Мда. чого тут ржати. просто порекомендував с++. любите ви сміятись над тим, чого не розумієте з чиєїсь точки зору.ніякі курси мені не потрібні
Perl? Непогано, але тільки якщо стояти з металевою лінійкою за спиною і вчасно лупити по руках.
C#? Сама мова задумана непогано, але платформозалежний, про mono краще скромно промовчати.
До того ж, не варто плодити code monkeys.
Фунціональщина яка, типу scheme чи хаскеля чи ліспа? На ваш розсуд.
Цитата: Ігор від 2008-12-02 23:01:19Для мови повинно бути просте і зрозуміле середовище розробки.Таких не буває, не прививайте дітям поганих звичок. Я вже наслухався "а де моя віжал студія, а-а-а!!!". Текстовий редактор і компілятор/інтерпретатор в руки і вперед.
Для мови повинно бути просте і зрозуміле середовище розробки.
Цитата: Raven від 2008-12-03 00:15:43C#? Сама мова задумана непогано, але платформозалежний, про mono краще скромно промовчати.На превеликий жаль, не через його поминки.
Наразі улюблене середовище розробки (коли доводиться) - konsole || xfceterminal || xterm з додатком "vim" або "gvim". Хоча додам, що я - системний адміністратор, а не програміст.
Особисто я проблему з мовою вже вирішив на користь Python, причина з якої я його відкидав (відсутність змагань) виявилася невірною. На пітоні можна змагатися на офіційному рівні, зокрема сайт Всеукраїнської інтернет-олімпіади www.olimp.vinnica.ua приймає розв'язки задач на цій мові.
Тепер виникло інше питання, де можна знайти мануали до модулів пітона?
До речі, з Java виходить те саме. І чомусь мені це нагадує Delphi.
Цитата: prapor від 2008-12-03 10:17:17До речі, з Java виходить те саме. І чомусь мені це нагадує Delphi.Та нє, чо, нормально. Залежить як думати (якщо взагалі думати). Ото написав MP3/Ogg плеєр (а просто...). Вийшов ~250K jar. Просто коли треба щось малюсіньке, тоді мій любимий layout manager — null, а для напівпрозорих шкляних кнопочок — Graphics2D «в зуби» й @Override paint() кожного компонента руцями... :-)
Python теж файно, але воно йде шляхом «склеювання» бібліотек. Хоч вже не так дико як в Perl — пишуться нормальні прив'язки і т.д., але всеодно на чистому Python не напишеш дуже багато речей, бо воно зазвичей повільне. Я його бачу ідеальним replacement для Perl і може Ruby.
Ви так розповідаєте, ніби це страшне збочення, тоді як це і є правильний ООП.
Інша річ, що як правило на яві пишуть код, в якому й близько не пахне ООП, якщо в проекті використовується реляційна БД, так як реляційна модель даних і ООП не сумісні.
Ну, ви ж знаєте - пітони повзають. ;-)
Цитата: Володимир Лісівка від 2009-09-14 15:57:08Ви так розповідаєте, ніби це страшне збочення, тоді як це і є правильний ООП.Нє, чо, не збочення. Просто вирішив послати подальше 90% фреймворків і робити все чистіше. Виходить непогано, бо код досить maintainable, маленький та зрозумілий. Футпрінт теж досить таки є чим похвалитись. Загалом, я вважаю що Java неправильно зрозуміли, а індуси нагородили поганої репутації. Ну й деякі елементи були погано зроблені що залишили дуже гіркий присмак (JSF, EJB 2 до прикладу).
Хто знає як можна зменшити розміри бінарних файлів створених за допомогою Lazarus?
Цитата: DrIgor від 2009-09-21 12:39:37Хто знає як можна зменшити розміри бінарних файлів створених за допомогою Lazarus? strip + upx
Цитата: yurchor від 2009-09-21 13:16:12Цитата: DrIgor від 2009-09-21 12:39:37Хто знає як можна зменшити розміри бінарних файлів створених за допомогою Lazarus? strip + upxНаскільки я зрозумів upx просто запаковує файл, але при запуску той розпаковується і завантажується в память. Здається це не зовсім той вихід який потрібний. Чи я помиляюсь?