дебіан, убунту (як кому - мені чесно кажучи трохи не те, але я ССЗБ ) магенто - але бажано щоб стояли таки кеди - найбільш людські.у самого Xubuntu - не скажу, що б ідеально... є глюки з деякими іграми, були проьлеми коли хтів компіз запустити , дещо залишилось після лівих репозиторіїв, АЛЕ якщо користуватись лише тим, що пропонується - ніц страшного - добрий приклад сусіда - який вже більш року користується кубунтою - студентАле наступна моя ОС буде дебіан - або Фряха -
Пан, котрий зачав почав цю тему, в запитанні згадував про нетбук. На мою думку, використовувати "кеди" на такому девайсі просто не раціонально, враховуючи всю їх масивність зі свистілко-перділковою наповненністю.--З.І. а дебіан мала б бути першою Вашою ОС.. ))
тоді миш :-)
З.І. - убунту перекладається "я не зміг налаштувати дебіан "
вітаю, апну тему, тільки ситуація протилежна, потрібен дистриб"ютив без графічної оболонки, чим полегший. консольне введення не лякає, за задумкою ноут 32-біт буде використовуватись, як панель приладів на авто (буде автозапуск одного застосунку), інтернету, жпсу поки не планую, хоча... як я зрозумів, що можна використати будь який дистриб"ютив без х-сервера, що порадите, найчастіше проскакує мінт?
Я зазвичай для мінімальних систем використовую debootstrap, потім роблю чрут і доставляю ядро, завантажувач, що ще треба, створюю користувача, видаю йому права sudo. Деплоїться на фінальну систему це або прямо з чрута, або розпакуванням тарболу, chroot і grub-install.