Автор Гілка: Дитячий пітон  (Прочитано 10969 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Re: Дитячий пітон
« Відповідей #30 : 2007-01-09 10:52:36 »
Цитата
Дивно - в оригіналі стоять дієслова а в перекладі - іменники. НМВД, мало б бути "друкуй(і)" замість "друк(і)".
Та виправити не проблема. А чому ви вважаєте, що в оригіналі дієслово? Воно там здається не відрізнити так просто одне від одного.
Тому що це імперативна мова і там стоїть дія, яку повинен виконати комп'ютер. :-) Якби це була декларативна мова, то там би стояло щось інше.
« Змінено: 2007-01-09 10:52:53 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #31 : 2007-01-09 11:38:19 »
При такому підході у мене залишився лише один аргумент - англійська набагато лаконічніша і тому органічніше виглядає в якості бази для мови програмування.

Це просто проблема імперативних мов - комп'ютеру треба детально розжувати що, як і коли треба зробити, тому виходить великий об'єм тексту. В асемблері взагалі скорочення використовують. Перевага англійської в тому що в англійській багато коротких слів, до того ж як правило дієслова ніяк не відрізняються від іменників крім контексту використання. Взагалі, AFAIK, в англійській дві мови - мова коротких слів (для яких практично немає ніяких правил) і мова довгих слів (які складаються з коренів, суфіксів, префіксів...).

В декларативних мовах особливості англійської мови не тільки нівелюються (опис чогось має приблизно однаковий об'єм на більшості мов, якщо є відповідні терміни) але й заважають - напевно саме тому досі не створено мову п'ятого покоління.
[Fedora Linux]

Відсутній tabajara

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #32 : 2007-01-10 14:51:21 »
Мені здається протіше було б не лазити по сорсах пітона і правити все підряд, а написати якийсь простенький парсер, наприклад, на yacc який би перекладав "український пітон" на звичайний.

Відсутній Веприк

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Pythonic man
« Відповідей #33 : 2007-01-20 00:19:11 »
Здається про це ніхто не згадав, але в Пітоні в базовій комплектації з давніх часів є стандартний модуль черепашка turtle , який виконує те що ви робите в модулі Робот.
 А стосовно транслятора справді раціональна ідея, простіше написати простенький транслятор скажімо НАМ (Навчальної Алгоритмічної Мови) в Пітон, тоді й не потрібне буде змішування англійських ключових слів.
Мої рефлексії на довкілля http://blog.sasnyk.name

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #34 : 2007-03-23 13:05:33 »
Оце читав я і думку гадав.....

1. якось витягнув (чи витягнув  ::)чи тільки думав витягти? ...  :-? ) я з нету французький лінукс для дітей. і подумав я , щоби гарно було б і український мати такий же. і всім роздавати діткам. А те що вони зробили французькою, то я їх розумію - вони ж ДЛЯ СВОЇХ діток робили... От тільки французьку я не дуже знаю.

2 . якось я зацікавився такою собі віндоподібною системою Феймлікс. Спочатку скачав 1.2 і.... ммммдя! інтерфейс ТІЛЬКИ португальський або  іспанський! (зроблено ж в Латинській Америці - Чилі та Бразилія). Гарно виглядає, працює, .... але ж... навіть заявлена альфа-англійська (як гордо звучить - альфа! - я щоправда так нічого АНГЛІЙСЬКОГО і не побачив, видно альфа - це просто всім голосно сказати, що ми зробимо це. КОЛИСЬ зробимо.) жодного англійського слова не вичавила....

а так... дуже ВІНДОподібна системка.

ПС. зараз вже є версія феймлікс 1.3  так і не зрозумів, чого треба було її випускати - ніяких наче змін, аанглійська така ж альфа  :-[ :P

+1 за мавпи. я анектдот чув, тільки під іншою назвою. і те, що то  був такий науковий дослід.... ;-)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #35 : 2007-03-23 13:17:22 »
/me подивився на скріншот і відгриз собі ногу - іншого способу врятувати мозок від крововиливу на лишилось.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #36 : 2007-03-23 13:37:32 »
Цитата
* Cthulhu подивився на скріншот і відгриз собі ногу - іншого способу врятувати мозок від крововиливу на лишилось.

Невже вона в нього відросте нова?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #37 : 2007-03-23 13:40:06 »
Цитата
* Cthulhu подивився на скріншот і відгриз собі ногу - іншого способу врятувати мозок від крововиливу на лишилось.

Невже вона в нього відросте нова?

Там тентаклі, має відрости.