Автор Гілка: Питання з безпеки  (Прочитано 5064 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Re: Питання з безпеки
« Відповідей #15 : 2009-12-07 16:52:19 »
Цитата
Відновлюю систему з бекапу, і через 1-2 дні те саме з'являється.
omg, навіщо ви це робите  :o
дійсно, може почати спершу з читання документації?
Цитата
/var/log/btmp
Log of all attempted bad logins to the system. Accessed via the lastb command.

цей файл є бінарним, його можна прочитати лише командою lastb під рутом. логічно, що файл з правами доступу рута не читається з-під користувача.
http://tldp.org/LDP/Linux-Filesystem-Hierarchy/html/var.html

я не намагаюсь прочитати той файл. Просто вилазить те повідомлення що на скріншоті. А раніше не вилазило. Так я запитаю ще раз -з чим це пов'язано, що воно не з'являлось, а тепер з'являється?
cat /dev/ass > /dev/head

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2009-12-07 16:58:17 »
я не вчив англійську, а якби вчив і читав документацію, мене б тут не було.
1. Документація є не лише англійською.
2. Я вчив англійську, читаю документацію, але все одно тут.
Думав, цей форум для допомоги, а він для підкреслення "кваліфікованості". Деякі люди тут хочуть показати які вони кваліфіковані на фоні некваліфікованих, а не допомогти.
Я демонструю свою кваліфікацію на тлі інших колег. Інакше воно не цікаво. Вам же дали пораду, ви її проігнорували, кидаючи пальці як звичайний ламер (тобто людина, що відверто не бажає вчитись).
Вам нема перед ким самоствердитись?! знайдіть достойну кандидатуру. Не бачу нічого розумного в тому, що людина яка знає китайську глузує з людини яка не знає китайської.
Мені досить для самоствердження наявності моїх даних у перекладі Gajim. Того, що мені пишуть люди з усього світу, щоб я поділився власним досвідом, та допоміг їм вирішити проблему, яку я спромігся вирішити. Й таке інше. Новачки мене не цікавлять.
Ось так лінуксоїд, який ДУМАЄ що він все знає, хоче поглузувати з початківця.
О, вибач, Великий Початківцю, що не може відрізнити пораду від відвертого знущання, дякує за знущання та відкидає поради. [smiley=recourse.gif]
До речі, якийсь новачок перейшов на особистості, замість ведення нормальної дискусії.

М.: Прошу утриматись від дописів подібного типу. Будь-які повідомлення відхилені від теми будуть каратись нагородами або й навіть баном на кілька днів. Дякую за розуміння //Re.

« Змінено: 2009-12-07 17:13:08 від Re. »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2009-12-07 17:00:03 »
ClamAV з останніми оновленнями вір.бази, мовчить..каже все OK..
Він найгірший?
/me прикинув скільки тролів помре від переїдання. Вийшло багацько.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #18 : 2009-12-07 17:02:51 »
Vendetta, вчіть англійську і вчіться задавати питання. Це не дитсадок, розжовувати і класти до рота ніхто нічого не буде.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #19 : 2009-12-07 17:07:09 »
я не вчив англійську, а якби вчив і читав документацію, мене б тут не було.
Є багато й російською, і, можливо, навіть українською. Треба дописати до статті для початківців й про вогнестінки.

Думав, цей форум для допомоги, а він для підкреслення "кваліфікованості".
Спеціаліст Вам порекомендував. Ви написали, що це неаргументована думка. Спеціаліст, який працює у цій сфері не один рік, може сприйняти це як образу, тому врахуйте це. І Ви теж сприймаєте всі висловлювання як образу.

