Одразу повинен сказати -- міднайт ти мало, видно, знаєш, щоб так його оцінювати... Окрім того, я, наприклад, якщо вже міднайтом не можу користуватись, то я не користуюсь узагалі нічим. Віриш, стандартний набір софту (навіть той, що на дискетах аварійного відновлення) дозволяє витворяти ТАКІ штуки з файлами й каталогами, котрі тобі навряд чи снились. Новачок, кажеш? Приглядайся до форуму, особливо ж до рубрики порад. Там деколи якраз для таких статті пишуться.
Які найкращі файлові менеджери ви знаєте під Linux? На зразок Windows(Total) Commander (Midnight Commander and FAR is BIG SUXXX)
Ще раз звертаю увагу, що мені цікаві саме графічні файлові менеджери. За такої ситуації я бачу, що скоріше сам напишу свій менеджер Ну нічого, давно збирався почати писати під Лінух. От і нагода!!
Так от наступний пункт - середовища розробки. На чому пишете Ви? KDevelop, Kylix, чи може достатньо консольного компілятора і Vi/Emacs. До речі, не можу сказати, що облазив весь форум, але я щось не натикався на обговорювання питань, що стосуються програмування! Непорядок - потрібно виправляти!!
Я не бачив інших компіляторів, крім консольних. :-/