Автор Гілка: Середовище розробки  (Прочитано 31802 раз)

dusoft

• Гість
Re: Середовище розробки
« Відповідей #15 : 2005-03-26 15:04:58 »
Мертвий в тому розумінні, що його ніхто не використовує.

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #16 : 2005-03-28 09:42:21 »
та ви шо, шановний? ??? як це мертвий? аж погляньте-но сюди: http://www.borland.com/kylix/. Kylix Open Edition вільно доступний для завантаження. Скачуйте - і впірьод!  ;D

Хоча Kylix ще є на борландівських сайтах, але цей проект уже більше не буде розроблятись (ні Kylix 4, ні патчі до попередніх версій). А кому потрібно використовувати програму, яка старіє з кожним роком і не враховує нових змін?

Відсутній Сергій Кузьменко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 92
  • Ubuntu Linux
« Відповідей #17 : 2005-03-29 05:53:09 »
Дійсно, схоже на те. Останні новини на їхньому сайті датуються 2002-м роком, хоча відкрито про закриття цього ПЗ ніде не говориться. Сорі.  :(

Відсутній vasia

• Дописувач
  • **
  • дописів: 50
  • Що новенького?
« Відповідей #18 : 2005-04-02 15:50:43 »

Тому у мене є питання:
Чим Ви користуєтесь для програмування?
Можете порадити хороше середовище для розробки типу Visual Studio але для Linux?
користуємось VisualStudio + VisualAssist ;D
десь 80% кода можно спокійно написати і віддебажити під віндою, головне грамотно писати кросплатформений код.
іноді виникає бажання поюзати "круті" тулзи - тоді конфігурю XEmacs (hint: запускай в ньому ecb якщо на с/с++ пишеш).
Якщо нема бажання займатися садомазохізмом з конфігами, або дістає зручність UI (номальний якщо пишеш свій проект, але коли треба ) - запускаю Eclipst + CDT.

А іноді треба зробити реальну роботу, за яку гроші платять і дедлайн на неї є  (тут  вже  не до криків про вільне ПЗ) -  запускаю Visual SlickEdit for Linux (в інете можно знайти "звільнені"  версії ;D).

ЗІ: з не названих ще тулзів використовую SourceNavigator (на sourceforge лежить) для розгрібання чужих проектів.
Ше варто буде подивитися на Aniuta 2, коли її нарешті зарелізять(відклали ше на місяць).
Do not adjust your mind, there is a fault in reality.

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
« Відповідей #19 : 2005-05-07 12:57:55 »
Vim я б не відніс до редакторів, що легко вивчаються.. в цьому плані Emacs більш інтуїтивний, але так сталося, що Vim я знаю набагато краще. Зараз збираюсь вивчити Emacs, оскільки його як середовище розробки використовує Prolog компілятор\інтерпритатор Ciao.

Взагалі, обидва редактора розраховані на редагування прогамного коду, і обоє мають можливість працювати з відладчиком. Ну а що ще потрібно для повного щастя? В кожного я знайшов якісь переваги і недоліки, але вибрати кращий з них ще не можу.

Графічне IDE покищо залиште, пізнайте потужність консольних програм ((=
Ubuntu 8.04

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #20 : 2005-05-10 20:18:30 »
А я тут того... vim або mcedit використовую. Коли гроші платять і дедлайн є. А чому? Дуже просто. Звик і вони _не заважають_ писати код.

Ну і якщо писати прикладуху не на C/C++ (о жах), а на мові вищого рівня, то час на розробку значно-значно скорочується.

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
« Відповідей #21 : 2005-05-12 18:47:29 »
Ну і якщо писати прикладуху не на C/C++ (о жах), а на мові вищого рівня, то час на розробку значно-значно скорочується.
А які використовуються "мови вищого рівня" для прикладного програмування?
Життя — це диво!

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #22 : 2005-05-13 01:48:54 »
Python, Perl, Tcl, Common Lisp, Scheme, Haskell... Продовжити?

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
« Відповідей #23 : 2005-05-13 10:11:45 »
Python, Perl, Tcl, Common Lisp, Scheme, Haskell... Продовжити?

Достатньо. Працюючи над комерційними проектами, я не можу собі дозволити використовувати скриптові мови. Хоча найбільш вузьким місцем є все-таки специфіка ПЗ.
Нещодавно помітив, що написані мною на С++ програми завдяки бібліотекам boost носять більш декларативний чи функціональний характер, ніж імперативний. Тому хочеться спробувати Хаскел чи Лісп. Власне, це я й хотів почути.
Життя — це диво!

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
« Відповідей #24 : 2005-07-13 09:29:46 »
Я так зрозумів тут всі професійні програмісти. Я таким не є, тому користуюсь mc. Для написання коротеньких програм на С для лабораторних робіт мені і цього вистачає.
« Змінено: 2005-07-13 09:32:50 від lpi »
debian

Відсутній sottm

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
  • GentooUK
« Відповідей #25 : 2005-07-18 16:59:14 »
Я програмую на C/C++/GTK+, так що можу вказати найкраще рішення саме для ціеї звязки. Як на мене Anjuta (anjuta.org) + Glade (glade.gnome.org) э найкращим вибором під Лінукс - інтуітивний інтерфейс, RAD технологія та багато корисних функцій. Стосовно Kylix можу сказати, що це дуже сира і не перспективна штука, даремно Borland поліз під Лінакс.
Свободу не спинити

