Автор Гілка: Damn Small Linux 3.2  (Прочитано 5762 раз)

Відсутній BACbOK

• Новачок
  • *
  • дописів: 29
Damn Small Linux 3.2
« : 2007-01-22 15:39:36 »
Доброго часу доби! :)
Народ, надивився я собі дистрибутив Damn Small Linux 3.2.
В опису до нього написано, що гарно йде на старих машинах, та й важить 52 Мб (можна установити на флешку, бізнес-кард CD ::)). От думаю скачати, але мене цікавить таке запитання:
Чи є в ньому можливість виставити український, чи хоча б російський інтерфейс?
Може хто має цей дистр, чи хоча б бачив або чув як там з українською?

Наперед дякую!  ;)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
Re: Damn Small Linux 3.2
« Відповідей #1 : 2007-01-24 00:35:31 »
В опису до нього написано, що гарно йде на старих машинах, та й важить 52 Мб (можна установити на флешку, бізнес-кард CD ::)). От думаю скачати, але мене цікавить таке запитання:

Наперед дякую!  ;)

я запускав.... , здається крім шела там нічого нема. я б сказав, якщо ти під лінухом не сидів кілька років , то.... краще взяти щось нормальне на цілий сд, або й двд... з графікою, та українською.
Стану досконалим! :-)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #2 : 2007-01-24 00:44:18 »
а яка машинка? знаєш.  поюзавши кілька лінухів. чесно, не дуже то й довго. я зрозумів таку річ : лінух із всіма наворотами і рюшечками, українською та російською піде ТІЛЬКИ НА НОВІЙ НАВОРОЧЕНІЙ МАШИНІ. От у мене на сел 2.6 ГГц гфорс 7300 і гальмує двд! а все тому що не настроїна відяшка(над чим я зараз і ламаю голову.... ),  а так.... командний рядок, ну максимум мр3, якщо пентім 2, 3, то плюс мр4, двд. Чи ви бачили б що віста запустилася на р3? або хр на 486?  ;)

до речі у мене віста гальмує страшно, а от убунту літає ( ну майже! ;-) )

для ксубунту вистачить 128 мб і десь р3 - для убунту 256мб і 2 гб на вінт і( у мене 512мб а от навіть 3 гб не вистачає! ;-(   )   мультимедія вимагає жертв!

« Змінено: 2007-01-24 00:46:34 від Nickispeaki »

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #3 : 2007-01-24 00:53:12 »
до речі, про розмір. я от вчора скачав GParted live cd 0.3.3-0 важить всього 30 метрів. Але ж там тільки ядро та сама утилітка Гпартід(розмітка вінчестера на розділи - фат16, нтфс, екст2, екст3, ...). - щось типу.....м мммм партішн меджика під лінух , тільки, імхо, краще. графічний режим. Щоправда, багато запитань задає, що аж дістає - розрішення, к=кть кольорів, і тд. Але мишка є. І віконця є. Навіть гедіт є! - я так і не зрозумів навіщо.... і якийсь файловий менеджер аля екслорер під віндовс.

отакий от лайф сд.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-01-24 01:30:21 »
а яка машинка? знаєш.  поюзавши кілька лінухів. чесно, не дуже то й довго. я зрозумів таку річ : лінух із всіма наворотами і рюшечками, українською та російською піде ТІЛЬКИ НА НОВІЙ НАВОРОЧЕНІЙ МАШИНІ. От у мене на сел 2.6 ГГц гфорс 7300 і гальмує двд! а все тому що не настроїна відяшка(над чим я зараз і ламаю голову.... ),  а так.... командний рядок, ну максимум мр3, якщо пентім 2, 3, то плюс мр4, двд. Чи ви бачили б що віста запустилася на р3? або хр на 486?  ;)
Може й не з усіма наворотами (тоді XGL та подібне були ще непридатні до споживання) але я пів-року мав таку конфігурацію (на роботі):
Duron 750, 128 RAM (PC-133), ViA KT-133 (виробника мамки не пам'ятаю), Riva TNT2 Vanta 16 Mb, IDE WD400JB (40 Gb).
На цьому оберталось: Mandriva 2005 LE з KDE 3.3 з OpenOffice.org 1.1.4. Потім додалось: Postfix 2.2 + ClamAV (версію не пам'ятаю) + Squid 2.5 + Dovecot + Samba 3.0.22 + Jabber 1.чогось-там. Слухав музику, дивився фільми, копирсався у мережі. Система увесь час була десь так метрів на 200 у свопі. Хард шурхотів безперервно. Вантажились кеди довго (бо хард зайнятий свопом).  Жити стало легше коли пересів з KDE на TWM. Хоча робив це, щоб вибити з керівництва нове залізо (тоді усім секретаркам встановили Athlon 64 а я проксі ледь ворушився). Аптайм системи - близько місяця. Потім таки дали нове обладнання. Зараз в мене Acer Aspire 3634WLMi: Celeron M 380 (1.6) + 512 мізків + відео SiS 661MX без підтримки 3D. KDE 3.5.5, Debian Etch, OpenOffice 2.1 (з i-rs.ru). Все працює без нарікань. Так що, панове, не треба скаржитись на старе обладнання. Завжди знайдеться хтось, хто живе на ще старішому і добре себе почуває ;).

