Автор Гілка: Сервак - висілка  (Прочитано 3157 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Сервак - висілка
« : 2008-01-23 15:44:42 »
Підкажіть, де нарити документацію, або просто підкажіть, як писати проги, які підвисають в пам'яті ловлять всілякі там сигнали, послані їм іншими прогами і виконують всілякі там дії (які саме - я їм в коді понаписую ;) )
А заодно, скажіть, щоб не мучився - яка команда дозволяє відірватись процесу від термінала так, що той тавіть після виходу користувача продовжує працювати.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
Re: Сервак - висілка
« Відповідей #1 : 2008-01-23 18:49:16 »
А заодно, скажіть, щоб не мучився - яка команда дозволяє відірватись процесу від термінала так, що той тавіть після виходу користувача продовжує працювати.

nohup здається.
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-01-23 21:36:06 »

nohup здається.

Не вірно здається. Правильна відповідь: screen.

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2008-01-24 19:31:50 »
Підкажіть, де нарити документацію, або просто підкажіть, як писати проги, які підвисають в пам'яті ловлять всілякі там сигнали, послані їм іншими прогами і виконують всілякі там дії (які саме - я їм в коді понаписую ;) )

Про демони? Так, все залежить від вибору мови. У С є така цікава функція daemon(2), яка переводить процес у фон, відлучає його від терміналу, робить лідером групи, переганяє у корінь ФС і всього-то.
Якщо ж йдеться про скрипт оболонки, то дійсно nohup(1) вам до рук…
« Змінено: 2008-01-24 19:32:15 від sakhnik »
Життя — це диво!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2008-01-26 15:24:53 »
ги, цікава тема для холівору: screen vs nohup. Я однозначно за screen: мегазручна штука, коли по ssh треба щось запустити, що буде працювати після розірвання з’єднання + можливість в будь-який момент вивести процес з фону й подивитися стандартний аутпут.
« Змінено: 2008-01-26 15:26:08 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2008-01-26 22:48:44 »
ги, цікава тема для холівору: screen vs nohup. Я однозначно за screen: мегазручна штука, коли по ssh треба щось запустити, що буде працювати після розірвання з’єднання + можливість в будь-який момент вивести процес з фону й подивитися стандартний аутпут.
Мабуть, це залежить від самого сервера. Якщо він розроблений для роботи у фоні, то скоріше за все повідомлення будуть летіти не у стандартний вивід, а в системний журнал.
Це більше справа смаку. Пам’ятаєте класичне “механізм, а не політика”? — Так це про нас: пропонують принаймні два шляхи вирішення, але не змушують до жодного.
Життя — це диво!

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #6 : 2008-01-27 23:02:57 »
ги, цікава тема для холівору: screen vs nohup. Я однозначно за screen: мегазручна штука, коли по ssh треба щось запустити
що буде працювати після розірвання з’єднання + можливість в будь-який момент вивести процес з фону й подивитися стандартний аутпут.

а як на мене - то це схоже на порівняня шо швидше - біле чи квадратне?

Якщо треба по ssh в теміналі командів там позапускати, вийти, а потім вернутись в сесію і не втратити інтерактивність - то тут screen рулить. Ато дуже неприємно, коли в ремоут-сесії запускаєш wget якогось великого контенту що триває 8 хвилин, а сесія на 5 хвилині відрубається сервером бо за цей час жодної кніпочки не натиснули :-/

Ну а якщо потрібно по ssh в теміналі якийсь скрипт запустити в окремий процес в background, шоб він там собі постійо пиркав і більше нам до нього діла нема, то 'nohup cmd >>$LOGFILE 2>&1 &' саме воно.

Як писати проги - не знаю :), але валявся в мене десь перловий скрипт який працював за простенького демона:).
(Тут ше можна про shell-команду 'trap' згадати для повноти картини, воно вміє хавати сигнали і смикати вказані команди у відповідь );

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #7 : 2008-01-28 14:28:31 »
Сформулюю трохи ясніше: є програма - безтолоч унікальна призначена для відтворення структури рідини виходячи з експериментального структурного фактора. А оскільки повипендрюватись хочеться більше , ніж працювати - дірок повно, нові методи робіння кроків не повписувані - дерти і дерти її треба, поки не соромно буде її вільному суспільству показати (зараз вона настільки погано продокументована, що після місяця простою - тиждень розбираюсь, як з нею працювати).
То мені хочеться розділити робочий движок і інтерфейс (оскільки часу обчислення жеруть до біса (часом і на ніч залишав компа спати не давати) - движок хочу зробити "серваком"). А самого клієнта щоб можна було писати хоч на пітоні (хоч з самим пітоном ще теж треба розібратись, але зараз річ не про те).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.