Автор Гілка: Я встановив Linux і?  (Прочитано 3500 раз)

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
  • дописів: 94
    • Веб-записничок
Я встановив Linux і?
« : 2010-06-03 11:30:31 »
Отже, я встановив систему. З розбиттям диску розібрався доволі швидко, це не складно. А от далі.... Монітор мерегтить (низька частота, де її збільшити не знаю й гадки не маю навіть приблизно. Хоча лазив кругом) Інтернет маємо через одну машину в мережі, і на Лінуксі він також з'явився, тобто мережа є, а компів у мережі не бачу, робочу групу не знаю, і де це можна взнати й змінити гадки не маю. Далі по обладнанню. Маємо сканер Epson Prefection V10 А чи є він в системі чи ні також не знаю і де взнати й гадки не маю. Те ж саме з принтером canon LВP 2900.  :'(

Де можна отримати доступ до переліку обладнання і наявності драйверів до цього обладнання?
Як налаштовувати мережу і VPN?

Linux Grusha

Дякую!

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Я встановив Linux і?
« Відповідей #1 : 2010-06-03 14:38:36 »
Так. Давайте, по черзі - що у вас за монітор? Я так розумію - CRT.
Далі - що таке "робоча група" Linux сам не знає - це прерогатива Windows. Але Linux може входити до робочої групи за допомогою Samba - у тому числі ви зможете робити віндові розшарені папки, навіть запаролені, як у Windows Server.
З приводу подивитися мережеве оточення - я гляну якийсь samba client, пізніше скажу, якщо ніхто цього не зробить до мене.
Принтер: зайдіть на openprinting.org, пошукайте там його, якщо написано, що підтримується - будемо вирішувати.
З приводу мережі та VPN - на панелі має бути аплет (у вас-же Gnome, забув як зветься), там все в графічному режимі вирішується. Можна, нескладно, через консоль, якщо не вийде через аплет.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #2 : 2010-06-03 16:00:47 »
Отже, я встановив систему.
Мабуть, ви зробили патріотично, вибравши грушу (гм., чому grusha а не hrusha?). Проте, якщо це ваші перші кроки, краще для початку взяти якогось важковаговика на DVD. Більша ймовірність, що буде підтримка вашого обладнання, крім того, там є візуальні інструменти для налаштування мережі і обладнання. Потім повернетесь до груші, коли все вивчите.
Може це все є в груші? Я її не бачив ніколи.

Гм. Почитав трохи. Для слабких комп’ютерів, KDE 4.4.3, OpenOffice 3.2. Круто.
« Змінено: 2010-06-04 08:51:26 від btr »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2010-06-03 16:19:21 »
Для входу до робочої групи поставте smb4k.

Налаштування частоти залежить від виробника картки. У центрі керування KDE на сторінці дисплея мають бути всі потрібні налаштування (якщо ви не встановлювали драйверів за допомогою jockey, можуть бути проблеми — вільні драйвери погано підтримують більшість відеокарток).

Драйвери до сканера треба брати тут.

Canon LBP 2900 доволі неприємна процедура встановлення, але її досить просто виконати.
Інструкції російською

Доступ до переліку здійснюється за допомогою kinfocenter. Встановіть його і все буде гаразд. У лотку вашої системи є аплет KNetworkManager, VPN налаштовується за його допомогою.
« Змінено: 2010-06-03 16:25:19 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #4 : 2010-06-03 17:50:31 »
Хм. Зіткнувся ще з одною проблемою. У Груші не маю змоги нічого зробити тому що постійно запитує пароль адміна, а той який я вводив коли інсталював чомусь не розпізнає, та й зайти під своїм ім'ям не можу. Коротше поставив Убунту 9.10, вона мені чомусь приємніша. Щоправда дистрибутивчик був 690 метрів чи близько того. Тобто якщо качнути ДВД версію, є ймовірність що негараздів буде менше? Просто це питання життя або смерті. Начальство вирішило перевести нашу рекламну агенцію на вільне ПЗ.
А, до речі, на багатофункціональні пристрої існують драйвери під Лінукс? Скажімо для Konica Minolta bizhub c 203? І взагалі, чи реально перевести поліграфію на Лінукс?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #5 : 2010-06-03 18:04:24 »
Коротше поставив Убунту 9.10, вона мені чомусь приємніша. Щоправда дистрибутивчик був 690 метрів чи близько того. Тобто якщо качнути ДВД версію, є ймовірність що негараздів буде менше?
А, так вам Груше не критично? І скачати можете? Якщо доступ до інтернету більш-менш постійний - DVD версію качати не обов'язково, можна встановлювати потрібні пакунки на ходу із онлайн-репозиторія. Можна спробувати і Mandriva, для порівняння, можна Alt Linux - той взагалі має в комплекті заводські драйвери до багатьох залізяк.
Начальство вирішило перевести нашу рекламну агенцію на вільне ПЗ.
Хороше начальство. Позичте нам його.  :)
І взагалі, чи реально перевести поліграфію на Лінукс?
Важкувато, гадаю, хоча - немає нічого нереального.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2010-06-03 18:14:23 »
Хм. Зіткнувся ще з одною проблемою. У Груші не маю змоги нічого зробити тому що постійно запитує пароль адміна, а той який я вводив коли інсталював чомусь не розпізнає, та й зайти під своїм ім'ям не можу. Коротше поставив Убунту 9.10, вона мені чомусь приємніша. Щоправда дистрибутивчик був 690 метрів чи близько того. Тобто якщо качнути ДВД версію, є ймовірність що негараздів буде менше? Просто це питання життя або смерті. Начальство вирішило перевести нашу рекламну агенцію на вільне ПЗ.
А, до речі, на багатофункціональні пристрої існують драйвери під Лінукс? Скажімо для Konica Minolta bizhub c 203? І взагалі, чи реально перевести поліграфію на Лінукс?
У списку операційних систем, підтримку яких проголошує виробник є Linux.

