Автор Гілка: Допоможіть налаштувати Ubuntu Janty Grusha edition  (Прочитано 5062 раз)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
тепер має претензію до рядка 72:  "Gamma:" is not a valid keyword in this section.
Так витріть або закоментуйте отой рядок у вашому конфігу.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
Прибрав рядок 72. Перезавантажив, тепер несподобався рядок 86:
Parse error on line 86 of section ServerFlags in file /etc/X11/xorg.conf
Unexpected EOF. Missing EndSection keyword?
Прибрав і цей 86 рядок також. Знову перезавантажився. Тепер завантажилось без скрінів про помилки, Проте розмір екрану знову як зпочатку становить 1600х1200. Все дуже маленьке і частота 65 Гц давить на очі. Щось не так написав я, в той xorg.conf, чи може справа не в ньому? :-[

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Section "Screen"
      Identifier      "Screen"
      Monitor            "Monitor"
      Device            "Video Device"
      Defaultdepth      24
      SubSection "Display"
            Depth 24
            Modes "1280x1024"
      EndSubSection
EndSection
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Спробував прибрати стрічку "Virtual 1600 1200" із "SubSection "Display". Перезавантажився, запустився із дивним розрішенням екрану 1792х1344 на 60Гц ?!!
Вніс зміни ось так:
Section "Screen"
      Identifier      "Screen"
      Monitor            "Monitor"
      Device            "Video Device"
      Defaultdepth      24
      SubSection "Display"
            Depth      24
            Virtual   1280 1024
EndSubSection

Запустилось так як я хотів. :)
Проте, інформація в Xorg.0.log, всеж таки, мене непокоїть.... :(
« Змінено: 2009-11-19 01:04:35 від Vitmar »

roman-pikalyuk

• Гість
Спробував також:
Vitmar@Prycoly:~$ sudo Xorg -configure
[sudo] password for Vitmar:
Fatal server error:
Server is already active for display 0
        If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
        and start again.
Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.x.org  for help.
ddxSigGiveUp: Closing log

Знищив через Krusader-root-mode файл /tmp/.X0-lock, щераз:

Vitmar@Prycoly:~$ sudo Xorg -configure
[sudo] password for Vitmar:
_XSERVTransSocketUNIXCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running
Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running
Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.x.org for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
 ddxSigGiveUp: Closing log
Як на мене, щось тут йому не сподобалося....
Ви запустили сервер і згорнули його комбінацією клавіш Ctll+Z , ні? Чи він у вас був запущений в іншому терміналі.
« Змінено: 2009-11-19 10:27:55 від roman-pikalyuk »

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Коли я перечитав повідомлення, просто відкрив Konsole і набрав там sudo Xorg -configure (саме так як було запропоновано в вашому останньому 43 пості). Відповідно до побажання (If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock and start again) так і зробив, більше нічого. Мабуть мало значення те, що система завантажувалася із повідомленнями про помилку на зразок "Ubuntu is running in low-graphics mode" та "Здається, що Х-сервер вже запущено на дисплеї:0 Спробувати інший дисплей?....." і так дальше, детально про це я описував в 1 пості даної теми.
На даний час більше таких повідомлень немає, система відразу вантажиться в заданому мною розміром екрану 1280 1024 і частота потрібна, зовсім не заважає оку. (Якщо на монітор подивитися через камеру мобільного, зовсім відсутнє миготіння екрану, на відміну від інших мною випробовуваних варіантів, було чітко видно миготіння екрану. Тому власне і мучився стільки часу аби добитися бажаного.)
Зараз відкрив Xorg.0.log і бачу, що не все йому там подобається. Наприклад щодо шрифтів:
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/local/share/fonts".
      Entry deleted from font path.
      (Run 'mkfontdir' on "/usr/local/share/fonts").
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
      Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
      /usr/share/fonts/X11/misc,
      /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
      /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
      /usr/share/fonts/X11/Type1,
      /usr/share/fonts/X11/100dpi,
      /usr/share/fonts/X11/75dpi,
      /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
      built-ins
Проте, дивним для мене є те що хоче xorg, коли така тека фізично існує (принаймі через Krusader я її бачу, і бачу в тій теці наявність файлів: Blagovest.ttf, Dr.PoDecorCyr.ttf, Dr.PoGothicCyr.ttf, GermGothCyr.ttf, Stonehenge.ttf). Що тут не так? :(

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
Проте, дивним для мене є те що хоче xorg, коли така тека фізично існує (принаймі через Krusader я її бачу, і бачу в тій теці наявність файлів: Blagovest.ttf, Dr.PoDecorCyr.ttf, Dr.PoGothicCyr.ttf, GermGothCyr.ttf, Stonehenge.ttf). Що тут не так? :(
(WW) - це лише попередження про щось, можливо, і не дуже правильне, але некритичне для роботи відеосистеми. От якби було (EE) - тоді потрібно усувати помилку. У мене це попередження постійно присутнє в Xorg.0.log, хоча в xorg.conf у мене взагалі шляхи для фонтів не прописані. Головне, щоб помилок не було.
« Змінено: 2009-11-20 13:23:46 від red@cat »

roman-pikalyuk

• Гість
Коли я перечитав повідомлення, просто відкрив Konsole і набрав там sudo Xorg -configure (саме так як було запропоновано в вашому останньому 43 пості). Відповідно до побажання (If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock and start again) так і зробив, більше нічого. Мабуть мало значення те, що система завантажувалася із повідомленнями про помилку на зразок "Ubuntu is running in low-graphics mode" та "Здається, що Х-сервер вже запущено на дисплеї:0 Спробувати інший дисплей?....." і так дальше, детально про це я описував в 1 пості даної теми.
А Xorg не був присутнім у списку процесів?

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Знайшов у своєму Xorg.0.log тільки одне (EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found).

Чи був присутнім Xorg у списку процесів не дивився, та на мою думку мав би бути.

Цікава інформація надана в цьому Xorg.0.log:
(II) Cannot locate a core pointer device.
(II) Cannot locate a core keyboard device.
(II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
      If no devices become available, reconfigure HAL or disable AllowEmptyInput.
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Generic Keyboard
(WW) Disabling Configured Mouse
Якщо я правильно це зрозумів, то тепер слід переналаштовувати HAL (чи це можливо?) або, як всеодно зайве, забрати секції "InputDevice" зі змістом "Generic Keyboard" та "Configured Mouse" із налаштувань Xorg.conf.

roman-pikalyuk

• Гість
Чи був присутнім Xorg у списку процесів не дивився, та на мою думку мав би бути.
То-то.
Якщо я правильно це зрозумів, то тепер слід переналаштовувати HAL (чи це можливо?) або, як всеодно зайве, забрати секції "InputDevice" зі змістом "Generic Keyboard" та "Configured Mouse" із налаштувань Xorg.conf.
Якщо я вас правильно зрозумів, то ви питаєте чи можливо налаштувати налаштувати клавіатуру і мишу засобами HAL.
Відповідаю:
Так, можливо.
« Змінено: 2009-11-21 20:02:49 від roman-pikalyuk »

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
 Постало питання з вибором вибору. HAL, як демон, краще за мене визначає тонкощі апаратних засобів, відповідно мені краще погодитись з його вибором, чи можуть бути неточності і мені його слід підкоректувати?

roman-pikalyuk

• Гість
Якщо будуть неточності, то підкоректуйте.