Автор Гілка: Навіщо потрібно завжди оновлювати інформацію в репозиторіях  (Прочитано 2528 раз)

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
  • дописів: 29
Навіщо потрібно завжди оновлювати інформацію в репозиторіях ( sudo apt-get update).
І чому всі завжди користуються останніми версіями дистрибутиву? Якщо всім так не подобається Юніті, хай встановлять Убунту 10.04 з гномом 2.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Не інформацію в репозиторіях - інформацію про вміст репозиторіїв.
Якщо ви використовуватиме стару інформацію при оновленні, скажімо, тестової гілки, цілком можливо, що стара інформація буде посилатися на пакунок, що був оновлений, і в репозиторії просто більше не буде такого файлу.
/me використовує debian testing, і про Юніті лише чув :P
Принаймні для мене проблема старих дистрибутивів в тому, що зараз важко знайти додаткові пакунки для них, а при збиранні своїх втикаєшся у несумісність інтерфейсів, якщо тобі потрібна нова версія з-за якоїсь фічі, та й морока ще та.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Навіщо потрібно завжди оновлювати інформацію в репозиторіях ( sudo apt-get update).
Пакунки в репозиторії можуть змінюватися — от інформацію про зміни ви отримуєте.
І чому всі завжди користуються останніми версіями дистрибутиву? Якщо всім так не подобається Юніті, хай встановлять Убунту 10.04 з гномом 2.
А з чого ви взяли, що всі?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
Цитата
Крім убунти є купа нормальних дистрбутивів без юніті. Якщо вам подобається сидіти зі старими дірками - будь ласка.

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
  • дописів: 29
Дякую. Про репозиторії зрозуміло.
А про нові версії, я зрозумів що коли закінчується підтримка старої версії більше не додається пакунків в її репозиторії. (Якщо не правильно зрозумів, виправте). Чи можна додати репозиторій з нової версії (наприклад 12.04) в стару (10.04)? І чи будуть там працювати всі пакунки?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Загалом таке можна зробити, можна також призначити новішому репо менший пріоритет, але є перспектива автоматично оновитися до нової версії системи через залежності нововстановлених пакунків. Можливість неправильної роботи новіших програм також існує.
Загалом, розводити такий зоопарк пакунків у системі не рекомендується.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
Дякую. Про репозиторії зрозуміло.
А про нові версії, я зрозумів що коли закінчується підтримка старої версії більше не додається пакунків в її репозиторії. (Якщо не правильно зрозумів, виправте). Чи можна додати репозиторій з нової версії (наприклад 12.04) в стару (10.04)? І чи будуть там працювати всі пакунки?
(Готові, двійкові інсталяційні) пакунки працюють здебільшого лише в тому оточенні, в якому вони були створені. В них усі залежності стосуються тих версіями бібліотек, з якими вони були компільовані. Якби було инакше, не створювали б debian backports. Якщо компілювати програми самостійно (або збирати зі спеціяльних src-пакунків), шанси використавувати свіжі пробрами на старій системі більші.

АЛЕ. Тут треба враховувати, що Linux розвивається плавно і постійно. Нема такого, як у Windows, що нові версії випускають раз на кілька років.

Дуже часто в тій чи иншій бібліотеці за певний час відмовляються від старих інтерфейсів на користь новим. Тому завжди є імовірність того, що навіть компілюючи програму з джерельного коду, вам доведеться оновлювати і якісь бібліотеки.

АЛЕ.
Я раджу користуватись свіжою системою. Для Linux свіжіший не означає повільніший. Часто навпаки. Ядро вдосконалюється, користувацькі програми вдосконалюються. Якщо вам не подобаються нові десктопи на шкталт GNOME3 чи Unity (мені, наприклад, крім них ще KDE 4 не подобається), спробуйте щось альтернативне, не пошкодуєте (наприклад XFCE). Не бійтесь використовувати свіжу систему.
« Змінено: 2012-07-02 21:49:19 від Yury_Bulka »
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм