Автор Гілка: Я встановив Linux і?  (Прочитано 3501 раз)

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
  • дописів: 94
    • Веб-записничок
Re: Я встановив Linux і?
« Відповідей #15 : 2010-06-05 08:52:12 »
А не підкажете куди Лінукс встановлює програми? Встановив ppptp Linux та Network Manager для того ж таки VPN а знайти і запустити не можу вже і пошуком шукав познаходив купу всього тільки не те що шукав. Взагалі яке розширення має виконувальний файл у Лінуксі? Це я вдома намагаюся налаштувати інтернет через Лінукс. На роботі простіше там вже навіть програми поставив, інтерент по мережі, теки мережеві понароблював, тобто розібрався потроху хоч із чимось. У понеділок якщо буде час почну обладнання чипляти сканер, принтер. Та якщо є інтернет то проблем не виникає. А от вдома..... Хотілося б поюзати у спокійній обстановці.
« Змінено: 2010-06-05 08:55:53 від Gespenst »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #16 : 2010-06-05 10:13:34 »
А не підкажете куди Лінукс встановлює програми? Встановив ppptp Linux та Network Manager для того ж таки VPN а знайти і запустити не можу вже і пошуком шукав познаходив купу всього тільки не те що шукав. Взагалі яке розширення має виконувальний файл у Лінуксі? Це я вдома намагаюся налаштувати інтернет через Лінукс. На роботі простіше там вже навіть програми поставив, інтерент по мережі, теки мережеві понароблював, тобто розібрався потроху хоч із чимось. У понеділок якщо буде час почну обладнання чипляти сканер, принтер. Та якщо є інтернет то проблем не виникає. А от вдома..... Хотілося б поюзати у спокійній обстановці.
1) Програми з пакунків встановлюються в основному до /bin та /usr/bin. Бібліотеки до /usr/lib.
2) Ніякого (окрім програм, написаних на Mono (діалекті C#)). Всі файли розпізнаються не за суфіксом назви, а за типом MIME. Створення троянів типу XXX.ico.exe теоретично неможливе. ;)
3) Якщо встановлено KDE, для запуску програм натисніть Alt+F2 введіть декілька перших літер назви програми і натисніть End, виберіть програму зі списку і натисніть її пункт (якщо не пам’ятаєте назву, введіть опис, наприклад, «редак», — буде показано список всіх редакторів, введіть будь-які літери з назви...). Підручник з KRunner. Підручник з Плазми. Відеоуроки з користування. Альтернативне меню запуску програм Lancelot.

У GNOME ви не зможете нічого налаштувати, зате все працюватиме завжди за одним незмінним рецептом. На жаль, хороших підручників з GNOME українською немає.

Щоб легше було розібратися з програмами, можете скористатися підручником з Fedora. Там описано основні програми типових середовищ.
« Змінено: 2010-06-05 10:22:34 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Gespenst

• Дописувач
  • **
  • дописів: 94
    • Веб-записничок
« Відповідей #17 : 2010-06-09 23:01:18 »
http://leolik.blogspot.com/2008/05/vpn-ubuntu.html ось що мені потрібно було. Та все ж таки всім вдячний за небайдужість. А оперативна поліграфія на Лінуксі - вже працює! Ще раз дякую!

Слава Україні!