У мене процесор Intel Celeron PCU x86 1400 GHz. Це і є і586? Відверто кажучи, не зовсім розумію принципу цих платформ.
Між іншим, як зробити (скажімо в Убунту), щоб я завжди був "root"? На моєму ПК ніхто не працює крім мене, а кожного разу заходити в термінал трохи незручно.
Дякую за комплімент, тепер бачу, що "продвинуті" в Україні нічим не відрізняються від своїх колег в Росії. Я собі сам вирішу, що зносити, а якщо ви необережні в руті, то який сенс користуватися ним взагалі? І я не казав, що хотів і буду точно сидіти, а просто запитав, як це зробити. Навіть якщо буду, навчуся на власній помилці, що не варто було.
Я правильно розумію, для процесорів AMD (напр. Athlon) треба x86-64, а для Intel (проц: Celeron) - i586?
Шкода, що для кожного продукту не пишуть, до яких конкретно процесорів вони підходять.
Працювати під roo'ом - ЗЛО.
uname -m
Ну так, ось бачу, що АМД Семпрони 32-бітні.
[isbear:~] cat /proc/cpuinfo processor: 0vendor_id: AuthenticAMDcpu family: 15model: 12model name: AMD Sempron(tm) Processor 3100+stepping: 0cpu MHz: 1809.273cache size: 256 KBfpu: yesfpu_exception: yescpuid level: 1wp: yesflags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext lm 3dnowext 3dnow up rep_goodbogomips: 3621.04TLB size: 1024 4K pagesclflush size: 64cache_alignment: 64address sizes: 40 bits physical, 48 bits virtualpower management: ts fid vid ttp[isbear:~] uname -aLinux monstruozo 2.6.26-2-amd64 #1 SMP Sun Jun 21 04:47:08 UTC 2009 x86_64 GNU/Linux