Автор Гілка: Як правильно налаштувати Guarddog-Firewall?  (Прочитано 4227 раз)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Як правильно налаштувати Guarddog-Firewall?
« Відповідей #15 : 2009-09-24 01:18:48 »
Даруйте, та на сьогодні покищо, це мені ні прощо не говорить. Принтер HP LaserJet 1020 інсталював за допомогою помічника налаштування прінтера, та він чомусь мені пропонував тільки драйвер до моделі 1022 а моєї моделі у списку взагалі не було. Пробував заходити на оф.сайт НР та з того теж нічого не вийшло, там тільки для віндуса.
Не обов'язково має бути до якоїсь моделі, цей драйвер має стосуватись до цілої серії, а схоже, що воно в неї входить. Хіба не працює, коли встановлюєте 1022? Щодо CUPS, то, як мінімум, почитайте тут, вона дуже проста: встановлюєте пакунок з назвою cups, а далі переходите за цим посиланням і налаштовуєте через переглядач. Є ще й графічні середовища для налаштування.
Інтернет отримую через Інтернет-центр ZyXEL P660HTW2 EE, він в мене в он-лайні цілодобово, через Wi-Fi в неті племінник підвисає. Я ще при віндусі як його налаштував, то більше проблем ніяких не мав із ним. Коли поставив Грушу,  він мене автоматом законектив, навіть не задавав жодних дурних ані мудрих питань. Інтернет не працює після активації Guarddog-Firewall, я там мабуть чогось не прописав, я про це вже писав в першому посту даної теми. Тому в нет виходжу тільки з інсталяційного Live-DVD бо там змінені налаштування діють лише до перезавантаження і такі рокові зміни йому не страшні. Хай живе Live-DVD! :D
:o Так Ви зупинили ту «вогняну стінку» ібн «сторожову собаку» чи ні? І знесіть той фаєрвол — він Вам аж ніяк не потрібен.

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #16 : 2009-09-24 19:01:07 »
Ви б мені якесь посиланнячко дали...
Уважніше прочитайте мою попередню відповідь - посилання там є. Але повторюся: для Дебіана є ТУТ. Там є й більші мануали, але то вже англійською.
Якщо ви маєте на увазі посилання на літературу - то є, наприклад, така книжка: БересневА.Л. Администрирование GNU/Linux с нуля. СПб.: БХВ-Петербург, 2007.
Інтернет отримую через Інтернет-центр ZyXEL P660HTW2 EE...
Зазирніть сюди. Може, допоможе. Те, що це для Дебіан - нехай вас не турбує. На загал, конфігураційні файли в різних дистрибутивах практично однакові, лише можуть бути розташовані в різних місцях і засоби конфігурування можуть бути різні: вручну, за допомогою скриптів, через графічний інтерфейс.
Щодо CUPS - він викликається в браузері введенням рядка:
http://localhost:631
але перед тим він має бути встановлений в системі.
І повністю згоден з Re: пристреліть, нарешті, свого скаженого цуцика. В сенсі - знесіть його до бісової мами. Пізніше, будемо сподіватися, навчитеся вимикати його. Або - що краще - не вмикати.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
« Відповідей #17 : 2009-10-11 19:28:03 »
 [smiley=engel017.gif]
І повністю згоден з Re: пристреліть, нарешті, свого скаженого цуцика. В сенсі - знесіть його до бісової мами. Пізніше, будемо сподіватися, навчитеся вимикати його. Або - що краще - не вмикати.
Можливо хтось та й колись напише як правильно налаштувати фаєрвол, а можливо й ні, враховуючи його зайвість.
Покищо, поділюся з такими ламерами як я, що випадково з цікавості його запустили, на тему: як в графічному середовищі самого фаєрволу зупинити його виконання.
Отже:  Запускаєте з KDE меню програмку Guarddog-Firewall configuration utility (звісно, ввійдете в програмку тільки з правами адміністратора). Відкриваєте вкладку Advanced і дивитесь, чи є в клітці пташка навпроти першої стрічки  Disable firewall.   [smiley=18.gif]
Якщо її там нема - то швиденько ловимо пташечку, саджаємо її в цю кліточку, і той зловредний цербер буде відтепер охороняти птащечку, а натомість вам дасть спокій.  [smiley=10.gif]
Незабудьте опісля натиснути внизу на кнопки Apply та Ok і вийти з програми. :)