Автор Гілка: Середовище розробки  (Прочитано 31804 раз)

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
Re: Середовище розробки
« Відповідей #30 : 2008-12-03 00:53:21 »
 :(  :-?  :-X  :-/

Мда. чого тут ржати. просто порекомендував с++. :'(

любите ви сміятись над тим, чого не розумієте з чиєїсь точки зору.
ніякі курси мені не потрібні  :P
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #31 : 2008-12-03 01:58:27 »
Мда. чого тут ржати. просто порекомендував с++. :'(

любите ви сміятись над тим, чого не розумієте з чиєїсь точки зору.
ніякі курси мені не потрібні  :P
Не ображайтесь на різкість, вона цілком виправдана. Просто я б вам порадив трошки краще ознайомитись з предметом, перш ніж давати подібні поради, та ще й з такою аргументацією. C++ далеко не найкращий інструмент. Це факт. Я відстоюю думку, що один з найгірших, але це вже тема для дискусії, яка до даного обговорення відношення не має. Описані ж вами «переваги» справді викликають усмішку. При першому прочитанні - реакцію типу «поржати».

Praporshic

• Гість
« Відповідей #32 : 2008-12-03 10:17:17 »
Perl? Непогано, але тільки якщо стояти з металевою лінійкою за спиною і вчасно лупити по руках.
Хм... пощастить тому, хто потрапить до нього на навчання. Мені били по руках арматурою додаючи палицею по потилиці....
C#? Сама мова задумана непогано, але платформозалежний, про mono краще скромно промовчати.
На превеликий жаль, не через його поминки.
До того ж, не варто плодити code monkeys.
До речі, з Java виходить те саме. І чомусь мені це нагадує Delphi.
Фунціональщина яка, типу scheme чи хаскеля чи ліспа? На ваш розсуд.
Судячи з результату - це буде найкраще. Не бачив ще жодного поганого програміста який би вмів писати на функціональних мовах. Додатковий аргумент на користь Python: мені свого часу радили "приймати по дві сторінки коду на день" щоб навчитись нормально форматувати програмний код. До цього так і не дійшло, але так, після turbo basic, лікувався довше.

Для мови повинно бути просте і зрозуміле середовище розробки.
Таких не буває, не прививайте дітям поганих звичок. Я вже наслухався "а де моя віжал студія, а-а-а!!!". Текстовий редактор і компілятор/інтерпретатор в руки і вперед.
Особисто я бачив з офтопікових лише Visual Studio та Borland C++ Builder, усе інше було під Linux, але коли зараз стикаюсь з чимось з цього мене просто ковбасить. Хіба що для Web-programming`а використовую Quanta+ або Bluefish. Наразі улюблене середовище розробки (коли доводиться) - konsole || xfceterminal || xterm з додатком "vim" або "gvim".
Хоча додам, що я - системний адміністратор, а не програміст.

Ігор

• Гість
« Відповідей #33 : 2008-12-03 12:08:32 »
Дякую за активне обговорення цієї теми, приємно що освітня проблема багатьом небайдужа. Особисто я проблему з мовою вже вирішив на користь Python, причина з якої я його відкидав (відсутність змагань) виявилася невірною. На пітоні можна змагатися на офіційному рівні, зокрема сайт Всеукраїнської інтернет-олімпіади www.olimp.vinnica.ua приймає розв'язки задач на цій мові. Тепер виникло інше питання, де можна знайти мануали до модулів пітона?

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #34 : 2008-12-03 13:07:17 »
C#? Сама мова задумана непогано, але платформозалежний, про mono краще скромно промовчати.
На превеликий жаль, не через його поминки.
Yep. Хоча там якась возня з ліцензіями почалась, може й закопають. Я до цих пір тихо дурію від banshee. Морда - поставити в рямочку з написом "так треба писати інтерфейси". А на середніх розмірів медіалібі гальмує, наче написаний індусом на жабі. При тому, що quodlibet із самописною bd на пістоні літає. Про сішний mpd я взагалі мовчу.

Наразі улюблене середовище розробки (коли доводиться) - konsole || xfceterminal || xterm з додатком "vim" або "gvim".
Хоча додам, що я - системний адміністратор, а не програміст.
pts||tty+gvim||vim+ddd||gdb+кілька простеньких скриптів для пошуку по сирцях - так пишеться труЪ-ынтирпрайз, най би його шляк трафив=)

Особисто я проблему з мовою вже вирішив на користь Python, причина з якої я його відкидав (відсутність змагань) виявилася невірною. На пітоні можна змагатися на офіційному рівні, зокрема сайт Всеукраїнської інтернет-олімпіади www.olimp.vinnica.ua приймає розв'язки задач на цій мові.
Ну і славно. А на функціональщину (схему), як порадив prapor, все ж зверніть увагу. Повертає мозок у правильному напрямку. Так, глядиш, і менше бидлокодерів буде.

Тепер виникло інше питання, де можна знайти мануали до модулів пітона?
pydoc. Ще варто шукати референси на оф.сайтах.

