Автор Гілка: перехід із Windows DELPHI <-> Linux ???????  (Прочитано 15420 раз)

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
Re: перехід із Windows DELPHI <-> Linux ???????
« Відповідей #30 : 2008-11-30 23:05:18 »
дякую.
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2008-12-01 00:23:00 »
та я розумію, але синтаксис с++ мені більше до вподоби. та й не можу
я скакати: c++ - pascal і так з циклічними коливаннями.  ;)
/me надумав замовити собі футболку з написом "Дякую, Боже, що я не програміст".

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
« Відповідей #32 : 2008-12-01 02:03:42 »
/me думає, шо це правильно. бо чекати ранком запуску власного конструктора, ввечері вручну прописувати параметри в мозку, щоб заснути, розглядати об*єктні моделі і т.п. На жаль, глюки не видумані  :o  :P :-/  ;)

отакі ми - програмери))  :D  8-)
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #33 : 2008-12-01 10:59:10 »
Дельфя? Борладн ципепе білдер? Синтаксис до вподоби?
отакі ми - програмери))  :D  8-)
s/програмери/бидлокодери/

Fixed. Ballmer has your brain. Куди котиться цей світ...

/me надумав замовити собі футболку з написом "Дякую, Боже, що я не програміст".
Та ладно, ваш брат адмін теж буває з префіксом=) Я можу розказати тобі пару життєвих історій, наприклад як мені у відповідь на ріквест подзвонили з SA і спитали, що таке ssh.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #34 : 2008-12-01 12:04:57 »
Та ладно, ваш брат адмін теж буває з префіксом=)
[smiley=35.gif]
Я можу розказати тобі пару життєвих історій, наприклад як мені у відповідь на ріквест подзвонили з SA і спитали, що таке ssh.
[smiley=suicide.gif]
Тут моє керівництво інколи буває, тому я промовчу з приводу цього конкретного випадку.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #35 : 2009-01-06 09:47:44 »
Ну і чим, наприклад, Lazarus відрізняється від Delphi? Навіщо той забутий Kylix?

На знімку: Lazarus-Qt 0.9.27.

Підказка: ще й інтерфейс українською увімкнути можна. Цим і відрізняється

Відсутній StarWolf

• Кореспондент
  • дописів: 109
  • Олхімік
« Відповідей #36 : 2009-01-24 13:03:39 »
Отже, якщо відкинути дурні поради типу "переходьте на ..."., яке середовище  під ОС Linux максимально близьке до Codegear RAD Studio 2009? Якщо у вас немає відповіді, то про python & company не пишіть. Мені зараз не до плюсів чи мінусів, а просто потрібне нормальне середовище на зразок вказаного вище.
[Arch Linux] [Awesome WM]

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #37 : 2009-01-24 13:57:25 »
Отже, якщо відкинути дурні поради типу "переходьте на ..."., яке середовище  під ОС Linux максимально близьке до Codegear RAD Studio 2009? Якщо у вас немає відповіді, то про python & company не пишіть. Мені зараз не до плюсів чи мінусів, а просто потрібне нормальне середовище на зразок вказаного вище.
Крім Lazarus є ще KDevelop (майже всі популярні мови), але він зорієнтований на C, Python тощо, і у майбутній версії взагалі не підтримуватиме Pascal (наскільки мені відомо поки що). Якщо ж вам просто треба наваяти інтерфейс (це іноді також називають RAD ;-)), то підійде QtCreator (зараз дуже швидко розвивається). Що є для GNOME на  жаль не знаю (Anjuta? Code::Blocks?)... :-[
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #38 : 2009-02-04 15:37:10 »
Що є для GNOME на  жаль не знаю (Anjuta? Code::Blocks?)... :-[
VIM під gnome-terminal  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #39 : 2009-02-16 10:09:37 »
Я думаю, треба розділити інструменти по при призначенню. Це приблизно, але...
С - для системних речей, пов'язаних з ядром, драйверами, або й для більш "повсякденних" речей, але це вже на смак розробника.
С++ та крос-платформні бібліотеки /Qt/Gtkmm/wxWidgets - для програм з ГІК-овкою :)
Java - серверні технології та вєб, ГІК - при бажанні, від смаку розробника.
Python та інші - для швидкого прототипування, для "затичок", для аматорства (не лайтесь, фани! :) )

З моєї точки зору, С++/Qt на сьогодні найбільш оптимальний вибір по зручності, крос-платформності, гнучкості.
Але і Java не буде зайвою.

