Автор Гілка: Допоможіть налаштувати Ubuntu Janty Grusha edition  (Прочитано 5060 раз)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Як це воно зконфігуровує ACPI=y та APIC=y тоді як моя материнка цього не знає?
Розробка секретна, материнка може і не знати. (с) військові
 ;)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
То може відключити звертання до цих вдосконалених інтерфейсів і поліпшених контролерів? :(

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Отримав відповідь від техпідтримки компанії ASUS:
"На жаль, ми не можемо надати вам повну консультацію щодо збирання і модифікації ядра Linux через те, що дана материнська плата з самого початку не позиціонувалася як робоча станція на Linux платформі, відповідно повнофункціональна підтримка цієї ОС не гарантується. Ми надали вам інформацію в якому напрямку варто шукати джерело проблеми, її ж повне рішення ми рекомендуємо вам шукати на тематичних форумах."
Як то кажуть, і на цьому дякую. Згодом наберуся досвіду, і до цього ще повернуся.

Натомість, хотів би розібратися із проблемою неправильного завантаження Х-сервера (як я розумію). Що і де мені потрібно змінити, щоб система вантажилася без тих зауважень (про які я писав в першому моєму дописі цієї теми) аж до запрошення вводити логін та пароль? :-/

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Якщо проблема саме у ACPI, зробіть так:
додайте парамети acpi=off і noapic у рядок: kernel (hd?,?) BOOT_IMAGE=???? root=???? /boot/vmlinuz.... файла /boot/grub/grub.conf (або /boot/grub/menu.lst, не знаю як там точно у вас, залежить від дистрибутива)

Після цього рядок має виглядати десь так:

kernel (hd0,4)/boot/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux root=UUID=e522a2ce-9dc3-11dd-908d-3fae18369774 resume=UUID=5ccea77c-5cbb-11dd-a63a-7fbd8678116f splash=silent vga=791 acpi=off noapic
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Не думаю, що проблема із ACPI  може якось впливати на ті скріни, що мені видає завантажувальник чи ядро чи що там, при завантаженні Х-сервера. Я на свій розум порівнюю як завантажується система стартуючи з Live-DVD та стартуючи з кореневої теки. В першому випадку все гарно проходить, в другому випадку мені пише про те що я маю обновити конфігурацію щоб це вирішити. (детально описував про ці повідомлення в першому пості цієї теми).

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Не думаю, що проблема із ACPI  може якось впливати на ті скріни, що мені видає завантажувальник чи ядро чи що там, при завантаженні Х-сервера. Я на свій розум порівнюю як завантажується система стартуючи з Live-DVD та стартуючи з кореневої теки. В першому випадку все гарно проходить, в другому випадку мені пише про те що я маю обновити конфігурацію щоб це вирішити. (детально описував про ці повідомлення в першому пості цієї теми).
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Тобто зробити те, що просить система: переналаштувати.
« Змінено: 2009-10-11 21:01:54 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Як мені зробити рестарт Х-сервера? Правильно його робити відразу після зміни конфігурації монітора, а потім робити перезавантаження системи, чи в якийсь інший спосіб? (Неможу сам знайти на це відповіді).

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Як мені зробити рестарт Х-сервера?
crtl+alt+backspace, а ні - то завершити сеанс і в менеджері входу має бути така команда.
А ні - то перейти в консоль (не в емулятор терміналу під Х), написати sudo /etc/init.d/gdm restart (у вас-же Gnome?)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Дуже дякую, crtl+alt+backspace зпрацювало.
В мене KDE 3.5.10, якщо можна, те саме питання, як КДЕ рестартнути без перезавантаження системи...

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Ну, завершити сеанс, як покажуться kdm - знову увійти.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Викладіть скріни у галерею - груша на даль у мене відмовляється працювати  - навіть з диска >:( - встановлювати боюся :)

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Текстовий опис скрінів викладено в першому дописі цієї теми. Як це зробити графічно, під час завантаження? Здається це нереально, хіба що робити фотознімки. Але толку мало, бо як їх потім викласти в нет... ще руки не дійшли до підключення мобільного телефону через якогось посередника чи на пряму до системи. З тим я ще не розбирався.

Відсутній Djalin

• Письменник
Текстовий опис скрінів викладено в першому дописі цієї теми. Як це зробити графічно, під час завантаження? Здається це нереально, хіба що робити фотознімки. Але толку мало, бо як їх потім викласти в нет... ще руки не дійшли до підключення мобільного телефону через якогось посередника чи на пряму до системи. З тим я ще не розбирався.
Я мав на увазі взагалі вигляд - наприклад з лайф режиму - моє обладнання груша не бачить зовсім

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Можливо ви неправильно стартуєте з Live-DVD. Я для початку заліз у свій BIOS під паролем адміністратора, в розділі Boot в мене виставляється порядок черговості завантаження системи. Я відключив (Disabled) перший флопік, відключив другий хард-драйв, залишив третій ATAPI CD-Rom. Вийшов із біоса із збереженням змін, вставив свій Live-DVD з грушкою і він потрохи грузився.
Подивитися як вона виглядаає в роботі можна на офсайті грушки в розділі відеоуроки. Там є коментарі про варіанти, як ту грушку можна запускати на комп’ютері без встановлення.

Відсутній Djalin

• Письменник
гм а інші у мене завантажуються  :o
Груша просто видає помилку - чому незнаю - написав їм коментар.
До речі код помилки не видає - просто пише помилка