Автор Гілка: Проблема зі створенням розділів.  (Прочитано 2239 раз)

Відсутній Ling

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
Намагаючись створити 2 розділи для встановлення ще однієї `unix os ( наразі встановлено Убунту і Віндовс), отримав два розділи, які неможливо форматувати і монтувати. При виділенні такого розділу,  дискова утиліта Palimsest активується лиш для Файл- Створити -Програмний масив RAID. В правій, неактивнй, частині вікна прграми напис "Більше розділів створити неможливо. Ви можете видалити існуючий розділ. та створити замість нього розширений розділ.
Як це зробити? Іншою прграмою?

Відсутній James

• Кореспондент
  • дописів: 205
Re: Проблема зі створенням розділів.
« Відповідей #1 : 2010-07-20 23:57:42 »
цікаво було б взнати, скільки вже розділів зайнято Віндоусом і Убунтою, які з них основні, а які логічні, і у якому порядку вони розміщені... і що це за інша Юнікс ОС...

особисто я у маніпуляціях постановки багатьох ОС майже завжди використовую Акроніс Діск Діректор...
стосовно Лінукса, для нього не обов"язково створювати основний розділ, кількість яких є обмеженою... для корньової системи підійде і логічний... головне, аби зберігався порядок - спочатку всі основні, потім логічні...

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2010-07-21 00:19:56 »
Якщо простіше - розділи можуть бути первинними (Primary), та логічними (Logical). Тип розділу обирається при його встановленні, інколи можлива конвертація (залежить від програми та ситуації). Інформація про первинні розділи зберігається на нульовій доріжці (чи то в MBR), обсяг якої обмежений, тому первинних розділи може бути не більше, ніж чотири.
Можуть бути логічні розділи (але вони займають місце одного із первинних) - їх може бути більше.
Якщо у вас уже є чотири первинних - спробуйте конвертувати один із них в логічний (Convert to logical).
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній qukllii

• Новачок
  • *
  • дописів: 18
« Відповідей #3 : 2010-08-20 23:10:26 »
Якщо простіше - розділи можуть бути первинними (Primary), та логічними (Logical). Тип розділу обирається при його встановленні, інколи можлива конвертація (залежить від програми та ситуації).
На сьогоднішній день Primary може бути 4 штуки на одому диску. Logical - створити можна тільки у первинному (Primary) розділі. Бо я не бачив іще щодного диску тільки з Logical-розділами. Скільки Logical можна створити я не знаю. Мабуть багато, тільки для чого?

Інформація про первинні розділи зберігається на нульовій доріжці (чи то в MBR), обсяг якої обмежений, тому первинних розділи може бути не більше, ніж чотири.
Здаєть у MBR зберігається тільки початковий код завантажувача операційних систем. А у MFT або у FAT таблиця розділів, структура диску. (В неті не уточнював - пишу як Я розумію, тому все-таки я можу помилятись)

Можуть бути логічні розділи (але вони займають місце одного із первинних) - їх може бути більше.
Якщо у вас уже є чотири первинних - спробуйте конвертувати один із них в логічний (Convert to logical).
З live-cd: fdisk, cfdisk. Ну звіісно, що у вінді  >:( можна.
« Змінено: 2010-08-20 23:11:31 від qukllii »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2010-08-21 01:41:49 »
Фантомас Капітан Очевидність розбушувався.
На сьогоднішній день Primary може бути 4 штуки на одому диску. Logical - створити можна тільки у первинному (Primary) розділі. Бо я не бачив іще жодного диску тільки з Logical-розділами. Скільки Logical можна створити я не знаю. Мабуть багато, тільки для чого?
По моєму, я то і писав.
Здаєть у MBR зберігається тільки початковий код завантажувача операційних систем. А у MFT або у FAT таблиця розділів, структура диску. (В неті не уточнював - пишу як Я розумію, тому все-таки я можу помилятись)
А якщо в мене немає FAT то і структури ніде зберігати? Краще-б ви спочатку уточнили в неті перед тим, як писати дурниці.
http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #5 : 2010-08-21 13:23:30 »
... р ... я.
http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record
Згадуємо Ассемблер та математику... От там і видно чому такі обмеження в 4 primary-розділи.

---
Я ж вище написав "можу помилятись".

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2010-08-21 18:43:57 »
Я ж вище написав "можу помилятись".
А ще ви написали "в неті не уточнював".
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #7 : 2010-08-21 19:27:31 »
...
Не бешкетуйте, будь-ласочка, дуже  :'( слізно прошу. Ви ж мордоратор - і який приклад подаєте користувачам?