Цитата: isydor від 2011-03-27 20:49:28Запустив - просить адресу. Це і є ip потенційного адресата?Так. Він запитує до кого ви будете підключатися. Далі має спитати пароль...
Запустив - просить адресу. Це і є ip потенційного адресата?
Довго набираю відповідь, даруйте. Вже пояснив вище, про неможливість встановити.
Який пароль? Мій рут йому підійде?
це має стати вам у пригоді...http://enter.lviv.ua/forum/index.php?topic=1436.0
гадаю, debug джерела можна і не активовувати... це зайве...
Я так і не зрозумів чому. tightVNC не залежить від КДЕ. В Мандріві два пакети tightvnc та tightvnc-server встановлюються з джерела Main32.А терміналів купа в репозиторіях лежить (якщо konsole у вас не встановлено), наприклад є gnome-terminal або lxterminal або terminal або xterm або aterm.
cmd
При спробі встановити tightvnc-server отримую - Вибачте, наступний пакунок не можуть бути вибрано: - tightvnc-server-1.3.10-3mdv2010.1.x86_64 (через незадоволеність x11-server-xvnc)
Питання не до терміналу. Після ведення Код: [Вибрати]cmd отримую на вибір 4
Це говорить про те, що цей пакунок вимагає x11-server-xvnc якого нема в 2010.1...Спробуйте звантажити ftp://fr2.rpmfind.net/linux/Mandriva/official/2010.0/x86_64//media/main/release/x11-server-xvnc-1.6.5-1mdv2010.0.x86_64.rpm а потім його встановити. Після встановлення x11-server-xvnc має встановитися tightvnc-server..
Це взагалі віндова команда.Перечитайте ще раз уважно мою Відповідь #6 (оффтопік на цьму форумі це вінда...)Якщо у вас не запускається konsole, встановіть один з терміналів перелічених в Відповідь #16.
Спробував встановити x11-server-xvnc. Не встановлюється через ще якусь незадоволенність.
Це взагалі віндова команда... Це її потрібно вводити у віндовсі? Бачив я якусь консоль там. В Тотал Командері. здається.
Ще відкрите питання з IP адресою того довбаного віндовоза.
То подивіться, що йому не вистачає, знайдіть на rpmfind.net той пакунок відповідного дистру 2010.0 і встановіть.
Можна зробити простіше, тимчасово підключити репозиторії від 2010.0 і встановити tightVNC.2010.0, тоді він сам встановить всі залежності..
cmd - це і є віндова "консоль". Там і треба вводити консольні команди на кшталт ipconfig. Пуск-Виконати-cmd-ok
ipconfig вам у поміч.
ping xx.xx.xx.xx - де xx.xx.xx.xx ip-адреса комп’ютера, якого хочете побачити.
Остання консултація перед штурмом віндовозаЦитата: Ign1111 від 2011-03-27 08:32:12ping xx.xx.xx.xx - де xx.xx.xx.xx ip-адреса комп’ютера, якого хочете побачити.vnc сервер на віндовозі має бути активований?
[olehmk@localhost ~]$ ping xxxxxxxxxxxxPING xxxxxxxxxxxx 56(84) bytes of data.64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=1 ttl=128 time=1.47 ms64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=2 ttl=128 time=7.51 ms64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=3 ttl=128 time=5.37 ms64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=4 ttl=128 time=21.7 ms
Запустив VNC на віндовозі,
увів IP згідно ping xx.xx.xx.xx.
Отримав: ( де xxxxxxxxxxxx - уведена ip адреса)Код: [Вибрати][olehmk@localhost ~]$ ping xxxxxxxxxxxxPING xxxxxxxxxxxx 56(84) bytes of data.64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=1 ttl=128 time=1.47 ms64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=2 ttl=128 time=7.51 ms64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=3 ttl=128 time=5.37 ms64 bytes from xxxxxxxxxxxx icmp_seq=4 ttl=128 time=21.7 msі т.д досі триває
Через KRDC не можу спробувати, потрібна інформація про якийсь шлюз. Де її взяти?
Надає щоразу трохи іншу адресу, а 2ip.ru ще іншу.
На яку орієнтуватись?
Для пінгування зовсім необов’язково запускати VNC сервер.
Як зрозуміти написану вами рекурсію?
Щось ви намішали все на купу.
Еее... Розкажіть будь ласка, як у вас зв’язані ті два компи? Через провайдерів чи є внутрішній звя’зок?
Те що ip змінюється, це означає, що та ip адреса, що надає провайдер динамічна.
От я тільки не зрозумів кого ви пінгували, якщо ви не знаєте ip-адрес другого комп’ютера? Самі себе пінгували?
Без запуску VNC сервера взагалі нічого не відбувається,
а рекурсія почалася, коли запустив сервер на віндовозі і увів з консолі одну із IP.
Від телефонної розетки прокладено кабель до модема, від модема - до світчера, від світчера - один кабель до моєї машини, а другий - до іншої.
І як тепер? Вбивати представника провайдера чи є гуманніший спосіб?
Надіявся, що віндовоза...