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #5 : 2007-01-24 03:23:23 »
таку конфігурацію (на роботі):
Duron 750, 128 RAM (PC-133), ViA KT-133 (виробника мамки не пам'ятаю), Riva TNT2 Vanta 16 Mb, IDE WD400JB (40 Gb).
На цьому оберталось: Mandriva 2005 LE з KDE 3.3 з OpenOffice.org 1.1.4. Потім додалось: Postfix 2.2 + ClamAV (версію не пам'ятаю) + Squid 2.5 + Dovecot + Samba 3.0.22 + Jabber 1.чогось-там.... Завжди знайдеться хтось, хто живе на ще старішому і добре себе почуває ;).
Сам ставив Mandriva 2006 (+OOo 2.0.3 +перевід локалі на cp1251) на схожий комп (тільки пам'яті було 192Мб і відео 8Мб +hp1020  >:() - цілком пристойно працює уже півроку (питання у користувача виникали тільки про ООо та монтування дискет  8-))

Наперед дякую!  ;)
Для початківця краще вже SLAX (на машині PII 400MHz із 192Мб мізків залюбки грузилися Кеди  8-)), кирилицею у ньому при бажанні користуватися можна. Як варіант може підійти і блін.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній BACbOK

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2007-01-24 08:32:19 »
[/quote]Для початківця краще вже SLAX (на машині PII 400MHz із 192Мб мізків залюбки грузилися Кеди  8-)), кирилицею у ньому при бажанні користуватися можна. Як варіант може підійти і блін.[/quote]

Прийдеться брати обидва дистри і пробувати. ;)
На роботі в мене нормальна машина - Р4, 3,3 Гц, 512Мб ОЗУ, 80Гб вінт, відео інтегроване, ставив Мандріва Лінукс 2006 - все нормально :), а вдома - поки що скромненько - вже 5 років користуюся ViaEzra, 866 Гц, 128Мб ОЗУ, 20 Гб вінт :-/ - також ставив Мандріву 2006 - тормозить страшно, я розумію, що все треба підганяти ручками ;), але ще не вистачає досвіду.
Буду пробувати легші дистри...

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #7 : 2007-01-24 13:10:21 »
вже 5 років користуюся ViaEzra, 866 Гц, 128Мб ОЗУ, 20 Гб вінт :-/ - також ставив Мандріву 2006 - тормозить страшно...
Так Mandriva за замовчуванням із Кедами ставиться, а для них необхідний мінімум - 160 Мб мізків  ;) А от XFCE чи будь-якому віконному менеджеру (напр. IceWM) наявної у Вашого комп’ютера пам’яті вистачить 8-)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній BACbOK

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2007-01-24 14:56:20 »
[/quote]
Так Mandriva за замовчуванням із Кедами ставиться, а для них необхідний мінімум - 160 Мб мізків  ;) А от XFCE чи будь-якому віконному менеджеру (напр. IceWM) наявної у Вашого комп’ютера пам’яті вистачить 8-)[/quote]

Я в Мандріві переключався на IceWM (при установці в склад ОС включав і IceWM, і Гном, і КДЕ) там була якась проблема з відображенням шрифтів (в КДЕ все ок, а в IceWM, наприклад в меню, де повинні бути написи скрізь написано було таке: -----------------, в Гномі також з шрифтами не все добре).
Хіба спробувати поставити Мандріва тільки з IceWM... :-/

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #9 : 2007-01-24 22:24:42 »
От тільки що зайшов на http://www.damnsmalllinux.org/ дивно все є - графіка, мультимедія... може то в мене якась обрізана версія була?.....

Відсутній BACbOK

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2007-01-25 08:14:12 »
От тільки що зайшов на http://www.damnsmalllinux.org/ дивно все є - графіка, мультимедія... може то в мене якась обрізана версія була?.....

Вчора скачав, нарізав на балванку - дійсно важить 50 мб, завантажується, є графіка, музика робить, відео тягне...
Але немає ні українського інтерфейсу, ні російського, та нічого, з англійською в мене непогано, буду розбиратися. :)

Відсутній Gvoz_Dik

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #11 : 2007-01-26 14:15:34 »
Менi дуже сподобався DSL. Записав на 8 см диск i вiн тепер завжди зi мной)

Анатолдій

• Гість
« Відповідей #12 : 2010-12-20 13:13:28 »
http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Dsl-in-russian
тут є як русифікувати може згодиться