Автор Гілка: Ноутбук + Inux = ???  (Прочитано 19376 раз)

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
Re: Ноутбук + Inux = ???
« Відповідей #15 : 2008-10-27 16:29:30 »
Виникла проблемка. При вводі логіну та паролю, після натискання клавіші "Enter" дисплей блимає декілька разів і знову з'являється вікно з потребою вводити логін та пароль. Повторював цю операцію декілька разів, нічого не змінилося.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2008-10-27 16:38:05 »
Доведеться лізти в консоль та дивитись у логи. Серед інших - .xsession-errors у домівці.

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #17 : 2008-10-27 16:48:03 »
Взагалі то я новачок в Лінуксі :-[ І як лізти в консоль якщо не вводится логін та пароль я не знаю :-/

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
« Відповідей #18 : 2008-10-27 17:03:28 »
Ctrl+Alt+F1, ..., Ctrl+Alt+F6 - перемкнуть вас до консольного терміналу - і, відповідно, до входу до системи.
Ctrl+Alt+F7 - перемикає на сьомий термінал, де виконується графічна оболонка.
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #19 : 2008-10-27 17:09:18 »
Взагалі то я новачок в Лінуксі :-[ І як лізти в консоль якщо не вводится логін та пароль я не знаю :-/
У відповідь на запрошення ввести пароль натисніть Ctrl+Alt+F1. Введіть замість login — ім’я свого користувача (якщо не вийде з цим варіантом, то root), а замість пароля — свій пароль (або у другому варіанті пароль адміністратора).

У відповідь на запрошення консолі введіть startx. Запуститься графічна стільниця, або вам буде показано повідомлення про помилку. Приберіть у налаштуваннях Центру керування Mandriva автоматичне входження до стільниці (потім, як запрацює, можете відновити).

Якщо було показано повідомлення про помилку, спробуйте запам’ятати основні моменти і запостьте все сюди.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #20 : 2008-10-27 19:27:52 »
Дякую за допомогу, але я вже перевстановив Мандріву.

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #21 : 2008-10-27 22:44:17 »
Ураааааа! :D Люди! Я налаштував нет! Зараз зайшов на ваш сайт з Mandriva Linux :D :D :D
Трохи повозився з командною строкою, але все ж зробив :) :) :)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #22 : 2008-10-28 07:15:42 »
Ураааааа! :D Люди! Я налаштував нет! Зараз зайшов на ваш сайт з Mandriva Linux :D :D :D
Корисні посилання, якщо надумаєте оновитися (поставити кодеки з Windows, зайнятися розробкою, тощо):
http://www.mandrivauser.de/smarturpmi/
http://mandrivausers.org/easyurpmi/index.php
You're not alone
All used up

Відсутній Vitaliy_Zinchenko

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #23 : 2008-10-28 11:36:46 »

То поділіться з публікою що було не так, і як ви це виправили
RedHat 7.1 -> RedHat 9.0 -> Suse 9.x -> OpenSuse 10.0 -> OpenSuse 10.3 -> Ubuntu 8.10

Larry

• Гість
« Відповідей #24 : 2008-10-28 12:28:54 »
У мене ноутбук Acer TravelMate 2410, тобто досить старенький:'((CPU IntelCeleron 1.5 Ghz/256 Mb RAM/64 Mb Video:-[), чи варто взагалі на такий комп'ютер ставити лінукс? (я чув, що він дуже вимогливий щодо операційної пам'яті і взагалі до потужності компа) І якщо так, то який краще:-/? Згори дякую. :) 

Praporshic

• Гість
« Відповідей #25 : 2008-10-28 12:33:30 »
У мене ноутбук Acer TravelMate 2410, тобто досить старенький:'((CPU IntelCeleron 1.5 Ghz/256 Mb RAM/64 Mb Video:-[), чи варто взагалі на такий комп'ютер ставити лінукс? (я чув, що він дуже вимогливий щодо операційної пам'яті і взагалі до потужності компа) І якщо так, то який краще:-/? Згори дякую. :) 
Можете закидати тухлими яйцями того, хто це сказав. На такому залізі хіба що compiz не варто ставити. KDE працюватиме цілком нормально. Я вже не кажу про легші оточення.

Відсутній Vitaliy_Zinchenko

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #26 : 2008-10-28 12:51:50 »

Неплачте, додайте йому ще 1 гігабайт оперативної пам'яті (там є вільне місце) і буде звір машинка, а ставити можете будь-який сучасний дистрибутив (читайте вище)
RedHat 7.1 -> RedHat 9.0 -> Suse 9.x -> OpenSuse 10.0 -> OpenSuse 10.3 -> Ubuntu 8.10

Відсутній bombus

• Новачок
  • *
« Відповідей #27 : 2008-10-28 12:59:12 »
В мене така трабла:  при включеннi Compiz Fusion нема зображення пiд час перегляду фiльмiв :( (звук э)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #28 : 2008-10-28 13:33:07 »
Неплачте, додайте йому ще 1 гігабайт оперативної пам'яті (там є вільне місце) і буде звір машинка, а ставити можете будь-який сучасний дистрибутив (читайте вище)
Якщо є. На моєму 3634 виявилось що нема. Хоча там базових 512.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #29 : 2008-10-28 14:39:19 »
В мене така трабла:  при включеннi Compiz Fusion нема зображення пiд час перегляду фiльмiв :( (звук э)
Це вада драйверів Intel.
1) Запустіть Konqueror у режимі адміністратора (Інструменти->Системні інструменти).
2) Перейдіть до теки /etc/X11
3) Відкрийте у редакторі файл xorg.conf
4) У розділ, де написано: Device "intel", після цього запису додайтеOption "AccelMethod" "exa"
Option "MigrationHeuristic" "greedy"
Option "ExaNoComposite" "false"
5) Збережіть файл.
6) Перезавантажтеся.

Або просто спробуйте звантажити і встановити цей пакунок. Для того, щоб його встановити двічі клацніть лівою кнопкою миші на ньому у Konqueror.
« Змінено: 2008-10-28 14:43:44 від yurchor »
You're not alone
All used up