Автор Гілка: Парсер config файлів для С  (Прочитано 2481 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Мої вітання!

Потрібна бібліотека для С, парсер конфігураційних файлів. Покищо нічого серйозного, більшість значень типу тих, що в ini фарматі, але пізніше можуть знадобитися серйозніші речі.

Знайшов в репозитарії Debian`а (не було доступу до інтернету, довелося якось викручуватись) дві бібліотеки: libconfig та libconfuse. Друга виглядає пристойнішою, і ї від неї залежить більшість пакунків, тому покищо зупинився на ній, але думаю спитати вашої думки, мо' є щось більш використовуване, бо дуже не хочуться створювати для користувачів дурні залежності від пакунків, яких немає у багатьох дистрах. Заздалегідь дякую!

Михайло Даниленко

• Гість
Re: Парсер config файлів для С
« Відповідей #1 : 2008-01-21 12:41:27 »
Може yaml?

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2008-01-21 13:39:12 »
Може yaml?
Ні, ні, наразі мені потрібно розпарсити вже готовий конфіґ у вигляді ini файлу, а вже, що використовувати для власних потрібен я знайду. Дякую за відповідь!

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2008-01-21 13:49:36 »
В мене ні на РХЕЛі, ні на Арчі libconfig та libconfuse і близько нема. Я, направду, вперше про них чую. Тому, якщо ви вирішите використати щось подібне, екзотичні залежності будуть. Ви, очевидно, збираєтесь вашу програму опублікувати? Пропоную такі варіанти:
1. Плодити залежності і використати бібліотеки які ви знайшли.
2. Написати свій парсер, відповідно до ваших потреб. Особисто я так би і зробив. Можна навіть видерти потрібний код із libconfig - воно по LGPL.
3. Знаю, це звучить жахливо, але, оскільки ви ще явно не визначились, що саме вам треба... XML. Парсер гарантовано є в будь-якому дистрибутиві. Але це можна розглядати лише як прийнятний варіант для програм з UI для створення конфігурації. Тільки фашисти можуть заставляти користувачів правити XML-конфіги руками.

До речі, якщо будете шукати ще якісь альтернативи... подивіться код devilspie, там чудовий формат конфігів. І парсер, фактично, готовий - бери й використовуй.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #4 : 2008-01-21 14:11:38 »
fscanf() -- рулить. Мабуть, тим наразі і обійдуся, а вже коли треба буде конфіги для своїх програм, використаю якусь сторонню бібліотеку. Дякую!

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2008-01-21 16:43:34 »
http://ndevilla.free.fr/iniparser/

В Самбі також є iniParser.
[Fedora Linux]