Автор Гілка: Sabayon Який обрати? Де відвантажити?  (Прочитано 1599 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Хотів би роздивитись Sabayon збизька. Наразі маю Sabayon_Linux_5.2_x86_K.iso, але без украънськоъ мови. Можливо починати краще зразу з українською. ніж потім довстановлювати.
Порадьте де і яку саме редакцію краще відвантажити.

Також буду вдячний за інформацію щодо особливостей встановлення та "звичок і характеру" інсталятора.

Відсутній James

• Кореспондент
  • дописів: 205
Re: Sabayon Який обрати? Де відвантажити?
« Відповідей #1 : 2010-09-23 14:57:19 »
з українською локалізацією проблем жодних немає: ні у 5.0, ні у 5.1, ні у 5.2, ні у 5.3...
локалізація йде першим пунктом при встановленні... просто зі списку вибираємо українську мову і все, жодних проблем...

остання версія: 5.3, є редакції і KDE i GNOME...

http://www.sabayon.org/download

вже десь незабаром може вийти 5.4...

iнсталятор "прибацаний на голову"(той що й у Федори 13)...
краще ставити Сабайон або самого, або після Віндоуса... і вибрати опцію "інсталювати на чисте місце"(приблизно так звучить)... Віндоус він причепить до меню без проблем, але не примонтує... але вже потім легко вручну змонтувати Віндоус...
я перепробував різні варіанти інсталяції і лише цей спрацював...
в попередніх версіях був інший інсталятор і інсталяція була набагато гнучкішою...
сам інсталятор, напевно, і є найбільшою проблемою (а саме пункт розмітки диску)... все решта має пройти гладенько...

після встановлення, коли йде перезавантаження, він не просить вийняти СД з СД-приводу... це треба самому зробити, аби не піти на друге коло... :)
« Змінено: 2010-09-23 15:01:36 від James »

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #2 : 2010-09-23 15:36:18 »
Дякую за оперативність! Але необхідно точніше наведення на ціль, бо саме за вказаною адресою я спроворився відвантажити такий матеріал (1.9 ГіБ), що F2 лиш для заставки. Вибирав українську потім російську.... Далі все англійскою і край. Не хотілось би,  щоб знов 'Акела промахнувся!’

Відсутній James

• Кореспондент
  • дописів: 205
« Відповідей #3 : 2010-09-23 20:09:25 »
ще раз повторюсь...
на початку інсталяції вибираєте українську мову... все!..
встановлюєте і завантажуєтесь у систему з повноцінною українською локалізацією...

я вже не раз ставив Сабайон: і 5.0 і 5.1 і 5.2 і 5.3, і завжди з локалізацією все було гаразд...
не шукайте проблем... :)

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #4 : 2010-09-24 16:34:22 »
Використовуючи редакції 5.2 і 5.3 по кілька разів  (ніч довга :)) бажаного результату: Три + Віндовз не досяг.  Але збив оскому і нарешті вгамувався. При цьому 5.3 при моїй допомозі спромігся в останій спробі "запхати в тінь" дві інші Лінукс ос. Я видалив  четверту пару розділів і наразі маю іншу проблемку....
І все ж вважаю, що такий варіант можливий. а мені не вистачило знань, досвіду.... УБунту, про що ми з вами говорили, не встановлював, бо Мандріва, яку я і знайшов в процесі цих перевстановлень, на мій погляд, виглядає солідніше і потужніше.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #5 : 2010-09-24 19:30:45 »
УБунту, про що ми з вами говорили, не встановлював, бо Мандріва, яку я і знайшов в процесі цих перевстановлень, на мій погляд, виглядає солідніше і потужніше.
Хотів би з Вами погодитись, але, на жаль, не можу, бо подальша доля цього дистрибутива невідома…