З підтримкою профілів кольорів можуть бути невеликі проблеми, але, здається, все можна доволі просто усунути: достатньо створити правильний профіль до монітора або скористатися профілем від виробника.

Щодо професіональної поліграфії, не можу нічого сказати: не спеціаліст.
You're not alone
All used up

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #7 : 2010-06-03 19:32:52 »
Підкажіть отаку річ: Як створити VPN з'єднання??? Кнопока Add неактивна. Взагалі на кожному кроці натикаюся на граблі. Біда в тому, що я виходжу в нет тільки з вінди. в Лінуксі не можу налаштувати. Мережу він бачить, на сайт провайдера виходить а от в нет - ні, бо немає VPN з'єднання.
А з двома мережевими адаптерами Лінукс працює? І як їх можна налаштувати? Я так розумію якщо налаштую нет - багато рішень прийдуть самі собою.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #8 : 2010-06-03 19:43:33 »
Підкажіть отаку річ: Як створити VPN з'єднання??? Кнопока Add неактивна. Взагалі на кожному кроці натикаюся на граблі. Біда в тому, що я виходжу в нет тільки з вінди. в Лінуксі не можу налаштувати. Мережу він бачить, на сайт провайдера виходить а от в нет - ні, бо немає VPN з'єднання.
А з двома мережевими адаптерами Лінукс працює? І як їх можна налаштувати? Я так розумію якщо налаштую нет - багато рішень прийдуть самі собою.
Ознайомтеся, будь ласка, з цією темою.
You're not alone
All used up

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #9 : 2010-06-03 21:44:21 »

Хай щастить. Просто візьміть всі ті піратські програми, що ви використовуєте, і спробуйте знайти їм заміни. Фотошоп, КорелДров, КваркЕкспрес... Якщо я не помиляюся. А потім візьміть ваших дезайнерів і перевчіть їх на інший софт. Просто питання в тому, що керівництво хоче перевести те все діло на Лінукс, чи просто не бажає платити за софт?..

Візьміть для початку, заменіть хоча б MSOffice на OpenOffice... ІЕ на firefox... Оутглюк на Thunderbird... А далі буде видно... :D
Linux. The future is open.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #10 : 2010-06-04 08:55:21 »
Справді, дайте спочатку перелік програм, які ви використовуєте для роботи над поліграфією у Windows, тоді ми допоможемо вам знайти, що існує подібне для лінакса, тоді ви вирішите, чи здатне воно задовольнити ваші потреби, чи ні.

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
    • Веб-записничок
« Відповідей #11 : 2010-06-04 08:58:22 »

Хай щастить. Просто візьміть всі ті піратські програми, що ви використовуєте, і спробуйте знайти їм заміни. Фотошоп, КорелДров, КваркЕкспрес... Якщо я не помиляюся. А потім візьміть ваших дезайнерів і перевчіть їх на інший софт. Просто питання в тому, що керівництво хоче перевести те все діло на Лінукс, чи просто не бажає платити за софт?..

Візьміть для початку, заменіть хоча б MSOffice на OpenOffice... ІЕ на firefox... Оутглюк на Thunderbird... А далі буде видно... :D

Це я вже давно зробив. Біда в тому що той самий Gimp не підтримує розмір фалів більш за 489 мб не працює зі CMYK'ом. ТОбто ще ритись і ритись. Та й з самим Лінуксом багато питань а відповідей немає.
Начальство звісно не хоче платити за софт.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #12 : 2010-06-04 10:13:48 »
Цитата
не працює зі CMYK'ом
Google стверджує, що підтримує:
http://www.blackfiveservices.co.uk/separate.shtml

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #13 : 2010-06-04 11:27:21 »
Біда в тому що той самий Gimp не підтримує розмір фалів більш за 489 мб не працює зі CMYK'ом.

Gimp це не заміна фотошопу. Це звичайний офісний графічний растровий редактор. Те, що він виріс до рівня професійного інструмента, честь і хвала йому. :)

Та й з самим Лінуксом багато питань а відповідей немає.

То задавайте. Відповіді є завжди, тільки можливо не завжди пріємні для вас.

Начальство звісно не хоче платити за софт.

Тоді хай воно усвідомить одну річ: Linux це не бесплатний Windows.
Linux. The future is open.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #14 : 2010-06-04 15:58:11 »
Тоді хай воно усвідомить одну річ: Linux це не бесплатний Windows.
Треба ці слова десь в золоті відлити, а бо в граніті вирізать...  8-)