Автор Гілка: Не вдається українізувати систему.  (Прочитано 1371 раз)

Відсутній ShStepan

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
Здрастуйте, панове. Дуже і дуже потребую вашої допомоги. Буквально кілька днів тому я вирішив потоваришувати із системою Linux Ubuntu 9.10. Перші ж проблеми не змусили довго на себе чекати.
По-перше, я не зміг українізувати систему найпростішим способом, оскільки, в Інет виходжу не через локальну мережу, а з допомогою CDMA-телефона. Відповідно мені довелося витягувати мовні пакети окремо і тепер, якось треба їх встановити. Підкажіть будте ласкаві, як саме це зробити і чи є там серед тієї купи файлів в архіві хоч щось схоже на віндосівські exe-файли.
По-друге, мені також не вдається налагодити зв'язок з Інетом оскільки, на диску чомусь немає утиліти wvdial, котрою, автори різних публікацій, саме і пропонують користуватися в подібних випадках. Я її також витяг, але що з нею робити далі і як саме встановити - не знаю.
Дуже сподіваюсь на вас, панове, бо сам я ще темний як ліс із вовками і не можу дати собі раду в цих питаннях. Наперед дякую за допомогу.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Re: Не вдається українізувати систему.
« Відповідей #1 : 2010-04-16 22:47:01 »
Вітаю на форумі!

По-перше, я не зміг українізувати систему найпростішим способом, оскільки, в Інет виходжу не через локальну мережу, а з допомогою CDMA-телефона. Відповідно мені довелося витягувати мовні пакети окремо і тепер, якось треба їх встановити.

Ви володієте англійською?  Якщо у вас є хоча б елементарні навички, то почніть з налаштування Інтернет, це позбавить вас багатьох проблем.

чи є там серед тієї купи файлів в архіві хоч щось схоже на віндосівські exe-файли.

Ні

По-друге, мені також не вдається налагодити зв'язок з Інетом оскільки, на диску чомусь немає утиліти wvdial, котрою, автори різних публікацій, саме і пропонують користуватися в подібних випадках. Я її також витяг, але що з нею робити далі і як саме встановити - не знаю.

Для встановлення пакунку wvdial вручну, вам спочатку треба встановити пакунки від яких він залежить, а у тих пакунків є свої залежності...  

У вас є знайомі з Інтернетом, щоб ви могли підключитися по кабелю?  Встоновіть wvdial у них.  А коли налаштуєте Інтернет, все піде набагато легше.
« Змінено: 2010-04-16 22:49:31 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2010-04-17 14:57:06 »
Погляньте до теки /usr/share/locale. Чи є там набір тек uk, uk-UA тощо?

Якщо є, можете просто розпакувати у альтернативній системі deb-пакунки за допомогою 7z і пересунути mo-файли до відповідної їм теки (LC_MESSAGES). Загалом, ідея не дуже класна (переклади не оновлюватимуться з пакунками), але якщо оновлень не планується, зійде і так.

Залежності wvdial можна подивитися тут. Звантажте все окремо, а потім встановіть за допомогою GNOME-terminal та apt (можна було б легше, але у вас GNOME, там простіше не вийде).

Цитата
apt-get install назва пакунка

Загалом, не можу не погодитися з nickat, бажано все ж розжитися чимось більшим, ніж безкоштовний компакт-диск. Наприклад, попросити друга, у якого немає обмежень на трафік, звантажити і записати вам образ DVD з улюбленим дистрибутивом.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #3 : 2010-04-17 15:31:20 »
Залежності wvdial можна подивитися тут.

Дивитися залежності та звантажувати пакунки краще тут:
http://packages.ubuntu.com/karmic/wvdial
Тому що у ShStepan Ubuntu, а не Debian.

Звантажте все окремо, а потім встановіть за допомогою GNOME-terminal та apt (можна було б легше, але у вас GNOME, там простіше не вийде).
Цитата
apt-get install назва пакунка

Звантажені вручну пакунку встановлюються за допомогою dpkg, а не apt-get:
dpkg --install package_file

До того ж встановлювати ці пакунки необхідно у певній послідовності, відповідно залежностям.
Best regards,
nickat

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2010-04-17 16:01:17 »
Off-topic:
Вік живи — вік учись, і так не скориставшись Debian-подібним дистрибутивом помреш... Вибачте за коментування дистрибутива, яким не користуюся.  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you