Ігор

• Гість
« Відповідей #26 : 2008-12-02 23:01:19 »
Необхідно обрати мову і середовище програмування під ОС Linux, для розв'язування різноманітних алгоритмічних задач для підростаючих програмістів. Мова побинна бути популярною, щоб завжди можна було б отримати консультацію, мати зрозумілий синтаксис не переобтяжений різноманітними нюансами. Для мови повинно бути просте і зрозуміле середовище розробки. Головне, щоб діти не витрачаючи багато часу на вивчення синтаксису мови та конструктивних особливостей середовища могли б приступити до розв'язування задач. Окрім цього необхідно, щоб у дітей була можливість брати участь в змаганнях з програмування. На сьогодні я бачу наступне: 1) начебто є free pascal, але в нього такі глюки, що навіть найзапекліший паскаліст відмовиться на ньому писати під лінукс. 2) gnu pascal, про використання цього компілятора взагалі нічого знайти не можна. До того ж потрібно працювати з gdb окремо, оскільки до середовища він чомусь не підключається.
Можна вибрати Python з середовищем Eric, це взагалі ідеальний варіант. З початківцями можна поганяти черепашку. Той хто знає іншу мову, пітона вивче швидко. Але... пітона не використовують на змаганнях :(. Залишаються РНР,С та С++. Використовувати РНР для алгоритмічних задач смішно. С та С++ незручно, так мені здається, може хтось переконає в іншому і вкаже адресу де про це можна почитати.

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
« Відповідей #27 : 2008-12-02 23:26:29 »
а чим не подобається php? хоча для підростаючих справді непотрібна, мабуть.
ну якщо смішно - то с++ все-таки прогресивна і потужна мова. не підтримую думку про її незручність.
головне розібратись у структурі. як перейшов від паскаля - путався. не розумів. (саму структуру)
а потім в*їхав. бажано це робити без книжок вумних. просте light-пояснення.
розказати їм, що до с++ підключаються модулі, аби не їсти багато непотрібних функцій.
оперативність, практичність, функціональність, гарна розробка. Мій вибір С++  8-)

#include <iostream>

int main()
{
int a,b;
cin>>a>>b;
cout<<b<<' '<<a;
return 0;
}

а по-моєму навіть дуже зручно. синтаксис більш оперативніший ніж у паскаля та барсіка))
« Змінено: 2008-12-02 23:30:14 від dector »
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Ігор

• Гість
« Відповідей #28 : 2008-12-02 23:46:05 »
а чим не подобається php? хоча для підростаючих справді непотрібна, мабуть.
ну якщо смішно - то с++ все-таки прогресивна і потужна мова. не підтримую думку про її незручність.
головне розібратись у структурі. як перейшов від паскаля - путався. не розумів. (саму структуру)
розказати їм, що до с++ підключаються модулі, аби не їсти багато непотрібних функцій.
оперативність, практичність, функціональність, гарна розробка. Мій вибір С++  8-)

#include <iostream>

int main()
{
int a,b;
cin>>a>>b;
cout<<b<<' '<<a;
return 0;
}

а по-моєму навіть дуже зручно. синтаксис більш оперативніший ніж у паскаля та барсіка))
Справа не в мові, а в тому в яких умовах під неї пишуться програми. Щоб написати текст я використовую текстовий редактор, потім цей текст поміщаю в певне місце, потім запускаю консоль, компілюю, створюю бінарний файл, потім знову з цієї консолі його запускаю... а потім gdb... я як подумаю, що дитині потрібно постійно витрачати стільки дорогоцінного часу, стає недобре. Eclipse та Kdevelop напевно справу не покращать. От пітон дійсно гарний вихід. Чи може краще dosemu та turbo pascal? ::)

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #29 : 2008-12-03 00:15:43 »
Мова побинна бути популярною, щоб завжди можна було б отримати консультацію, мати зрозумілий синтаксис не переобтяжений різноманітними нюансами.
[...]
пітона не використовують на змаганнях :(.
Вибирати за ознакою популярності невдячна справа, це вибір між поганим і ще гіршим. Якщо питання стоїть так, не лізьте до мов високого рівня, а використовуйте C. При всіх його недоліках - це стандарт, і його повинен знати кожен розробник.

Щодо інших мов... Java? Непоганий варіант, але, на мою думку, не для освіти. Tcl? Справді чудово, але є кілька нюансів, починаючи з польскої нотації. Perl? Непогано, але тільки якщо стояти з металевою лінійкою за спиною і вчасно лупити по руках. C#? Сама мова задумана непогано, але платформозалежний, про mono краще скромно промовчати. До того ж, не варто плодити code monkeys. C++? Гуано. Не уявляю задач, де не можна без нього обійтись, зате можу назвати цілу купу, куди його не варто ліпити. Фунціональщина яка, типу scheme чи хаскеля чи ліспа? На ваш розсуд.

IMO, краще за схему чи пістон для навчання важко придумати. Сюди я б ще додав паскаль, але воно RIP.

Для мови повинно бути просте і зрозуміле середовище розробки.
Таких не буває, не прививайте дітям поганих звичок. Я вже наслухався "а де моя віжал студія, а-а-а!!!". Текстовий редактор і компілятор/інтерпретатор в руки і вперед.

ну якщо смішно - то с++ все-таки прогресивна і потужна мова.
[...]
[...]
[...]
Феєричненько. Дякую, поржав. Пане Ігор, як визначитесь, запишіть цього камерада на свій курс.