Автор Гілка: рекомендації щодо організації розділів на диску  (Прочитано 8931 раз)

Відсутній Ayello

• Кореспондент
  • дописів: 108
Доброго!
Чи існують якісь рекомендації щодо організації розділів на диску при встановленні операційної системи Лінукс. Наприклад я встановив розділи: /boot,/,/temp, /home, /swap(є якась прога що дозволяэ працювати без свапу).
Дякую.
« Змінено: 2009-03-04 17:04:02 від Ayello »

Відсутній AntonG

• Дописувач
  • **
  • дописів: 54

romi

• Гість
А в мене взагалі нема свапу і все працює.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
(є якась прога що дозволяэ працювати без свапу).
якщо маєте багато оперативної пам’яті і впевнені, що вона у вас не закінчиться, своп не потрібен.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

romi

• Гість
В мене 512 Мб оперативної пам'яті - зараз це уже не багато. І SWAP не потрібен.

Praporshic

• Гість
У мене на робочій залізяці 2 Гб. І без свапу ніяк.

romi

• Гість
У мене на робочій залізяці 2 Гб. І без свапу ніяк.
Видно ви сервакуєтесь. А в мене такі задачі:
Заходити на сайти linux.org.ua і deepstyle.org.ua
Дивитися картинки і відео
Слухати музику
Набирати тексти раз в рік
Так шо мені своп не потрібен.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Так шо мені своп не потрібен.

Можна погодитися. А якого виграшу ви при цьому досягаєте?

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Своп врешті-решт можна буде додати згодом. Як окремий файл на диску або перетасувавши розділи LVM. Тому такий безсвопний підхід не позбавлений деякої вишуканості.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній noddeat

• Кореспондент
ага, тільки от якщо свопу нема, а оперативна пам’ять закінчилась, що трапляється? трапляється зависання системи.

у мене ґіґ вдома, своп не використовується але на всяк випадок тримаю. бувають різні програмки, де пам’ять тече.

/me одного разу в здоровому глузді та на тверезу голову примудрився забити всі 4 ґіґа RAM та 5 ґіґів свопу на робочій машині.

а, і ще nota bene: без свопу не працюватиме гібернація.
« Змінено: 2009-03-05 01:49:37 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
Якщо закінчується пам’ять, то система не висне - ядро починає полювання та відстріл процесів з діагностикою "Out of Memory kill"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
ну може не висне, але дуже сильно гальмує. принаймні, у мене це було всього рази десь два, і я не дочекався, поки ядро всіх повбиває. але дякую за інформацію, не знав цього.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Якщо зайшла мова про свап, то я з оперативою 512Мб виділив на диску 850Мб свапу, як і рекомендовано - 1.5 розміра оперативи. Але я ось прописую top, і в мене таке зявляється

Mem:    514628k total,   504204k used,    10424k free,     4032k buffers
Swap:   875500k total,   125200k used,   750300k free,   132588k cached

Видно, що память використовується майже вся, а свапу лише 10% . То питання, нащо взагалі той свап, якщо він повністю не використовується?

Praporshic

• Гість
Якщо свап почне повністю використовуватись, ви дізнаєтесь що таке гальмуюча система. Свап у UNIX, на відміну від кватирок, резервна пам’ять - про всяк випадок.

romi

• Гість
Можна погодитися. А якого виграшу ви при цьому досягаєте?
Я крутий  8-)