та я розумію, але синтаксис с++ мені більше до вподоби. та й не можуя скакати: c++ - pascal і так з циклічними коливаннями.
отакі ми - програмери)) 8-)
/me надумав замовити собі футболку з написом "Дякую, Боже, що я не програміст".
Та ладно, ваш брат адмін теж буває з префіксом=)
Я можу розказати тобі пару життєвих історій, наприклад як мені у відповідь на ріквест подзвонили з SA і спитали, що таке ssh.
Ну і чим, наприклад, Lazarus відрізняється від Delphi? Навіщо той забутий Kylix?На знімку: Lazarus-Qt 0.9.27.
Отже, якщо відкинути дурні поради типу "переходьте на ..."., яке середовище під ОС Linux максимально близьке до Codegear RAD Studio 2009? Якщо у вас немає відповіді, то про python & company не пишіть. Мені зараз не до плюсів чи мінусів, а просто потрібне нормальне середовище на зразок вказаного вище.
Що є для GNOME на жаль не знаю (Anjuta? Code::Blocks?)...
А паскалі різного ґатунку - то забавка для студента, прошу пардону. Сам бавився, було діло, під ДОСом, але забув як ото старша дитина забуває про соску
Я думаю, треба розділити інструменти по при призначенню. Це приблизно, але...С - для системних речей, пов'язаних з ядром, драйверами, або й для більш "повсякденних" речей, але це вже на смак розробника.С++ та крос-платформні бібліотеки /Qt/Gtkmm/wxWidgets - для програм з ГІК-овкою
Java - серверні технології та вєб, ГІК - при бажанні, від смаку розробника.
Python та інші - для швидкого прототипування, для "затичок", для аматорства (не лайтесь, фани! )
З моєї точки зору, С++/Qt на сьогодні найбільш оптимальний вибір по зручності, крос-платформності, гнучкості.Але і Java не буде зайвою.
Що стосується .Net/C#/Mono - вибачте, ненавиджу, бо там відомо чиї вуха стирчать.
Цитата: Олексій Лукін від 2009-02-16 10:09:37Що стосується .Net/C#/Mono - вибачте, ненавиджу, бо там відомо чиї вуха стирчать.Вуха вже обрізали, їх немає, де ви їх бачите?M$ буде судитися за код mono ? (SCO вже подох зі своїми судами)..net/mono по суті реінкарнація jvm, тільки тепер це дійсно нормальний фреймворк.