Для себе я давно перейшов на KVM
І в чому там особлива фішка? Мало того що poor performance на мікробенчмарках, то ще-й інструментарій підтримки/моніторингу базовий. Мені не подобається KVM ще й тому що це просто звичайне розширення ядра Linux — тобто несправжній hypervisor. Щось типу як Microsoft Virtual PC. Мало того, на відміну від Xen, він юзає драйвери операційки і (найгірше) сидить поверх лінуксячого менеджера памяті. KVM це типу «для того, щоби віртуалізувати інших, спершу я хочу Linux». Тобто, треба стати камікадзе і довіритись лінуксовій файловій системі та його-ж mem management.
OpenSolaris не пропонуйте. Якесь воно того... ніби й цікаве, але щось з ним не так....
А що не того з OS, дід якої була System V? Ось новий memory management, що появивсь в 2009.06 — 25% швидший від лінуксячого, і TCP/IP stack кращий, і з його файловою системою в Linux тільки може тягатись BTRFS (і то ледве-ледве, і якщо закрити очі на жахливий software raid layer від ядра, і забути що BTRFS насправді не існує, бо то bloody alpha і ще довгі роки треба поки воно піде в продакшн). Недавно спадщина ще із System V під назвою SVR4 вже пішов геть (нарешті!!).
Ну але як знаєш — твоя справа, я тілько рекомендую глянути, помацати...