Автор Гілка: SSH клієнт на Perl. У пошуках модуля.  (Прочитано 4884 раз)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
Re: SSH клієнт на Perl. У пошуках модуля.
« Відповідей #15 : 2009-12-09 15:32:01 »
Моніторинг і є. VMware ESXi. Інші методи коштують грошей, а їх не дають  :(

Так, бо ти дуже звучиш як типовий скрипт, що моніторить якусь відповідь з якогось сокета. Проходили. Тю, так VMWare — crap. «Вколись» краще Xen + OpenSolaris — нафіг тобі той пропрієтарний VmWare +..... не скажу, бо заклюють. :-)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2009-12-09 16:54:50 »
Моніторинг і є. VMware ESXi. Інші методи коштують грошей, а їх не дають  :(

Так, бо ти дуже звучиш як типовий скрипт, що моніторить якусь відповідь з якогось сокета. Проходили. Тю, так VMWare — crap. «Вколись» краще Xen + OpenSolaris — нафіг тобі той пропрієтарний VmWare +..... не скажу, бо заклюють. :-)
Для себе я давно перейшов на KVM, але тут я не вирішую. OpenSolaris не пропонуйте. Якесь воно того... ніби й цікаве, але щось з ним не так....
« Змінено: 2009-12-09 16:55:33 від Praporshic »

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #17 : 2009-12-10 15:23:22 »
Для себе я давно перейшов на KVM
І в чому там особлива фішка? Мало того що poor performance на мікробенчмарках, то ще-й інструментарій підтримки/моніторингу базовий. Мені не подобається KVM ще й тому що це просто звичайне розширення ядра Linux — тобто несправжній hypervisor. Щось типу як Microsoft Virtual PC. Мало того, на відміну від Xen, він юзає драйвери операційки і (найгірше) сидить поверх лінуксячого менеджера памяті. KVM це типу «для того, щоби віртуалізувати інших, спершу я хочу Linux». Тобто, треба стати камікадзе і довіритись лінуксовій файловій системі та його-ж mem management.

OpenSolaris не пропонуйте. Якесь воно того... ніби й цікаве, але щось з ним не так....
А що не того з OS, дід якої була System V? Ось новий memory management, що появивсь в 2009.06 — 25% швидший від лінуксячого, і TCP/IP stack кращий, і з його файловою системою в Linux тільки може тягатись BTRFS (і то ледве-ледве, і якщо закрити очі на жахливий software raid layer від ядра, і забути що BTRFS насправді не існує, бо то bloody alpha і ще довгі роки треба поки воно піде в продакшн). Недавно спадщина ще із System V під назвою SVR4 вже пішов геть (нарешті!!).

Ну але як знаєш — твоя справа, я тілько рекомендую глянути, помацати... :)
« Змінено: 2009-12-10 15:27:16 від BM »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2009-12-10 15:44:13 »
Off-topic:
І в чому там особлива фішка?
В тому, що він не такий "важкий" як Xen. Щоб його запустити достатньо підняти відповідний модуль ядра та почати працювати. Він не обмежує мене використанням драйверів (так, я знаю що nvidia вже з Xen ніби не конфліктує, але переконуватись не маю бажання). Чи то пан не прочитав словосполучення "для себе"?

Ну але як знаєш — твоя справа, я тілько рекомендую глянути, помацати... :)
Я мацав Xen на RHEL 5.2. Успішно мацав. Але керівництво помацало OracleVM, що базується на Xen та, фактично, заборонило навіть думати про його використання (кому потрібен гіпервізор, що падає разом з перевантаженням одного з гостей?). OpenSolaris не буду мацати доти, доки усі його поточні потрібні речі не стануть частиною повного Solaris. Я не маю вдома обладнання Sun, а на тому що є воно працює поганенько (мається на увазі підтримка обладнання). Та й підхід у OpenSolaris не той, що мені треба. Церебральний інтим я можу мати й на більш відомих мені системах. От на робочому компі пересів на CentOS, бо Debian Sid на конкретному залізі дивно поводився. Хоча, якщо/коли Oracle таки зробить Solaris основною ОС під свої бази — тоді буду дивитись.
« Змінено: 2009-12-10 15:47:11 від Praporshic »