Автор Гілка: Питання з безпеки  (Прочитано 5063 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Питання з безпеки
« : 2009-12-07 14:25:44 »
Привіт.
В якості захисту в мережі я використовую Firestarter.
В інтернет я виходжу через локальну мережу.
Firestarter постійно показує червоним заблоковані з'єднання.
Поясніть мені що тут твориться..
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Питання з безпеки
« Відповідей #1 : 2009-12-07 15:05:10 »
Привіт.
Добридень.
Навіщо Вам графічна оболонка на сервері? Чи навіщо Вам вогнестінка на домашньому комп'ютері?

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2009-12-07 15:36:23 »
Привіт.
Добридень.
Навіщо Вам графічна оболонка на сервері? Чи навіщо Вам вогнестінка на домашньому комп'ютері?

Я не розумію ваших запитань. Думаю Firestarter це норма для домашніх користувачів, для того його й створили. Безпека буває зайвою?! Я питав про загрози які він виявив, а не про те чи потрібний він мені. В локалці сидить багато людей яких я не знаю. І я точно не знаю чи вони лізуть до мене чи як?
cat /dev/ass > /dev/head

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-12-07 15:41:32 »
0. Воно таки справді не потрібно.
1. Там все написано, що саме він заблокував.
2. Це вже не безпека. Це паранойя. Ще й низькокваліфікована.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #4 : 2009-12-07 15:43:17 »
Привіт.
В інтернет я виходжу через локальну мережу.
Firestarter постійно показує червоним заблоковані з'єднання.
Поясніть мені що тут твориться..

І ще таке в мене з'явилось недавно. Відкриваю "Перегляд журналів", а там повідомлення:
/var/log/btmp
недостатньо прав для читання файлу.
Відновлюю систему з бекапу, і через 1-2 дні те саме з'являється. При цьому нічого в системі не адміністрував, тільки в неті сидів.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #5 : 2009-12-07 15:51:25 »
0. Воно таки справді не потрібно.
1. Там все написано, що саме він заблокував.
2. Це вже не безпека. Це паранойя. Ще й низькокваліфікована.

Я бачу тільки ваші висновки, а не аргументи. Чи у вас так прийнято - ставити вердикт і все. А ви пане, висококваліфікований якщо дозволяєте собі вислолвлювання типу "Ще й низькокваліфікована". Бач, як тут новачків приймає "гуру"  :o
cat /dev/ass > /dev/head

Guest Star

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-12-07 15:57:05 »
Відновлюю систему з бекапу, і через 1-2 дні те саме з'являється. При цьому нічого в системі не адміністрував, тільки в неті сидів.
Це віруси, скоріше за все. Думаю, окрім фаярволлу треба подумати про хороший антивірус. Касперський під вайном добре себе показує. До безпеки треба ставитись серйозно, не слід вірити легендам про те, що під лінуксом про такі речі можна взагалі не турбуватись.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2009-12-07 15:57:33 »
А ви пане, висококваліфікований якщо дозволяєте собі вислолвлювання типу "Ще й низькокваліфікована". Бач, як тут новачків приймає "гуру"  :o
Так, я висококваліфікований. Особливо у порівнянні з більшістю відвідувачів цього форуму. Якщо ви не бажаєте читати документацію, що мали зробити перш ніж лізти у подібні речі, то мусите слухатись без заперечень.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-12-07 15:58:59 »
Це віруси, скоріше за все. Думаю, окрім фаярволлу треба подумати про хороший антивірус. Касперський під вайном добре себе показує. До безпеки треба ставитись серйозно, не слід вірити легендам про те, що під лінуксом про такі речі можна взагалі не турбуватись.
Угу. 150% що віруси. Але лише Kaspersky тут не допоможе. Тут треба додати ще DrWeb та McAfee. Інакше він сам не впорається з лікуванням.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #9 : 2009-12-07 16:04:35 »
Цитата
Відновлюю систему з бекапу, і через 1-2 дні те саме з'являється.
omg, навіщо ви це робите  :o
дійсно, може почати спершу з читання документації?
Цитата
/var/log/btmp
Log of all attempted bad logins to the system. Accessed via the lastb command.

цей файл є бінарним, його можна прочитати лише командою lastb під рутом. логічно, що файл з правами доступу рута не читається з-під користувача.
http://tldp.org/LDP/Linux-Filesystem-Hierarchy/html/var.html

поза тим, послухайте прапора: не потрібен вам фаєрвол для домашнього компа (unless ви знаєте, навіщо він вам потрібен).
« Змінено: 2009-12-07 16:09:05 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #10 : 2009-12-07 16:26:16 »
регляд журналів", а там повідомлення:
/var/log/btmp
недостатньо прав для читання файлу.
З-під root'а: chmod 644 /var/log/btmp
Щось розвелось параноїків. Дивно, звідки взагалі виникає потреба. :-/

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #11 : 2009-12-07 16:32:12 »

щодо безпеки я з вами згідний
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #12 : 2009-12-07 16:35:33 »
Касперський під вайном добре себе показує.
Запустити програму, яка може запускати ці віруси, щоб запустити програму, яка буде боротися проти них. Переклав на доступну мову.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #13 : 2009-12-07 16:45:04 »
А ви пане, висококваліфікований якщо дозволяєте собі вислолвлювання типу "Ще й низькокваліфікована". Бач, як тут новачків приймає "гуру"  :o
Так, я висококваліфікований. Особливо у порівнянні з більшістю відвідувачів цього форуму. Якщо ви не бажаєте читати документацію, що мали зробити перш ніж лізти у подібні речі, то мусите слухатись без заперечень.

я не вчив англійську, а якби вчив і читав документацію, мене б тут не було.Думав, цей форум для допомоги, а він для підкреслення "кваліфікованості". Деякі люди тут хочуть показати які вони кваліфіковані на фоні некваліфікованих, а не допомогти. Вам нема перед ким самоствердитись?! знайдіть достойну кандидатуру. Не бачу нічого розумного в тому, що людина яка знає китайську глузує з людини яка не знає китайської. Ось так лінуксоїд, який ДУМАЄ що він все знає, хоче поглузувати з початківця.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #14 : 2009-12-07 16:49:04 »
ClamAV з останніми оновленнями вір.бази, мовчить..каже все OK..
Він найгірший?
cat /dev/ass > /dev/head