Автор Гілка: Intellisense (контекстні підказки) в Лінукс  (Прочитано 1911 раз)

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
Недавно перейшов на Лінукс. Поки займався захоплюючою справою налагоджування системи, драйверів, пошуку потрібних програм, підключенням і такими іншими проблемами, вирішення яких гріє душу лінуксоїда, про програмування не згадував.
Але зараз хочу нарешті знову почати програмувати і шукаю середовище для роботи. З мовою визначився давно - С++ (трохи шкодую, що Паскалем і усім дельфіподібним під Лінуксом особливо не займешся, але чого нема, того нема). Хочу узятися за Qt і STL, а тому потребую середовища з гарною допомогою та підказками; згоден, що для алгоритмічних задач цілком достатньо gedit’а чи чогось подібного, а от для великих бібліотек з купою констант, класів, функцій хотілось би щось зручніше. Перепробував Анджуту (враження далеко не найприємніші), КДевелоп (писати новачку там не зовсім зручно - він створює купу файлів у проекті), зовсім недавно Екліпс (підказки жалюгідні, але загалом непогана річ).
Скажіть, будь ласка, чи часто ви користуєтеся Інтелісенсом (контекстними підказками, які так гарно організовані в Дельфі і останніх Віжуалах) і чи настроюються усі ці IDE для ефективної роботи з ними.
Або якщо йдеться про зв’язку текстовий редактор + gcc, скажіть, чи є плагіни для нормального автодоповнення коду на С++ і для яких редакторів.
Якщо ні, то як саме пишете код - постійно переключаєтесь на довідку, тримаєте хорошу книжку під рукою, виштудійовуєте усі потрібні функції та класи наперед чи ще якось
Вдячний за допомогу.

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46

Все, питання знімається. Code::Blocks - те, що треба для новачка (навіть більшість опцій налаштована так, як мені звично  ;))

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
Потроху розбирайтесь з make файлами, звичайно зараз писати самому make файли велика морока (хоча багато розробників приділяє цьому багато уваги), тому для великих проектів використовують Automake/Autoconf, cmake і їм подібні. Якщо коло задач навколо qt, то є чудова документація по системі збірки qmake
http://doc.trolltech.com/4.5/qmake-project-files.html
з 4.5 є вже мінімалістична IDE QtCreator, мені в ній сподобалось те що вона автоматично хватає будь-які зміни в файлі проекту, трохи незвичне переключення між файлами проекту, але згодом зрозумів що так дещо зручніше.
На жаль поки немає інтеграції з іншими системами збірки окрім qmake. Під час користування тільки рази 2-а підвисала кілька десятків секунд, ні разу не падала. До речі редактор дуже строгий до помилок, і зразу підкреслює неточності.
gdb щось там реально підвисає, відлагодження з під консолі.
LUG irc.id.km.ua