В мене є такі версії Лінукса:[покусано]Яку з цих версій порадите встановити на мій ноутбук???
виникали проблемки з кодуванням і тд. Я перейшов на Debian, і зараз дуже задоволений. Працює стабільно, але прийшлося ще більше полюбити консоль Ну а з тих, що маєш, я б радив Ubuntu.
Щодо проблем з кодуванням, то мені так і не вдалося оживити mc. Яке б кодування я не вибирав, mc себе поводив жахливо.
[yurchor@localhost ~]$ localeLANG=uk_UA.UTF-8LC_CTYPE=uk_UA.UTF-8LC_NUMERIC=uk_UA.UTF-8LC_TIME=uk_UA.UTF-8LC_COLLATE=uk_UA.UTF-8LC_MONETARY=uk_UA.UTF-8LC_MESSAGES=uk_UA.UTF-8LC_PAPER=uk_UA.UTF-8LC_NAME=uk_UA.UTF-8LC_ADDRESS=uk_UA.UTF-8LC_TELEPHONE=uk_UA.UTF-8LC_MEASUREMENT=uk_UA.UTF-8LC_IDENTIFICATION=uk_UA.UTF-8LC_ALL=
Локалка працює нормально. Навіть відбулися декілька спроб сканувати порти (мабуть хакерські атаки). Інтернет не працює. Можу входити лише на сайт свого оператора (він ftp) і качати з нього фільми, програми та інше. Ще якась трабла зі звуком, при ввімкненні досить гучно динаміків чутний звук "ву-у-у-у-у", якесь гудіння - заважає при перегляді фільмів та прослуховуванні музики :-/І ще таке. Мені хотілося б встановити Ubuntu, але ж там є проблемки з RPM (якісь проблеми з підтримкою). Обладнання частково не підтримуєтся, зокрема відеокарта. В Mandriva 2008.1 було знайдено все обладнання (навіть ІЧ-порт та Wi-Fi).