Автор Гілка: Кабельний модем "Воля" і Лінукс  (Прочитано 11282 раз)

Відсутній DjFrost

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Re: Кабельний модем "Воля" і Лінукс
« Відповідей #15 : 2009-11-20 22:26:10 »
Я ще тільки початківець і дуже погано знаю Linux.
Чи можете ви детальніше написати. В який файл дописати, де файл шукати і я якому місці файла дописати.

Я  спробував ввести уручну такі параметри
IP: 93.74.12.249
Маска: 255.255.240.0
Основний шлюз: 93.74.0.1
і у мене Відбулося з'єднання. Тобто з'явився моніторчик, і написало що Відбулося з'єднання,
але коли у Мозилі спробував відкрити сторінку, то пише:
перевірте правильність сайту, або налаштування проксі, або налаштування мережевого екрану
І у мене ще таке питання. У Linux Ubutnu 9.04 за замовченням не встановлюється щось побідне на FireWall? Якщо так, то як вимкнути або налаштувати?
Дякую

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #16 : 2009-11-20 22:32:05 »
Я ще тільки початківець і дуже погано знаю Linux.
Чи можете ви детальніше написати. В який файл дописати, де файл шукати і я якому місці файла дописати.

Я  спробував ввести уручну такі параметри
IP: 93.74.12.249
Маска: 255.255.240.0
Основний шлюз: 93.74.0.1
і у мене Відбулося з'єднання. Тобто з'явився моніторчик, і написало що Відбулося з'єднання,
але коли у Мозилі спробував відкрити сторінку, то пише:
перевірте правильність сайту, або налаштування проксі, або налаштування мережевого екрану
І у мене ще таке питання. У Linux Ubutnu 9.04 за замовченням не встановлюється щось побідне на FireWall? Якщо так, то як вимкнути або налаштувати?
Дякую
Швидше за все не прописано DNS-серверів.
Допишіть

Цитата
82.144.192.40
82.144.192.50

до файла /etc/resolv.conf (коренева тека, тека etc) або краще спробуйте вказати у параметрах NM.

Так, встановлюється. Це ufw (Ubuntu Firewall)— надбудова над iptables. Оскільки я не користувач Ubuntu, не можу вам порадити як його налаштувати (є графічні інструменти, але я не знаю, як називаються ці інструменти у GNOME).
« Змінено: 2009-11-20 22:36:23 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
« Відповідей #17 : 2009-11-20 23:24:08 »
Це не допоможе? Щодо Ubuntu - не користуюся, але, оскільки він Debian-based, то, гадаю, налаштування мають бути подібні. Якщо я не помиляюся, то для Волі комп'ютер налаштовується як клієнт DHCP, тобто щось писати потрібно лише в файлі /etc/network/interfaces. У файлі /etc/host.conf достатньо залишити лише один рядок: "multi on". В решті файлів нічого дописувати не потрібно.
« Змінено: 2009-11-21 09:10:57 від red@cat »

Відсутній DjFrost

• Новачок
  • *
« Відповідей #18 : 2009-11-21 19:10:55 »
Учора щось наклікав у налаштаваннях. Намагався уручну прописати Ай-Пі адрес та шлюз. А потім повернув все як було, тобто обрав отримати автоматично DHCP. А зараз запрацював Інтрнет. До цього я так вже робив таке декілька разів але не допомогало. а після десятої спроби Воно запрацбвало. Я не знаю як це вийшло і наскільки довго буде працювати. Але на цей момент дякую всім, і поки що можно тему закрити. Гадаю я повернусь до Вас з питаннями :)

Відсутній XZIBIT

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #19 : 2009-12-30 22:26:31 »
Ну взагаліто Linux навіть Knopix автоматично знаходить драйвера на модем волі. Модем Scintfetic Atlanta star 2100

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
« Відповідей #20 : 2010-01-10 18:10:27 »
А зараз запрацював Інтрнет. До цього я так вже робив таке декілька разів але не допомогало. а після десятої спроби Воно запрацбвало. Я не знаю як це вийшло і наскільки довго буде працювати.
Існує думка, що у Вас ще й MS Widnows® стоїть.... в якій все працює і Ви ребутаєтеся в Linux, а там - гайки!!! В такому випадку допоможе порада їхнього вельми-компетентного саппорту - "Перезавантажте модем" - як дуже цікаво то розповім мат-частину.

А ідея використання статичних налаштувань в мережі Волі - дуже погана.
« Змінено: 2010-01-10 19:17:51 від body »
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній DjFrost

• Новачок
  • *
« Відповідей #21 : 2010-01-10 22:08:30 »
вроде налаштував кабельний модем. Не знаю як, но якось  запрацювало. трохи покористувався та повернувся на  віндовс. Просто не можу так зразу пересісти на лінукс, не вмію ще.
« Змінено: 2010-01-10 22:10:45 від DjFrost »