системи read-only, але це теж не факт, що спрацює.

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
Ще можна спробувати вантажитися на віртуальній машині через мережу з хоста, монтуючи корінь хоста через nfs, але як це конкретно робиться я не скажу, не робив.

Відсутній kissarat

• Новачок
  • *
NFS хороший для мережі, але от на локальні машині за рахунок нього впаде продуктивність трохи

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
Зате ви не отримаєте ситуації, коли два кернели намагаються записувати інформацію в одне місце не узгоджуючи це одне з одним. Імхо, найбільший удар по продуктивності нанесе як раз використання віртуальної машини...

Відсутній kissarat

• Новачок
  • *
Я хотів запускати VM під віндовсом) я взагалі не бачу сенсу запускати одну операційку в двох екземлярах на одні машині
Ймовірний і зворотній варіант - запуск реального віндовса під лінухом, тут простіше - треба тіки розшарений реєстр, Documents and Setting і Program Files
Хоча, якшо вайн зміг би юзати реєстр реальної машини, то частину програм можна було б запускати і без VM
« Змінено: 2009-10-10 00:42:11 від Labiak »