Якщо простіше - розділи можуть бути первинними (Primary), та логічними (Logical). Тип розділу обирається при його встановленні, інколи можлива конвертація (залежить від програми та ситуації).
Інформація про первинні розділи зберігається на нульовій доріжці (чи то в MBR), обсяг якої обмежений, тому первинних розділи може бути не більше, ніж чотири.
Можуть бути логічні розділи (але вони займають місце одного із первинних) - їх може бути більше.Якщо у вас уже є чотири первинних - спробуйте конвертувати один із них в логічний (Convert to logical).
На сьогоднішній день Primary може бути 4 штуки на одому диску. Logical - створити можна тільки у первинному (Primary) розділі. Бо я не бачив іще жодного диску тільки з Logical-розділами. Скільки Logical можна створити я не знаю. Мабуть багато, тільки для чого?
Здаєть у MBR зберігається тільки початковий код завантажувача операційних систем. А у MFT або у FAT таблиця розділів, структура диску. (В неті не уточнював - пишу як Я розумію, тому все-таки я можу помилятись)
... р ... я.http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record
Я ж вище написав "можу помилятись".
...