Я ось вже третій день лізу на форум і жодного нового повідомлення. Ну розумію - сесія почалась
.
Я тут придумав цікаве питання.
Який ваш улюблений дистрибутив? І ГОЛОВНЕ, чому він ваш улюблений? Ну і на кінець - скільки дистрибутивів ви випробували?
Я особисто випробував "Mandrake 9.2" && "10 Official". В першому ікси глючні в другому ДУЖЕ глючні, що з іншої сторони і добре - стимулює вивчати консоль. Зараз використовую 10-й, хоча XMMS не працює (зате є mpg123, ogg123), KDevelop чомусь працює тільки з C, а з C++ проблеми навіть із консольними програмами (але gcc && g++ в чистому вигляді працюють нормально - зараз пишу розрахункову роботу по чисельним методам на С і дуже задоволений редактором Vi), а ще не дай Боже запустити завантажувач Mozilla - мало того, що навантаження на канал тільки в половину, так ще й з інших програм (як із самого броузера Mozilla) доступ до Інтернету нульовий (але ще є Opera і Konqueror, який в порівнянні з попереднім дистрибутивом піднявся). Але повертатися до 9.2 все одно не хочу, бо 10 значно швидший, можливо по причині нового ядра 2.6.
Взагалі найпершим був Red Hat 8.0, але я тоді ще був повним ламом в Лінуксах, тому прокоментувати нічого не можу.
Перед Мандрейком (і після Red Hat) потрапив мені в руки Live CD дистрибутив Knoppix 3.2, оснований на Debian. Це просто чудо. Там все прекрасно. Єдине розчарування, так це паскудна підтримка кирилиці - прийдеться лагодити вручну. Ну і по причині носія швидкість маленька. Запуск Open Office породжує страшну ненависть до всієї технології Java і до тих людей, що придумали писати на цій мові таку великупрограму.
Підсумок:
KnoppixЗручність 9/10
Стабільність 9/10
Швидкість 4/10
Mandrake 9.2Зручність 7/10
Стабільність 7/10
Швидкість 6/10
Mandrake 10Зручність 7/10
Стабільність 5/10
Швидкість 9/10
Windows XPЗручність 5/10 (консоль неправильна)
Стабільність 8/10
Швидкість 9/10
Попереджаю - це все суб'єктивні враження людини, що працює з Linux більш-менш серйозно 2 місяці. Комусь можу порадити тільки Knoppix, особливо з ціллю познайомитись з Linux. Є ймовірність, що ті 3 Мандрека, що мені потрапили в руки (9.2, 10 Comunity, 10 Official) є просто винятками по своїй глючності, а всі інші версії нормальні, але все ж я б побоявся кому-небуть рекомендувати цей дистрибутив. Зараз хочу купити Федору, але то, мабуть, вже після сесії.
Щасливо!!