Що стосується .Net/C#/Mono - вибачте, ненавиджу, бо там відомо чиї вуха стирчать. А паскалі різного ґатунку - то забавка для студента, прошу пардону. Сам бавився, було діло, під ДОСом, але забув як ото старша дитина забуває про соску :)
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #40 : 2009-02-17 22:20:15 »
А паскалі різного ґатунку - то забавка для студента, прошу пардону. Сам бавився, було діло, під ДОСом, але забув як ото старша дитина забуває про соску :)
Ну не завжди. Інколи набагато простіше написати щось на паскалі (той же Lazarus+Freepascal) і воно елементарно запрацює на трьох платформах, викоритовуючи рідні елементи керування (на відміну від QT/GTK/wxWidgets).
Та і серйозні речі на паскалі також пишуться (Skype кажуть, але точно не знаю).
Взагалі головне - то не мова програмування, а голова програміста. А якою мовою викласти думки... хіба то важливо?
--
Сам зараз на Lazarus програму пишу на замовлення. Річ приємна, але ще глюків багато....

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #41 : 2009-02-19 00:51:59 »
Я думаю, треба розділити інструменти по при призначенню. Це приблизно, але...
С - для системних речей, пов'язаних з ядром, драйверами, або й для більш "повсякденних" речей, але це вже на смак розробника.
С++ та крос-платформні бібліотеки /Qt/Gtkmm/wxWidgets - для програм з ГІК-овкою :)
Кому гік, а кому був єдиний вихід до сьогоднішнього часу писати комерційні программи на wxWidgets/WxGTK

Java - серверні технології та вєб, ГІК - при бажанні, від смаку розробника.
Java зараз губиться, серверні технології та web лишились в "ентерпрайзі", та на linux.org.ru =)
Так, так дійсно java аплети і додатки подекуди гарна річ.
Python та інші - для швидкого прототипування, для "затичок", для аматорства (не лайтесь, фани! :) )
Не забувайте це просто скриптова мова, яка попросту завоювала велику популярність своєю простотою і іноваційністю (згадайте Lua,smalltalk). А скриптові мови в теперішніх проектах дуже необхідна річ.
З моєї точки зору, С++/Qt на сьогодні найбільш оптимальний вибір по зручності, крос-платформності, гнучкості.

Але і Java не буде зайвою.
А якже не погодитись, тільки в Qt мені завжди неподобалась система відрисовки віджетів, розмазня та й годі (є десь бачив в кінці того року обіцяли переписати цю систему).

Що стосується .Net/C#/Mono - вибачте, ненавиджу, бо там відомо чиї вуха стирчать.
Вуха вже обрізали, їх немає, де ви їх бачите?
M$ буде судитися за код mono ? (SCO вже подох зі своїми судами).
.net/mono по суті реінкарнація jvm, тільки тепер це дійсно нормальний фреймворк.
LUG irc.id.km.ua

Praporshic

• Гість
« Відповідей #42 : 2009-02-19 08:01:25 »
Що стосується .Net/C#/Mono - вибачте, ненавиджу, бо там відомо чиї вуха стирчать.
Вуха вже обрізали, їх немає, де ви їх бачите?
M$ буде судитися за код mono ? (SCO вже подох зі своїми судами).
.net/mono по суті реінкарнація jvm, тільки тепер це дійсно нормальний фреймворк.
І «це» зветься «нормальний фреймворк»? У «цього» обрізали вуха? Дайте-но машину часу, хочу подивитись, як воно у 2000009-му році....