Автор Гілка: Допоможіть налаштувати ТВ-тюнер KWorld PVR-TV 7135  (Прочитано 5572 раз)

Відсутній prinf

• Кореспондент
  • дописів: 119
Купив собі я цей тюнер, а він не хоче чомусь показувати в debian squeeze. Виконавши такі команди:
Цитата
modprobe saa7134
modprobe i2c-dev
modprobe bttv
modprobe tuner
chmod 777 /dev/video0
ln -s /dev/video0 /dev/video
В програмах для перегляду ТВ я бачу тільки чорний квадрат на якому час-від-часу появляються кольрові смужки, звук взагалі відсутній. Пробував користуватись tvtime, mplayer, kdetv, xawtv - всі вони показують вище описане.
Ядро в мене 2.6.30-2-amd64 пробував перекомпільовувати (читав статтю настройка ТВ тюнера в лінукс на pctuner.ru) , щоб додати модулі для підтримки ТВ плат - не вийшло (система не запустилась з відкомпільованого ядра), бо ніколи не мав з цим справи.
Цитата
debian_pc:/home/myself# lspci
............................
01:07.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev f0)
............................
Порадьте будь ласка щось, щоб я міг дивитись ТВ на свому ПК, буду дуже вам вдячний.

Відсутній prinf

• Кореспондент
Знайшовши подібну тему на цьому форумі з відео сигналом справився - працює, але звуку немає.... Що може бути зі звуком?

Praporshic

• Гість
Щось з налаштуваннями мікшера? Бо у Linux там стільки усього, що й чорт ногу зломить..

Відсутній prinf

• Кореспондент
Цитата
Щось з налаштуваннями мікшера? Бо у Linux там стільки усього, що й чорт ногу зломить..
Я не знаю в чому справа. Просто немає звуку при перегляді телепередач та прослуховувані радіо (у програмі видно, що радіо ловить радіостанції, а звуку не чути). В пристроях захоплення звуку появився saa7133[0] (SAA7134 PCM). Виставив йому найвищий пріорітет - результату ніякого.
« Змінено: 2009-10-16 18:19:14 від Ivan_ »

Відсутній prinf

• Кореспондент
Пошукав інформацію в інтернеті на рахунок питання зі звуком і знайшов, що можливо поможе ця команда
Цитата
modprobe tvsound tda8425=1 debug=1
та проблема в тому, що у мене немає цього модулю... Скажіть будь ласка як його добавити.

Зараз слухаю звук під’єднавши колонки напряму до плати і таким чином я можу з допомогою мікшера керувати пристроєм saa7133[0], що дозволяє керувати захопленням звуку з ТВ\Радіо (зменшувати\збільшувати гучність).
« Змінено: 2009-10-19 17:38:30 від Ivan_ »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Пошукав інформацію в інтернеті на рахунок питання зі звуком і знайшов, що можливо поможе ця команда
Цитата
modprobe tvsound tda8425=1 debug=1
та проблема в тому, що у мене немає цього модулю... Скажіть будь ласка як його добавити.

Зараз слухаю звук під’єднавши колонки напряму до плати і таким чином я можу з допомогою мікшера керувати пристроєм saa7133[0], що дозволяє керувати захопленням звуку з ТВ\Радіо (зменшувати\збільшувати гучність).
Це доісторична інструкція для ядер 2.4-2.2. Звичайно, що у ядрі 2.6 такого модуля немає. Крім того, у вас модуль saa7134, а не bttv.
Edit:
Викладіть, будь ласка, вивід команди dmesg.
« Змінено: 2009-10-19 20:56:13 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній prinf

