# mysql_install_db# /usr/bin/mysqladmin -u root password 'new-password'
При встановленні MySQL він вас мав запитати пароль для користувача root, при чому не того root, який може rm -rf /*, а свого власного, що має необмежений доступ до всіх баз даних. Під ним ви маєте логінитися в mysql client щоб створювати нові БД та користувачів для них. Я робив це через консольний клієнт, почитавши отой довідничок, на який дав посилання.Цитата: Vendetta від 2010-05-07 22:13:49Але на рахунок "створення бази даних", то це завал. Я і не думав що з цим drupal стільки дров буде, чим далі в ліс. Я чому за це взявся - підманув інтернет мене своїми гаслами "все просто" "Все просто" - то вас манили на Ucoz, не слухайте їх. Але ви можете спробувати створити навчальний сайтик на якомусь безкоштовному хостингу, тоді, для початку, відпаде потреба в розбиранні із апачем та сікіелем. А потім вже пробуватимете налаштувати веб-сервер самому.Цитата: Vendetta від 2010-05-07 22:13:49Нема такого щоб мишкою порозкидав елементи сайту і готово? Увага! Прехід за посиланням може спровокувати приступи рвоти!Є таке.Edit:А HTML не такий і важкий - навіть на Укозі його знання можна використати. html.manual.ru - напоганий, як на мене, довідник. Моїм студентам (тим, що навчаються ) для освоєння азів вистачає 4-5 практичних.
Але на рахунок "створення бази даних", то це завал. Я і не думав що з цим drupal стільки дров буде, чим далі в ліс. Я чому за це взявся - підманув інтернет мене своїми гаслами "все просто"
Нема такого щоб мишкою порозкидав елементи сайту і готово?
А, до речі, під віндами є Denwer - вже налаштований апач з пехапе та сікіелем. Там всі налаштування відбуваються через веб-пику, конфіги руками чіпати не треба, консолі не треба.
Vendetta,Код: [Вибрати]# mysql_install_db# /usr/bin/mysqladmin -u root password 'new-password'робили?
Ну, без баз даних працюють лише деякі системи, наприклад форум YaBB чи перша версія Gallery. Все інше просить БД для зберігання користувацької інформації.
ось наприклад макет, гола сторінка, взяв з блоггера. Красивий фон. Мене цікавить як це робиться, при тому що графічні файли не використовуються. Якось цей фон "кодується". Що читати, що підучити, щоб зробити щось таке схоже:
Цитата: Vendetta від 2010-05-07 23:28:20ось наприклад макет, гола сторінка, взяв з блоггера. Красивий фон. Мене цікавить як це робиться, при тому що графічні файли не використовуються. Якось цей фон "кодується". Що читати, що підучити, щоб зробити щось таке схоже:Це, якраз, звичайнісінькі графічні файли. А почитати потрібно будь-який підручник по html.
Покажіть, самому цікаво, як воно там зроблено.
А взагалі-то, на мою думку, ставити СMS із репозиторіїв - збочення.
Цитата: romi від 2010-05-07 22:28:37Ucoz.шось таке траплялось на очі, треба почитати
Ucoz.