Автор Гілка: програма-емулятор ОС  (Прочитано 1574 раз)

Відсутній Tomkat

• Кореспондент
  • дописів: 160
Підкажіть, будь ласка, емулятор ОС Він для Дебіан 5. Потрібно саме консольний, тому що графіка не встановлена- сервер. Якбиж то підтримувалось KVM-питань не було, а так треба щось інше .
Дякую

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: програма-емулятор ОС
« Відповідей #1 : 2010-01-13 11:38:24 »
Особисто я не зрозумів, що ви хочете - віртуальну машину? Власне, яку задачу ви хочете розв'язувати цим "Емулятором ОС"? Якщо віртуальна машина - qemu, чи як там його.
Edit:
А, згадав. Є один емулятор ОС - Microsoft Windows. Ця поробка намагається емулювати роботу ОС, хоч, фактично, такою не є.  :)
« Змінено: 2010-01-13 11:40:00 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Tomkat

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2010-01-13 12:55:22 »
Задача - на сервері Дебіан запустити Винь, на Вині- термінальний сервер, на ньому- програма для Вині, з якою будуть працювати 10 користувачів

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #3 : 2010-01-13 13:06:16 »
Qemu ніби має бути. А що ще сервер під Debian має робити окрім цього? І які програми потрібно запускати? Може варто ганяти його виключно під офтопом, якщо робота саме з офтопопрограмами є критичною, бо емуляція вона призводить до сповільнення роботи.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2010-01-13 14:04:04 »
Qemu ніби має бути. А що ще сервер під Debian має робити окрім цього? І які програми потрібно запускати? Може варто ганяти його виключно під офтопом, якщо робота саме з офтопопрограмами є критичною, бо емуляція вона призводить до сповільнення роботи.
я щось взагалі не дуже уявляю, як ця система буде працювати. може, просто запустити цю програму під Wine, а до дебіанівського сервера конектитись via ssh/vnc(чи як воно називається?)/nx whatever.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Tomkat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2010-01-13 14:05:18 »
Qemu ніби має бути.
Дякую, спробую Qemu

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2010-01-13 17:56:41 »
я щось взагалі не дуже уявляю, як ця система буде працювати. може, просто запустити цю програму під Wine, а до дебіанівського сервера конектитись via ssh/vnc(чи як воно називається?)/nx whatever.
Я теж не дуже уявляє, але, буває. треба самі віндові програми і саме такі, що під Wine хоч убий не ідуть. Тому і спитав, для чого цей сервер.
Якщо це так, то, може, є сенс ставити чистий офтоп без віртуалок. Інакше - дійсно, як ви сказали.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.