Як образливо, коли набрав до дідька й якусь фігню робиш, що все попадаєMySQL показала відверто свої недоліки, те що з-за різних глюків M$ середовища все падає іноді й б'єть база, це одне. Наспавді проблема в тому, що сам MySQL ще не доріс до стандартів баз данних й є неповноціннию в цьому плані. Відсутність foreign key й відносно нерідкі втрати крос-записів самим додатком, що мусить утримувати всю логіку, призводило до потреби вручну відловлювати осиротілі запили, що суттєво підглюкували роботу системи.
Використовуйте InnoDB як тип бази та MySQL 4.1, 5.x - там є і FK і транзакції. Плюс не забудьте підтюнити MySQL під свої потреби - подивіться в "SHOW STATS;" де які ліміти недостатні й збільшіть їх. Я зараз цілком задоволений надійністю MySQL з InnoDB (база - 2x900M, кількість запитів зараз: 80-100 тсч. на день).
Я користувався цими статтями коли тюнив MySQL:
Особисто я б радив Вам використовувати Mono та PostgreSQL для такого класу задач. З Mono найменше проблем при розробцi ПЗ, помилки в якому можуть коштувати дуже дорого, до того ж iнфраструктура Mono/.net на сьогоднiшнiй день досить сильно розвинута. Ну а Postgre - IДВВ (це по типу ИМХО ), надiйна i швидка СУБД.
У світлі останніх гілок виникла ось задумка...Маю кілька замовлень на автоматизацію складу, каси та виробництва у нашому містечку. По ряду причин потрібно саме писати програми з нуля, а не використовувати існуючі. Первинно хотів (інерція мислення ;о) ) писати на звичних для мене дельфі+інтербейз, але подумав ось, що є чудова нагода перевести хоча б одне маленьке містечко на лінукс
Цікава тема написання плагіна до броузера з доступом до ком порта, абочи можливо це зробити на javascript.
Ну якщо JS має доступ до файлової системи, то var comport=new File("/dev/ttyS0");