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #35 : 2009-09-14 08:09:41 »

Та нє, чо, нормально. Залежить як думати (якщо взагалі думати). Ото написав MP3/Ogg плеєр (а просто...). Вийшов ~250K jar. Просто коли треба щось малюсіньке, тоді мій любимий layout manager — null, а для напівпрозорих шкляних кнопочок — Graphics2D «в зуби» й @Override paint() кожного компонента руцями... :-)

Python теж файно, але воно йде шляхом «склеювання» бібліотек. Хоч вже не так дико як в Perl — пишуться нормальні прив'язки і т.д., але всеодно на чистому Python не напишеш дуже багато речей, бо воно зазвичей повільне. Я його бачу ідеальним replacement для Perl і може Ruby.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #36 : 2009-09-14 15:57:08 »

Та нє, чо, нормально. Залежить як думати (якщо взагалі думати). Ото написав MP3/Ogg плеєр (а просто...). Вийшов ~250K jar. Просто коли треба щось малюсіньке, тоді мій любимий layout manager — null, а для напівпрозорих шкляних кнопочок — Graphics2D «в зуби» й @Override paint() кожного компонента руцями... :-)

Ви так розповідаєте, ніби це страшне збочення, тоді як це і є правильний ООП.

Інша річ, що як правило на яві пишуть код, в якому й близько не пахне ООП, якщо в проекті використовується реляційна БД, так як реляційна модель даних і ООП не сумісні.

Python теж файно, але воно йде шляхом «склеювання» бібліотек. Хоч вже не так дико як в Perl — пишуться нормальні прив'язки і т.д., але всеодно на чистому Python не напишеш дуже багато речей, бо воно зазвичей повільне. Я його бачу ідеальним replacement для Perl і може Ruby.
Ну, ви ж знаєте - пітони повзають. ;-)
[Fedora Linux]

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #37 : 2009-09-15 09:10:35 »
Нє, чо, не збочення. Просто вирішив послати подальше 90% фреймворків і робити все чистіше. Виходить непогано, бо код досить maintainable, маленький та зрозумілий. Футпрінт теж досить таки є чим похвалитись. Загалом, я вважаю що Java неправильно зрозуміли, а індуси нагородили поганої репутації. Ну й деякі елементи були погано зроблені що залишили дуже гіркий присмак (JSF, EJB 2 до прикладу).

Інша річ, що як правило на яві пишуть код, в якому й близько не пахне ООП, якщо в проекті використовується реляційна БД, так як реляційна модель даних і ООП не сумісні.
Ви теж проти ORM? :-) Незнаю як інші, але я всім кажу що Hibernate/TopLink — це дурдом і воно не потрібне в принципі. Мало того, що треба інсталювати 150 мегабайт додаткової фігні, воно також просить купу XML про який я навіть не хочу чути у даному випадку.

Кажу це тому, бо я зробив свою власну бібліотеку (заодно прозоро підтримує OWASP ESAPI, коли оті два — ні). В мене є прості шаблони для SQL. Їх можна завантажувати як з ресурсів, так і просто з файлової системи. Потім в мене є такий-собі wraper, який і займається всією чорною роботою. Потім в мене є дуже до болі простий декларативний код, який скормлює звичайні біни в SQL, який я пишу руцями (тобто скрупульозно оптимізую) для конкретної бази даних. Потім в мене є цифри: коду значно менше, він маленький, простий та зрозумілий, рівно ноль XML, дуже просто добавити підтримку іншої бази даних, воно вбудовується в окремий софт та запросто працює на кластері із GlassFish, швидкість виборки краща, бо в мене власний живий SQL, а не автоматом згенерована лапша. В мене також нема хаків, типу HQL.

Міняти базу як шкарпетки? Дурниця. Я такого ще ніде не бачив навіть з ORM, якщо софт дійсно серйозний та інтегрований.

Ну, ви ж знаєте - пітони повзають. ;-)
Так. :-) Але вони також дуже гнучкі. Python досить файно став замінником Perl. В принципі, для того він і робився колись давно. Я-б рекомендував йому там і залишатись, роблячи свою справу правильно. Зліпити на ньому якусь програмку для адміністрації чи репортер для якогось там Nagios тощо дуже швидко, вона зрозуміла і т.д.

Володимир Лісівка

• Гість
« Відповідей #38 : 2009-09-19 18:42:04 »
Нє, чо, не збочення. Просто вирішив послати подальше 90% фреймворків і робити все чистіше. Виходить непогано, бо код досить maintainable, маленький та зрозумілий. Футпрінт теж досить таки є чим похвалитись. Загалом, я вважаю що Java неправильно зрозуміли, а індуси нагородили поганої репутації. Ну й деякі елементи були погано зроблені що залишили дуже гіркий присмак (JSF, EJB 2 до прикладу).

Я виклав свої претензії до мов програмування (частково) тут: http://news.ycombinator.com/item?id=832030 (і продублював у своєму блозі).

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #39 : 2009-09-21 12:39:37 »
Хто знає як можна зменшити розміри бінарних файлів створених за допомогою Lazarus?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #40 : 2009-09-21 13:06:31 »
strip?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #41 : 2009-09-21 13:16:12 »
Хто знає як можна зменшити розміри бінарних файлів створених за допомогою Lazarus?
strip + upx
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #42 : 2009-09-21 19:42:29 »
strip + upx
Наскільки я зрозумів upx просто запаковує файл, але при запуску той розпаковується і завантажується в память. Здається це не зовсім той вихід який потрібний. Чи я помиляюсь?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #43 : 2009-09-21 19:49:51 »
strip + upx
Наскільки я зрозумів upx просто запаковує файл, але при запуску той розпаковується і завантажується в память. Здається це не зовсім той вихід який потрібний. Чи я помиляюсь?
Ні, не помиляєтеся. Але тоді питання поставлено некоректно. Strip теж не зменшує розмірів виконуваного коду. Відповіддю на те питання, яке ви намагалися задати буде: писати по-людськи. На жаль, KOL так і не було портовано на Lazarus.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #44 : 2009-09-21 23:48:58 »
Шкода, програма що виводить у консоль число "1" займає 850 Кбайт. Можна припустити, що в ній 90-99% сміття :(