Ну так, ось бачу, що АМД Семпрони 32-бітні. Як розпізнати платформу для свого ПК, де це пишеться? "і586, може навіть і686" - звучить дуже категорично. Дві версії мандріви, які я знаходжу в неті, - "і586" і "х86-64" - логічний поділ...
проста порада: завжди встановлюйте 32-бітну версію (вона ж i386, i586 чи i686), і буде вам щастя. версію 64-бітну (вона ж x86-64, amd64 тощо) встановлюйте, якщо ви знаєте, навіщо вам це. 32-бітна версія працює на 64-бітних процесорах, а от навпаки — ні.ага, і ще якщо більше від 4 ґіґів пам’яті, то нема іншого варіанту, як 64-бітна версія: 32-бітна більше не індексує.
При 2Gb оперативки приросту продуктивності роботи комп'ютера на 64-бітній ОС порівняно з 32-бітною не буде.6Gb оперативки для 64 біт не забагато, а саме добре.
як мені відомо - 32бітна ОС підтримує до 3 Гб оперативки
а 64бітна - скільки у материнську плату влізе
P.S.Почитайте поради по оптимізації Linux.
....У мене виникало чимало питань у налаштуванні, але залишилися такі.......Можна лінк? Бо на телефоні мені вкрай незручно шукати.:-P
- текстові файли відкриває Open Office Word, тут є прототип notepad?
Вчора встановив Mandriva Powerpack 2009.1, я під враженням. :-) У мене виникало чимало питань у налаштуванні, але залишилися такі:- текстові файли відкриває Open Office Word, тут є прототип notepad? (хотів змінити у menu.lst порядок завантаження систем, офісом це зробити неможливо навіть під рутом, може я щось некоректно роблю?)- Амарок не програє мп3 (хоча xmms і решта програють);- при розширенні 800х600 екран вилазить по бокам, а при 1024х768 шрифти замалі.Одразу помітив високу якість звуку у лінуксі, але коли програю музику і щось клацаю на компі, вона буває рипить. Треба полегшити роботу системи, яких процесів і програм варто позбутися?