• Кореспондент
Цитата
Це доісторична інструкція для ядер 2.4-2.2. Звичайно, що у ядрі 2.6 такого модуля немає. Крім того, у вас модуль saa7134, а не bttv.
Вибачте, не знав. Тоді мене цікавить таке питання: чи правильно я задав параметр тюнер для мого тюнера.
Цитата
debian_pc:/home/myself# cat /etc/modprobe.d/modprobe.conf
options saa7134 alsa=1 secam=D card=63 tuner=38 gbuffers=4 i2c_scan=1
Список-відповідність параметр - чіп тюнера, можна побачити тут http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/video4linux/CARDLIST.tuner
Список тюнерів тут http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/video4linux/CARDLIST.saa7134
Може порадите щось ще дописати в опції завантаження модуля?
« Змінено: 2009-10-19 21:12:02 від Ivan_ »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Цитата
Вибачте, не знав. Тоді мене цікавить таке питання: чи правильно я задав параметр тюнер для мого тюнера.
Цитата
debian_pc:/home/myself# cat /etc/modprobe.d/modprobe.conf
options saa7134 alsa=1 secam=D card=63 tuner=38 gbuffers=4 i2c_scan=1
Список-відповідність параметр - чіп тюнера, можна побачити тут http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/video4linux/CARDLIST.tuner
Список тюнерів тут http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/video4linux/CARDLIST.saa7134
Може порадите щось ще дописати в опції завантаження модуля?
Може допоможе latency=64?  Модуль saa4134-alsa завантажено? (можна подивитися за допомогою команди lsmod|grep saa )
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній prinf

• Кореспондент
Цитата
Може допоможе latency=64?  Модуль saa4134-alsa завантажено? (можна подивитися за допомогою команди lsmod|grep saa )
На жаль не допомогло...
Цитата
debian_pc:/home/myself# lsmod | grep saa
saa7134_alsa           12320  1
saa7134               160484  1 saa7134_alsa
snd_pcm                78472  5 saa7134_alsa,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
ir_common              51300  1 saa7134
v4l2_common            17248  2 tuner,saa7134
videodev               36768  3 tuner,saa7134,v4l2_common
videobuf_dma_sg        13508  2 saa7134_alsa,saa7134
videobuf_core          19044  2 saa7134,videobuf_dma_sg
tveeprom               13748  1 saa7134
snd                    63912  22 snd_hda_codec_analog,saa7134_alsa,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
i2c_core               25456  7 tuner_simple,tea5767,tuner,saa7134,v4l2_common,tveeprom,i2c_nforce2

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Звукова карта з ТВ-картою у вас не з’єднана аудіо-кабелем?

Praporshic

• Гість

Під Linux подібні картки вміють гнати звук через PCI. Але в мене чомусь не вийшло....

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Звичайно, що вміють... Тільки драйвер до таких карток вручну ще треба підібрати. Автоматично він же не підключиться. Тому найкращий спосіб, все таки, пряме з’єднання звукової і ТВ. Дехто стверджує, що і звук виходить якісніший, ніж через PCI

Praporshic

• Гість
Звичайно, що вміють... Тільки драйвер до таких карток вручну ще треба підібрати. Автоматично він же не підключиться. Тому найкращий спосіб, все таки, пряме з’єднання звукової і ТВ. Дехто стверджує, що і звук виходить якісніший, ніж через PCI
Це виключено. Через аналоговий дріт воно не може бути якіснішим за шину.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Off-topic:
Звичайно, що вміють... Тільки драйвер до таких карток вручну ще треба підібрати. Автоматично він же не підключиться. Тому найкращий спосіб, все таки, пряме з?єднання звукової і ТВ. Дехто стверджує, що і звук виходить якісніший, ніж через PCI
Це виключено. Через аналоговий дріт воно не може бути якіснішим за шину.
Золотий дріт, платинові контакти - куди там вашій мідній шині. :)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній prinf

• Кореспондент
Цитата
Дякую за ідею. Я раніше мав намір їх з’єднати, але не знаю з якої причини я думав, що в мене немає аудіо входу в материнській платі. А щойно взяв інструкцію до мат. плати - виявилося що є "Line IN"... з’єднав. Звук добрий. От тільки погано, що він не регулюєтся, коли я змінюю загальну гучність моєї інтегрованої звукової карти (цікаво, що коли я клацаю "Приглушити", то пропадає весь звук, як і повинно бути).