До суті: Ви скільки користуєтесь Linux? Я вже понад кілька років і жодного разу не мав причини скористатись вогнестінкою. І не повірите: жодних проблем. Отже, підозра виникає одна: Ви не знаєте, навіщо воно Вам потрібно. Тому кортілось би знати, що Вам потрібно від тієї вогнестінки. Й узагалі, що за комп'ютер, для яких цілей, причина переходу тощо?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #20 : 2009-12-07 17:49:05 »
Цитата
я не намагаюсь прочитати той файл. Просто вилазить те повідомлення що на скріншоті. А раніше не вилазило. Так я запитаю ще раз -з чим це пов'язано, що воно не з'являлось, а тепер з'являється?
ще раз: це повідомлення НЕ Є помилкою, воно лише свідчить про те, що файл цей непорожній, а саме містить інформацію про невдалі спроби логування до системи (наприклад, внаслідок неправильного вводу пароля). Цей файл можна прочитати лише з-під акаунту адміністратора. якщо ви хочете читати його з-під звичайного користувача, то вам написали, що треба зробити:

sudo chmod 644 /var/log/btmp
документація українською знаходиться тут: http://docs.linux.org.ua/
варто почати звідси: http://docs.linux.org.ua/Man_Contents
зокрема: http://docs.linux.org.ua/Man:Man1/chmod.1

Порада про антивірус була стьобом. Видаліть його, під лінуксом немає вірусів (є лише трояни і руткіти, але це треба навмисно власними руками їх запустити). І фаєрвол вимкніть: він потрібен лише, якщо ви маєте якісь сервіси, що «слухають» назовні — ssh, ftp, веб-сервер, сервер пошти. Але на домашньому десктопі ці всі сервіси вимкнені.
« Змінено: 2009-12-07 17:50:16 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #21 : 2009-12-08 20:39:53 »
Не міг не втулити сюди свого перекладу Firestarter.  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #22 : 2009-12-09 14:41:12 »
Ну фаєрвол, у мандріві нвприкла, є по замовчуванню.

Деякі черви (зараз почнуть бити ногами  ;) ) можуть взагалі не звертати увагу на ОС.

Але скоріш за все то стукається вінда ( є у вас розшарені папки?) чи віруси з вінди - тому я б не переймався.

Якщо товариство вважало б що то щось серйозніше то думаю допомогли б (хоча товариство не є всезнаючим - мені  з баном по ІР не допомогли, але то дрібниці, які не зовсім стосувалися тематики форуму.)

Відсутній cadaver

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #23 : 2009-12-09 22:37:57 »
 :-[ А я щиро вірив, що в Лінуксі можна не боятися вірусів і тд. мде, то шо ставити антивірусник, як кажете?
Компютер використовую на 80% для серфінгу на 20% мультимедія

Praporshic

• Гість
« Відповідей #24 : 2009-12-09 23:40:58 »
:-[ А я щиро вірив, що в Лінуксі можна не боятися вірусів і тд. мде, то шо ставити антивірусник, як кажете?

Судячи з запитання, читали повідомлення дуже уважно. Тому, так. Ставте одразу усі антивірусники що знайдете, інакше захист буде неповним. Якщо антивірус під Windows - ставте через Wine. Якщо хоч один з них буде вимкнений - ваш комп’ютер перетвориться на розсадник зарази.

Відсутній cadaver

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #25 : 2009-12-09 23:54:08 »
ви смієтеся з мене, а я між іншим пішов на відчайдушний крок після 14 років віндовса перейшов на лінукс :)
і знайомих не маю якіб могли про лінукс доступно розтовкмачити, все сам методом проб та помилок :)

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #26 : 2009-12-10 00:05:54 »

Судячи з запитання, читали повідомлення дуже уважно. Тому, так. Ставте одразу усі антивірусники що знайдете, інакше захист буде неповним. Якщо антивірус під Windows - ставте через Wine. Якщо хоч один з них буде вимкнений - ваш комп’ютер перетвориться на розсадник зарази.
Я думав, що тільки гентушникам нема, чим зайняти свій процесор.

Гілку офіційно замикаю. Залишаючи посилання на статті російською мовою. Шукайте в ґуґлі. Знайдете вірус, який дійсно працює — вертайтесь! І нісенітниці про брак захисту в Linux будете розповідати користувачам інших ОС — вони це люблять. З повагою Re.

Перше, що у ґуґлі знайшло:
http://otvety.google.ru/otvety/thread?tid=25cc6d9a0f4c7309
http://sfw.org.ua/index.php?newsid=1148863280
http://forum.ubuntu.ru/index.php?topic=11371.0

« Змінено: 2009-12-10 00:06:58 від Re. »