Автор Гілка: Боти?  (Прочитано 3698 раз)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
Боти?
« : 2007-07-25 17:11:44 »
Не так вже й давно я говорив про те, що потрібно заповнювати багато форм, і noddeat сказав "треба написати бота" :). Хотілось би більше дізнатися про це - що саме являє собою бот, це програма чи щось назразок сервісу чи скрипт? І бажано б почути рекомендації про те як навчитись їх писати, точніше, де знайти хорошу інфу.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Боти?
« Відповідей #1 : 2007-07-25 17:20:53 »
Поговоріть на цю тему з ALICE. ;)
« Змінено: 2007-07-25 17:21:10 від Cthulhu »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #2 : 2007-07-25 18:03:10 »
В принципі - бот - це просто, якщо знаєш яку форму заповнювати. Тобто якщо там фіксована кількість полів вводу й відомі їх назви, то бот - це дуже просто. Я свого часу написав простенького бота на shell, що міг повзати по ЩоДО й писати дописи :).
Все що треба для цього знати - як працює http, тут найліпше по ходу розробки бота читати стандарт.
Якщо форми невідомо які - тут складніше, треба по-перше парсити html на предмет форм (але це порівняно нескладно), а по-друге вибудовувати якісь аналізатори назв полів для визначення що туди пхати...
« Змінено: 2007-07-25 18:03:18 від ISBear »

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
« Відповідей #3 : 2007-07-25 21:15:18 »
То боти, виходить, призначені тільки для роботи з www?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #4 : 2007-07-25 21:37:24 »
Боти бувають різні. Те що навів пан Cthulhu - бот, що розмовляє з людьми. В будь-якій формі - irc-чат, чи просто локальна машина. Те, про що говорив я - бот, що працює з html-формами. А якого вам треба - вирішувати вам... Взагалі, бот, здається, є скороченням від робота, тобто має досить широке значення

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2007-07-25 22:30:28 »
Боти бувають різні. Те що навів пан Cthulhu - бот, що розмовляє з людьми. В будь-якій формі - irc-чат, чи просто локальна машина.
До речі, я тут одночасно розмовляв зі знайомим і з ALICE... Знайомий тест Тьюрінга не пройшов.

Відсутній Monarx

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
« Відповідей #6 : 2007-07-26 22:00:05 »
До речі, я тут одночасно розмовляв зі знайомим і з ALICE... Знайомий тест Тьюрінга не пройшов.

Вибачте за офтоп, от про машину Тюрінга чув, а про тест ні, якщо можна в кількох словах про це розповісти.

П.С. якщо важко чи просто нема бажання, то просив би так і сказати. Тоді вже спитаю в гугла чи яндекса ....

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-07-26 22:22:46 »
Тест Тьюринга має на меті визначити походження співбесідника - то машина чи людина.
Пройденим вважаеться тоді, коли суддя не може відрізнити відповіді комп'ютера від людських.