Автор Гілка: KDE4: нерівно встановлюється  (Прочитано 3639 раз)

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Re: KDE4: нерівно встановлюється
« Відповідей #15 : 2009-12-08 11:03:38 »
проблема була не в KDE, а в роботі відеодрайвера або в роботі модуля drm в нових ядрах

Були кеди 4.2.4, оновив їх до 4.3.2. Які ядра при цьому змінилися? Як це могло вплинути на роботу іксів?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2009-12-08 11:07:05 »
Змінився набір милиць, що тримали KDE у працездатному вигляді. Нові не підходили під старі проблеми. Ось і маєте.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #17 : 2009-12-08 12:56:56 »
Змінився набір милиць, що тримали KDE у працездатному вигляді. Нові не підходили під старі проблеми. Ось і маєте.
Я брав ерпеемки, зроблені для Мандріви 2009.1, тобто для такої, яка в мене стояла. не розумію, чому милиці не повинні підходити. Якщо ж щось криво було зібрано, то мене - це головне - цікавив алгоритм виявлення цього. Як я мав дізнатися, що встановлюється криво, що чому не підходить і т.д.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2009-12-08 13:13:59 »
Пояснюю: у KDE 4.3 пройшли де-які зміни (через що воно й змінило версію). Серед цих змін також були ті, що призвели до цих проблем. Коли збирають пакунок під якийсь дистрибутив, то не завжди враховують можливі особливості інших пакунків, з якими будуть співпрацювати. Враховують лише версії (не менше ніж, не більше ніж, й таке інше). Щоб цього уникнути подібні речі краще брати з дистрибутиву. Там це враховують.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #19 : 2009-12-08 15:42:49 »
Пояснюю: у KDE 4.3 пройшли де-які зміни (через що воно й змінило версію). Серед цих змін також були ті, що призвели до цих проблем. Коли збирають пакунок під якийсь дистрибутив, то не завжди враховують можливі особливості інших пакунків, з якими будуть співпрацювати. Враховують лише версії (не менше ніж, не більше ніж, й таке інше). Щоб цього уникнути подібні речі краще брати з дистрибутиву. Там це враховують.

:). Все гарно, все так. Зрозуміло, що щось йде не так. Найголовніше: як знати, що сАме не спрацьовує в подібних ситуаціях? Який режим завантаження вибрати? Чи треба якісь пакунки (debug?) завантажити? Чи запускати якусь візуальну систему програмування і відлагоджувати?

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #20 : 2009-12-08 17:56:16 »
Здається, що треба оновити Xorg до новішої(нестабільної) версії. Мене, останнім часом, частенько навідують його оновлення з латками.
« Змінено: 2009-12-08 18:05:12 від Re. »